Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de leukste Sinterklaascadeaus voor wintersporters

Schoen Zetten Sinterklaas Cadeaus

Sinterklaas is weer in het land! De komende weken zal hij alle (ski)schoenen weer vullen met de mooiste cadeaus. Heb jij je verlanglijstje al gemaakt? We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar iets met een winters tintje. Skischoenen, een muts, ski's... Allerlei producten waar je komende wintersport iets aan hebt. In dit artikel hebben we de leukste sinterklaascadeaus voor wintersporters op een rijtje gezet. Leuk om te geven én om te krijgen. Zit er iets voor je tussen?

1. Handschoenen of wanten

Handschoenen of wanten, welke van de twee je voorkeur ook heeft, ze zijn onmisbaar voor iedere wintersporter. Ze houden je handen lekker warm, maar beschermen ze ook. Wanneer je geen cadeautje weet, is dit altijd een leuk om te vragen. Skihandschoenen en wanten zijn er in alle soorten, maten en kleuren.

Sinterklaascadeautje: skihandschoenen of wanten

2. Skislot

Helaas zijn er nog altijd mensen die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Om skidieven te slim af te zijn, kun je een skislot gebruiken. Te koop bij onder ander DAKA en Decathlon. Een ideaal schoencadeautje!

3. Slee

Naast leuke schoencadeautjes voor wintersporters zijn er ook een hele hoop grote cadeaus die je kunt vragen. Bijvoorbeeld voor pakjesavond op 5 december. Afdalen op ski's is geweldig, maar op een slee ook. Neem het op tegen je vrienden of stap samen met kinderen op een slee. Met een beetje geluk komt dit Sinterklaascadeau ook in Nederland goed van pas!

Rodelen op wintersport met houten slee

4. Een nieuwe ski-outfit

Wat ook niet op je verlanglijstje mag ontbreken? Een nieuwe ski-outfit natuurlijk! Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Skisokken als schoencadeautje of een compleet skipak (skibroek en ski-jas) voor in de zak op 5 december. Ga je voor felle kleurtjes en gekke prints of juist een rustig, tijdloos model. Het aanbod is enorm!

Verlanglijstje Sinterklaascadeaus wintersport nieuw skipak

5. Muts of beanie

Onmisbaar voor je wintersport, maar ook thuis in Nederland: een muts of beanie. Om je hoofd lekker warm te houden en als ideaal redmiddel tegen helmhaar. De après-ski in? Lunchen op het terras van een berghut? Een bad hairday? Muts of beanie! Leuk om te geven én om te krijgen. De leukste mutsen en beanies vind je hier ›

Met muts in de après-ski op wintersport

6. Bordspelletjes

Een bordspel komt altijd wel goed van pas. In Nederland heb je er al een hoop lol van, maar op wintersport helemaal. Even niet de après-ski in, maar een spelletjesmiddag of -avond. Als je de wintersport alvast een beetje in huis wilt halen, is het spelletje 'Ski D’Alpine' een echte aanrader. Spelletjes die je makkelijk kunt meenemen ›

Spelletjes sinterklaascadeau
© Spalder Media Group

7. Skirugzak

Een skirugzak is hartstikke handig. Je kunt er een extra laagje instoppen als je twijfelt over de temperatuur, maar ook een flesje water, snacks voor tussendoor, je telefoon en portemonnee. Rugzakken zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Kijk goed naar de eigenschappen en wat jij allemaal handig vindt voordat je er eentje aanschaft. Alles over de skirugzak ›

Met skirugzak op de piste

8. Sneeuwkettingen

Een nuttig cadeautje in deze lijst met Sinterklaascadeaus voor wintersporters is een setje sneeuwkettingen. Ideaal voor iedereen die met de auto op wintersport gaat. Wij raden je aan nooit zonder te gaan. Op sommige wegen zijn ze zelfs verplicht tijdens winterse omstandigheden! Meer tips voor vervoer van en naar de wintersport ›

9. Schnaps- en glaasjes

Uiteraard geen cadeau voor kleine wintersportertjes, maar Sinterklaas denkt natuurlijk ook aan die ene vriend of vriendin die er tijdens de après-ski geen genoeg van kan krijgen. Het liefst koop je Schnaps in Oostenrijk. Kom je daar niet voor die tijd? Dan kun je ook speciale glaasjes kopen. Ook leuk om te geven!

Schnaps glaasjes

10. Boeken over wintersport

Het ideale cadeau voor de boekenwurmen met een kloppend wintersporthart: een leuk boek met wintersport als thema. Bijvoorbeeld een spannende thriller van Suzanne Vermeer of een leuk kinderboek.

Winter Koen

Over Koen

Skiën is bij Koen al op vroege leeftijd begonnen. Eerst op de borstelbaan, daarna op de 'echte sneeuw'. Inmiddels is hij niet meer van de pistes weg te slaan en is hij helemaal gek van wintersport.