Skip to navigation Skip to main content
54116 - Dit zijn de beste berghutten in Zell am Ziller en Gerlos (3)

Goed eten en heerlijk skiën... Van die twee dingen kun je optimaal genieten tijdens een wintersport in Zell-Gerlos . Het maakt niet uit of je skiet op de pistes boven Gerlos of Zell am Ziller , er is altijd wel een fijne berghut waar je tussendoor even kunt pauzeren. Om even op te warmen met een warme choco, maar ook voor een uitgebreide lunch. Benieuwd naar de beste berghutten in Zell am Ziller en Gerlos? In dit artikel vind je zes tips.

1. De Wiesenalm in Zell am Ziller

Nieuw in Zell am Ziller is de Wiesenalm. Dit schitterende pisterestaurant op de Rohrberg ligt bij de middenstations van de Rosenalmbahn en Karspitzenbahn. Via de FUNty-piste en pistes 11 en 18 ski je er zo naartoe. Bovendien is dit het startpunt van de pikzwarte dalafdaling naar Zell. Het terras biedt een panoramisch uitzicht op de besneeuwde bergwereld, maar ook binnen is het goed toeven. Nadat je van een aperitiefje hebt genoten, is het tijd om van de uitgebreide menukaart te kiezen. Geen makkelijke keuze! Pasta, burgers, Oostenrijkse specialiteiten en de heerlijke Wiesenfleck, een soort combinatie tussen een pizza en flammkuchen... Er is heel veel lekkers om uit te kiezen. Ook leuk: 's ochtends serveert de Wiesenalm een heerlijk ontbijt.

54116 -  (18)

2. De Rössl Alm in Gerlos

Vanaf de Isskogel op 2264 meter hoogte kun je een heerlijk lange afdaling maken naar Gerlos. Bijna beneden passeer je de Rössl Alm. Een prachtige hut met veel houten accenten en waar het personeel rondloopt in Lederhosen of Dirndl. Op het menu staan traditionele Oostenrijkse gerechten als Käsespätzle en Tiroler Gröstl, maar ook voor internationale specialiteiten ben je hier aan het juiste adres. Er hangt een goede sfeer en zowel binnen als buiten is het goed vertoeven. Je wordt bediend, dus bestel er een lekker drankje bij en kom helemaal tot rust! Leuk weetje: je kunt hier trouwen!

54116 -  (19)

3. De Umbrella Bar in Gerlos

De Umbrella Bar in Gerlos is een aantal jaar geleden compleet vernieuwd. De kleine paraplubar is uitgegroeid tot een groot, modern pisterestaurant waar je niet alleen terecht kunt voor een drankje tussendoor, maar ook voor een uitgebreide lunch. Voordat je binnenstapt, staat eerst piste 38A op het programma. Deze rode wil je echt geskied hebben! Nadat je vervolgens hebt plaatsgenomen aan een van de tafeltjes begint een moeilijke taak: kiezen wat je wilt eten. Wordt het een pizza, ga je voor een salade of wordt het toch een burger met friet? Succes!

54116 -  (20)

4. De Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller

Via de blauwe 16, rode 17 en skimovie-afdaling is de Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller te bereiken. Schijnt de zon? Neem dan maar snel plaats op het terras. Niet alleen om wat zonnestralen op te vangen, maar ook voor het schitterende uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Valt het weer wat tegen? Dan is het ook binnen goed vertoeven. Deze traditionele hut heeft een uitgebreide menukaart en kookt veelal met producten uit de regio. Ook hier bestel je de lekkerste Oostenrijkse specialiteiten en daarnaast is er een ruime keus aan thee- en koffiesoorten. Nog niet ontbeten? Hier kun je terecht voor een typisch huttenontbijt.

54116 -  (21)

5. Seppi's in Gerlos

Seppi's in Gerlos is een fijne pauzeplek voor elk moment van de skidag. Rond een uur of 11 voor een warme choco met Apfelstrudel, rond een uur of 1 voor een uitgebreide lunch, maar ook voor een drankje na afloop van de skidag. Bij zonneschijn is het echt fantastisch op het terras, zeker met die heerlijke deuntjes op de achtergrond. Op het menu staat van alles. Van Oostenrijkse specialiteiten als Wiener Schnitzel, Goulashsoep en Tiroler Gröstl tot pasta's en pizza's. Vooral die laatste kunnen we je aanraden!

54116 -  (22)

6. Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller

Alleen al voor de ervaring wil je een keer naar Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller. Zoals de naam al doet vermoeden, serveren ze hier schnitzels. En niet zomaar schnitzels, maar echte deurmatten van XXL formaat die ver over je bord heen hangen. Absoluut de grootste die je in het skigebied kunt bestellen. Partjes citroen, goudgele frites en een klodder mayo en/of ketchup erbij en aanvallen maar! Perfect voor de grote trek of als je de avond ervoor iets te veel biertjes hebt gedronken. Krijg jij een hele schnitzel op?

Bekijk hier een overzicht van alle hutten in Zell-Gerlos
54116 -  (23)

Wintersport in Zell-Gerlos

Zell am Ziller en Gerlos vormen samen de vakantieregio Zell-Gerlos en zijn beide onderdeel van de Zillertal Arena. Vanuit beide dorpen heb je via verschillende liften toegang tot de 147 km aan pistes die dit skigebied telt. Er zijn afdalingen in alle kleuren, van brede blauwe tapijten tot uitdagende rode en zwarte pistes. Beginner of gevorderde: voor iedereen valt er tijdens de skidag genoeg te beleven. Naast heerlijk eten in de beste berghutten van Zell am Ziller en Gerlos kun je hier ook mooie dagtochten maken. Het skigebied is uitgestrekt en je kunt elke dag weer een leuke tour samenstellen. Uiteraard draait het hier niet alleen om skiën, snowboarden en lekker eten. Je kunt nog veel meer leuke activiteiten ondernemen!

Alles over Zell-Gerlos
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.