Skip to navigation Skip to main content

Dit ga je missen aan de winter nu het zomer wordt

Genieten uitzicht

Nog een paar dagen en dan is het officieel zomer. Heel fijn al die warmte en zonneschijn, maar het betekent wel dat we voorlopig niet meer kunnen skiën. Het duurt nog maanden tot skiseizoen 2023/2024 van start gaat en op een paar gletsjerskigebieden en indoor skihallen na, kan er in Europa nergens meer geskied worden. Tijd om je skipak in te wisselen voor een korte broek met slippers en je klaar te maken voor de zomer. Ook genieten natuurlijk, maar eenmaal doezelend in het warme zonnetje gaan we toch een aantal dingen heel erg missen…

1. Sneeuw

Had je iets anders op de eerste plaats verwacht? Heel leuk die groene bergen vol bloemen en grazende koeien, maar zelf zie ik ze toch het liefst bedekt onder een dikke laag sneeuw. Sneeuw heeft iets magisch en elke vlok is een vreugdedansje waard! Helaas moeten we voorlopig even wachten op een echt winterwonderland.

Sneeuw op huisje
Doe maar heel snel weer zo'n dikke laag verse sneeuw!

2. Skiën en snowboarden

Aan het eind van de wintersportvakantie krijg je altijd weer een steek in je buik. De latten kunnen weer naar zolder en het duurt weer minstens een jaar voor je ze daar vanaf kunt halen. Natuurlijk kun je 's zomers een paar dagen gaan skiën op een gletsjer, een bezoek brengen aan een indoor skihal of zelfs gaan waterskiën, maar dat is niet hetzelfde. Er gaat niks boven een verse laag echte sneeuw en een kilometerslange afdaling.

3. Sporten zonder het ‘moetgevoel'

Thuis moet je jezelf elke keer weer naar de sportschool slepen. En je hardloopschoenen? Daar kun je eerst uren naar kijken, voordat je ze aantrekt en echt op pad gaat. Sporten thuis voelt al snel als een moetje. Op wintersport is dat een heel ander verhaal. Hoe vroeger de wekker, hoe beter en hoe vaker je de berg af gaat, hoe fijner je je voelt. De hele dag actief buiten zijn in de winterse buitenlucht is het beste dat er bestaat!

Skiën
Op wintersport verschijn je elke dag met een grote glimlach op de piste!

4. Geen muggen of andere kruipende beestjes op je slaapkamer

Heb jij op wintersport wel eens een mug of ander gek kruipend beestje gezien? Oké, alleen als je in een niet al te fris appartement overnacht misschien… Nee, precies! Door de koude temperaturen houden de diertjes zich liever schuil in een warm oord. Geen angstige ontmoetingen in de nacht en bij thuiskomst ook geen 100 muggenbulten erbij.

5. De après-ski

Natuurlijk zijn al die festivals ook onwijs leuk, maar niks wint het van een middagje feesten in de après-ski. Lekker ongedwongen hossen op 'Anton aus Tirol' of 'Cowboys en Indianen' is toch echt het allerleukst! Geen serieuze danspasjes op hoge hakken, maar met z’n allen gek doen op skischoenen. Biertje in je ene hand, een fout shotje in je andere en genieten maar!

Après-ski bar Cin-Cin

6. Onbeperkt eten en drinken

In de zomer zijn we continu bezig met een lichaam dat er ook perfect uitziet in bikini of zwembroek. Gezonde salades, shakes, sapjes en zo min mogelijk vetten moeten ervoor zorgen dat we straks comfortabel over het strand kunnen paraderen. Op wintersport is het 'gaan met die banaan'. Waarom zou je je inhouden? Alles is toch bedekt onder een dik skipak! Lekker onbeperkt bier drinken en Wiener schnitzels, Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn eten. Je sport het er toch zo weer af.

Eten en drinken op wintersport
Doe maar een tafel vol wintersportgerechten!

7. Dat een kater niet bestaat

Heerlijk al die wijntjes en biertjes in het zonnetje op het terras, maar de kater de dag erna is een stuk minder prettig! Op wintersport kun je drinken wat je wilt, zonder de dag erna ergens last van te hebben. Eén teug frisse berglucht en je bent weer helemaal genezen. En zo niet, dan bestel je een groot glas Skiwasser en een xxl schnitzel en ben je zo weer genezen!

 

Kun jij ook niet wachten tot het wintersportseizoen weer begint?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.