Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de leukste Sinterklaascadeaus voor wintersporters

Schoencadeau
© Spalder Media Group

Sinterklaas is weer in het land! De komende weken zal hij alle (ski)schoenen weer vullen met de mooiste cadeaus. Heb jij je verlanglijstje al gemaakt? We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar iets met een winters tintje. Ik help je graag een handje. In dit artikel de leukste Sinterklaascadeaus voor wintersporters. Leuk om te geven én om te krijgen. Zit er iets voor je tussen?

Warme handen op wintersport, wat wil je nog meer?
© Spalder Media Group

1. Handschoenen (of wanten)

Wanneer je het even niet meer weet, kun je altijd terugvallen op een zekerheidje: een nieuw paar handschoenen of wanten. Geen enkele wintersporter kan namelijk zonder, warme handen zijn tenslotte het allerbelangrijkste! Van zwart tot paars, handschoenen zijn er in alle soorten en maten. 

2. Skislot

Helaas gebeurt het regelmatig dat er ski's of snowboards worden gestolen. Erg vervelend natuurlijk, zeker omdat dit ontzettend dure aankopen zijn. Om de dieven te slim af te zijn, kun je een skislot gebruiken. Onder andere te koop bij Decathlon. Dit skislot kost € 11,99 en kun je gemakkelijk openen en sluiten met een draaicode. 

In Oostenrijk of Nederland komt de slee altijd wel weer te voor schijn
© Spalder Media Group

3. Slee

Dit cadeau gaat wat lastig in de schoen en is daarom ideaal voor in de zak op 5 december. Zeg nu zelf, een skivakantie zonder een paar afdalingen op de slee is niet compleet! Met een beetje geluk komt dit Sinterklaascadeau ook in Nederland goed van pas!

Met het beste materiaal op pad!
© Spalder Media Group

4. Een nieuwe ski-outfit

Het perfecte cadeau voor elke wintersporter: een nieuwe ski-outfit of onderdeel daarvan. Iets kleins is leuk voor in de schoen en iets groters perfect voor in de zak op 5 december. Je kunt het zelf zo gek maken als je maar wilt: van skisokken tot mutsen en van skibroeken tot ski-jassen. 

De unisex hoodie is voor elke wintersporter een must have!
© Spalder Media Group

5. I Love Skiing Hoodie

Eigenlijk moet elke wintersportliefhebber deze hoodie in de kast hebben hangen. Is dat niet het geval, dan is dit een superleuk Sinterklaascadeau om te geven. De trui is heerlijk warm en past perfect in je wintersportgarderobe. Het model is unisex, maar vrouwen raden we aan een maatje kleiner te bestellen. 

Na het skiën is het heerlijk om een spelletje te spelen
© Spalder Media Group

6. Bordspelletjes

Een bordspel komt altijd wel goed van pas. In Nederland heb je er al een hoop lol van, maar op wintersport helemaal. Even niet de après-ski in, maar een spelletjesmiddag- of avond. Als je de wintersport alvast een beetje in huis wilt halen, is het spelletje 'Ski D’Alpine' een echte aanrader.

7. Rugtassen

Hoe handig is het om een rugzak mee te nemen nu alles wat duurder wordt, je slaat de lunch bij een berghut over en houdt zo wat geld over. Smeer in de ochtend wat extra broodjes en eet ze in de lift op. Rugtassen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Kijk goed naar de eigenschappen en wat jij allemaal handig vindt voordat je er eentje aanschaft.

Sneeuwkettingen omleggen is vaak wel een klusje
© Spalder Media Group

8. Sneeuwkettingen

Een nuttig cadeautje in deze lijst met Sinterklaascadeaus voor wintersporters is een setje sneeuwkettingen. Ideaal voor iedereen die met de auto op wintersport gaat. Wij raden je aan nooit zonder te gaan. Op sommige wegen zijn ze zelfs verplicht tijdens winterse omstandigheden!

9. Schnaps- en glaasjes

Uiteraard geen cadeau voor de kleine wintersportertjes, maar Sinterklaas denkt natuurlijk ook aan die ene vriend of vriendin die er tijdens de après-ski geen genoeg van kan krijgen. Het liefst koop je Schnaps in Oostenrijk. Kom je daar niet voor die tijd? Dan kun je ook speciale glaasjes kopen. Ook leuk om te geven!

Het boek van Suzanne Vermeer: gletsjer.
© A.W. Bruna - Image by Freepik

10. Gletsjer: het nieuwe boek van Suzanne Vermeer

Het ideale cadeau voor de boekenwurmen: 'Gletsjer' van Suzanne Vermeer. Dit is een echte winterthriller en absoluut de moeite waard om te lezen. Het boek vertelt het verhaal van twee zussen die samen op wintersport zijn in Duitsland. Wat begint als een heerlijke vakantie, verandert al snel in een hel wanneer Judith een ongeluk krijgt. Echter, twijfelt Maaike of dit wel een ongeluk was en gaat op onderzoek uit... 

Winter Koen

Over Koen

Skiën is bij Koen al op vroege leeftijd begonnen. Eerst op de borstelbaan, daarna op de 'echte sneeuw'. Inmiddels is hij niet meer van de pistes weg te slaan en is hij helemaal gek van wintersport.