Skip to navigation Skip to main content
50308 - XXL Schnitzels bij Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller (2)

Schnitzels zijn onlosmakelijk verbonden met een wintersport in Oostenrijk. Zonder zo'n grote, krokante deurmat met een portie goudgele frites en mayonaise is de skivakantie gewoon niet compleet. Op de Snowplaza redactie zijn we fan van Schnitzels. We waren dan ook allemaal enthousiast bij het horen van het concept van Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller. Ze verkopen hier XXL Schnitzels. Tijd om te proeven!

Rosi's Schnitzelhütte

Rosi's Schnitzelhütte is één van de vele fijne berghutten in de Zillertal Arena. De hut ligt pal aan rode piste nummer 18, beter bekend als de Sportabfahrt. Rosi en Hans verwelkomen je hartelijk in deze typisch Tiroler berghut. De inrichting is gezellig en er is veelvuldig gebruik gemaakt van hout. Er is een groot zonneterras en ook kun je terecht op het panoramische terras Hochleger. Hier geniet je van een schitterend uitzicht op de Zillertaler Alpen.

In het winterseizoen is de berghut dagelijks geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur.

XXL Schnitzels

Zoals de naam van de berghut al doet vermoeden, kun je bij Rosi's Schnitzelhütte terecht voor Schnitzels. Niet zomaar Schnitzels, maar een XXL variant. Oostenrijk staat sowieso bekend om grote Schnitzels, maar daar doen ze hier nog een schepje bovenop. De bijnaam 'deurmat' is absoluut op z'n plaats.

50308 -  (6)

Hoe smaakt de Schnitzel?

Nadat je bij de balie je bestelling hebt gedaan, staat er binnen mum van tijd een dienblad voor je klaar met daarop een bordje friet en een reuze Schnitzel. Het bord is veel te klein, waardoor de Schnitzel er aan beide kanten ver overheen hangt. Wanneer je een plekje op het terras of binnen hebt bemachtigd, is het tijd om aan de uitdaging te beginnen. De schnitzel is lekker en krokant, maar niet de allerbeste die je ooit hebt geproefd. De hele ervaring maakt deze lunch wel extra bijzonder. Zeker de moeite waard om nog eens terug te keren! En of het voldoende is? Meer dan dat! Delen zou een betere optie zijn ;-).

50308 -  (7)

Er staat nog meer op het menu

Natuurlijk biedt de berghut veel meer dan alleen XXL Schnitzels. Op het menu staan allerlei Tiroler gerechten. Als ik de mensen om me heen op het terras mag geloven, is de Goulashsoep een absolute aanrader. Liever iets zoets? Proef dan de huisgemaakte desserts.

Skigebied Zillertal Arena

De Zillertal Arena is het skigebied dat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Wald im Pinzgau met elkaar verbindt. Wintersporters hebben hier toegang tot 143 km aan pistes van verschillende niveaus. Van brede blauwe afdalingen, tot uitdagende rode pistes en pittige zwarte. Daartussen liggen allerlei fijne berghutten. In de Zillertal Arena zijn veel andere winterse activiteiten mogelijk. Denk aan rodelen, snowtuben, een tocht met een paardenslee, langlaufen en winterwandelen. Verder staat het skigebied bekend om de uitbundige après-ski. De Cin Cin in Gerlos is inmiddels een groot begrip in het land der après-ski.

50308 -  (8)

Heb jij wel eens een XXL Schnitzel gegeten bij Rosi's Schnitzelhütte?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.