Skip to navigation Skip to main content

12 tips om in de wintersportmood te blijven

Blij bergen

Voor heel veel wintersporters zit de jaarlijkse skivakantie er inmiddels helaas weer op. De afgelopen weken hebben we massaal genoten van een heerlijke wintersport. Lekker skiën, heerlijk eten, genieten van de bergen, de sneeuw, de après-ski en relaxen na een actieve dag. De skivakantie is - wat ons betreft - de mooiste van het jaar en dat fijne gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. In dit artikel geven we je wat ideeën waardoor jij langer in de wintersportmood kunt blijven.

1. Ga met je wintersportfoto's aan de slag

Op vakantie heeft de camera van je telefoon waarschijnlijk overuren gemaakt. Alle fijne momenten van de wintersport heb je vastgelegd. De besneeuwde uitzichten, 100 selfies, alle wintersportgerechten die je naar binnen hebt gewerkt... Extra lang in de wintersportmood blijven? Ga met je wintersportfoto's aan de slag! Druk ze af en stop ze in een lijstje of maak er een mooi fotoboek van. Bij HEMA profiteer je nu van 30% korting op fotoboeken ›

Filmrol iPhone met wintersportfoto's

2. Schenk je favoriete wintersportdrankje in

Duik jij na afloop van de wintersport altijd nog even de lokale supermarkt of drankenhandel in voor bijvoorbeeld een flesje Schnaps of Bombardino? Schenk thuis lekker een glaasje in en herbeleef al die gezellige wintersportmomenten opnieuw. Je kunt natuurlijk ook een pan Glühwein maken of een Aperol Spritz mixen. Favoriete drankjes van wintersporters ›››

3. Laat je ski's gewoon nog even in de gang staan

Nog niet opruimen die lange latten. Laat ze gewoon nog even in de gang staan. Als excuus gebruik je gewoon dat ze dan goed kunnen drogen. Jij kunt er elke dag even naar kijken en fantaseren over hoe het is om er weer in te klikken. 

4. Video's over wintersport kijken

Ons YouTube-kanaal staat vol met video's over wintersport. Van skitechniekvideo's tot de lekkerste recepten, video's over skidorpen en skigebied tips. Lekker wegdromen naar de wintersport en ondertussen inspiratie opdoen voor je volgende skivakantie. Uiteraard kun je ook Netflix, Videoland en Disney+ afstruinen naar films en series met een winters thema. Snowfever en Chalet Girl blijven fijne klassiekers, ook al zijn ze al jaren oud.

5. Après-ski hits op repeat

Voor veel wintersporters is après-ski net zo belangrijk als skiën. Na afloop van de skidag gezellig samen een drankje drinken, lachen om alle avonturen en natuurlijk keihard meezingen met de beste après-ski hits. Eenmaal thuis mis je niet alleen de fijne pistes, maar ook de gezelligheid die bij wintersport hoort. Laat die afspeellijsten nog niet uit je Spotify overzicht verdwijnen, maar zet ze lekker op repeat. Beste après-ski hits 2024 ›››

6. Kook wintersportgerechten

Heb je genoten van alle heerlijke plaatselijke specialiteiten tijdens je skivakantie? Je kunt ze vaak thuis ook zelf maken om in stemming te blijven. Op Snowplaza vind je heel veel wintersportgerechten om zelf thuis te maken. Wat dacht je van tartiflette, Kaiserschmarrn, kaasfondue, of Käsespätzle? Smaakt ook heerlijk aan je eigen keukentafel!

Goulashsoep maken in eigen keuken

7. Op zoek naar een skibestemming voor volgend seizoen

Voorpret voor de wintersport is heerlijk, dus waarom kijk je niet alvast naar een fijn skigebied voor komende winter? Reisorganisaties hebben het eerste aanbod online staan en vroegboeken heeft meerdere voordelen. Wedden dat je de wintersportmood zo extra lang vasthoudt?!

Accommodatie Westendorf

8. Zet de kachel uit

Mis je de kou van de wintersport? Draai de thermostaat omlaag. Niet dat het nu nog extreem koud is in Nederland, maar je krijgt het huis vast een paar graden kouder. 

9. Naar een indoor skihal

Is een koud huis ook niet alles? Je kunt altijd een bezoek brengen aan een indoor skihal. In Nederland vind je meerdere SnowWorld locaties waar je in de sneeuw kunt staan, kunt afdalen en kunt genieten van winterse koud. Mooi alternatief, toch? En wil je alvast voorbereiden op volgend seizoen? Lees hier meer over skilessen in Nederland ›››

Skiën in een skihal in Nederland

10. Shop wintersportspullen

Het einde van skiseizoen 2023/2024 komt steeds dichterbij. Hét moment om je slag te slaan. Skiwinkels stunten met hoge korting op skikleding en -materiaal. Misschien ga je niet meer, met kortingen van 20%, 30% of zelfs 50% loont het echt om even te kijken.

11. Ga nog een keer op wintersport

Op de gletsjers is het wintersportseizoen nog lang niet afgelopen en ook in andere skigebieden kan nog geskied worden. De Hintertuxer Gletscher en het Matterhorn Glacier Paradise blijven zelfs het hele jaar geopend voor wintersporters. Kun je nog geen afscheid nemen van de sneeuw? Ga lekker nog een paar dagen die kant op!

Skiën op de gletsjer

12. Blijf Snowplaza volgen

Wij zijn het hele jaar door met wintersport bezig. Zelfs hartje zomer als de thermometer meer dan 30 °C aangeeft. Op de website vind je naast informatie over de skigebieden en -dorpen ook allerlei inspiratie voor je volgende wintersport. Neem ook zeker een kijkje op ons Instagram-account voor heerlijke sneeuwbeelden, het hele jaar door.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.