Skip to navigation Skip to main content

12 manieren om in de wintersportmood te blijven

7033 - 12 manieren om in de wintersportmood te blijven (1)

Voor heel veel wintersporters zit de jaarlijkse skivakantie er inmiddels, helaas, op. De afgelopen weken hebben we massaal genoten van de welverdiende wintersport. Lekker skiën, heerlijk eten, genieten van de bergen, de sneeuw, de après-ski en relaxen na een actieve dag. De skivakantie is - wat ons betreft - de mooiste tijd van het jaar en dat fijne gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. In dit artikel geven we je wat ideeën waardoor jij langer in de wintersportmood kunt blijven.

#1. Maak een fotoboek of collage

Zoek je mooiste en leukste wintersportfoto's uit en verzamel ze in een (online)fotoboek of laat een collage printen op canvasdoek. Het selecteren van je foto's brengt je weer even helemaal terug naar de Alpen.

7033 -  (3)#2. Neem een Schnapps of Glühwein

Je hebt toch zeker wel een fles van die heerlijke Schnapps meegenomen van de plaatselijke drankenhandel? Gewoon 's avonds gezellig een Schnapps inschenken of maak een pan lekkere Glühwein. Kaarsjes aan, onderuit op de bank: zum Wohl! Bekijk hier het recept van Glühwein >

#3. Laat je ski's gewoon even in de gang staan

Nog niet opruimen die lange latten. Naast de kapstok laten staan, af en toe even naar kijken en net doen of je ze zo weer aan mag klikken.

#4. Wintersport video's kijken

Heb je video's gemaakt tijdens de wintersport? Bekijk ze dan lekker in grootbeeld op je TV, of bekijk de video's van Snowplaza of 24 UUR IN. Combineer het met punt #2 ;-)

#5. Ga naar buiten

Tijdens de wintersport ben je lekker veel buiten, maar dat kun je thuis ook doen. Wandel naar de supermarkt, ga hardlopen of een stuk fietsen. Oke, het zijn geen Alpen, maar ook de buitenlucht in Nederland is fijn.

#6. Kook wintersportgerechten

Heb je genoten van alle heerlijke plaatselijke specialiteiten tijdens je vakantie? Je kunt ze vaak thuis ook zelf maken om in de stemming te blijven. Bekijk hier de recepten van bijvoorbeeld Kaiserschmarrn, Schnitzel of Tartiflette.

#7. Zoek een bestemming voor volgend jaar

De voorpret voor wintersport is heerlijk. Ga alvast op zoek naar een leuk dorp of mooi skigebied voor volgend jaar. Dan heb je alvast hele lange voorpret!

7033 -  (4)

#8. Lees wintersport magazines

Blader en lees tijdschriften en magazines over wintersport. Zo blijf je zeker in de wintersportstemming en doe je alvast inspiratie op voor volgend jaar.

#9. Ga indoor skiën

In Nederland en direct over de grens van België en Duitsland vind je diverse indoor sneeuwhallen. Hier kun je 365 dagen per jaar het wintersportgevoel krijgen op echte sneeuw. Ook een wekelijkse sessie op een indoor skibaan is erg leuk en een goede training.

#10. Shop wintersportspullen

Het einde van het seizoen komt dichterbij, dé tijd om voordelig wintersportspullen te scoren. Ski's, skischoenen of een nieuwe outfit? Winkels en online shops prijzen hun artikelen flink af, dus profiteer nu van de korting.

7033 -  (5)

#11. Ga skiën op een gletsjer (in de zomer)

Op de gletsjers is het wintersportseizoen nog lang niet afgelopen. Sommige gletsjers zijn zelfs het hele jaar geopend. Ga je bijvoorbeeld in de zomervakantie naar Oostenrijk, dan zou je kunnen overwegen om een dagje te gaan skiën op de Hintertuxer Gletscher.

#12. Volg Snowplaza

Wij zijn het hele jaar met wintersport bezig. Zelfs midden in de zomer op teenslippers maken we verhalen over wintersport. Bezoek onze website regelmatig en je blijft op de hoogte van nieuws, reisverslagen en ander 'wintersport lekkers'.

Heb jij nog tips om lekker lang in de wintersport mood te blijven?


Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.