4 oktober 2020 door Florien in Tips

Het is begin oktober. Er zijn inmiddels een aantal skigebieden geopend, maar voor de meeste van ons duurt het nog zeker een maand of twee/drie voordat we eindelijk op wintersport mogen gaan. En dat wachten duurt lang, heel lang! Bij ieder vlokje sneeuw dat naar beneden valt, verlang jij meer en meer naar je aankomende wintersport. Hoe ga je die maanden ooit doorkomen? Daarom in dit weblog een aantal overlevingstips. Zo wordt het allemaal net een beetje makkelijker…

#1. Ga een paar keer skiën in een indoor skihal

Natuurlijk is skiën op echte sneeuw het allerleukst, maar wanneer je pas in januari, februari of maart op wintersport gaat, moet je echt nog heel erg lang wachten. Een indoor skihal is daarom een goed alternatief. Lekker even het wintersportgevoel ervaren, een paar uur skiën en uiteraard afsluiten met warme chocolademelk.

Indoor skihal
Waarom wachten tot de wintersport als je in eigen land ook kunt skiën?#2. Werk aan je techniek met een aantal lessen

De periode tot je aankomende skivakantie duurt nog erg lang. Maar waarom zou je deze niet positief benutten? Je roept al jaren dat je een paar lessen gaat nemen, dus waarom doe je dat dan niet? Informeer bij een rollerbaan, borstelbaan of indoor skihal, ga aan de slag en zorg ervoor dat je helemaal klaar bent om op wintersport te gaan! En nog een voordeel: je kunt iedere week uitkijken naar een paar uurtjes op de latten!

#3. Zorg ervoor dat je materiaal alvast op orde is

Gebruik deze periode ook voor de voorbereiding. Zorg dat je ski uitrusting op orde is, zodat je niet op het laatste moment nog allerlei dingen moet regelen. Laat je ski’s of snowboard waxen en slijpen. Controleer of je skikleding nog past en of je nog spullen nodig hebt.

#4. Kijk wintersportfilms en documentaires

Waarom zou je beginnen aan een nieuwe aflevering ‘Undercover’ als je ook een hele leuke wintersportfilm of documentaire kunt kijken. Even wegdromen bij heerlijke sneeuwbeelden, romantische verhalen over skileraren- en leraressen en de prachtige natuur.

#5. Kook thuis je favoriete wintersportgerechten

Heb je ook zo’n zin in een bordje Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl of Käsespätzle? Waarom wachten tot je eindelijk op wintersport bent, als je de gerechten ook alvast zelf thuis kunt maken. Ideaal om in de stemming te komen. Bekijk hier de lekkerste wintersportrecepten >

#6. Laat de voorpret beginnen

Het is nooit te vroeg voor voorpret. Maak een nieuwe groep aan op WhatsApp met je wintersportmaatjes, download diverse wintersport apps, schrijf je in voor de snowalert en houd regelmatig de sneeuwhoogte en webcams in de gaten. Wedden dat de tijd tot de vakantie veel sneller gaat?

#7. Shop je nieuwe ski-outfit bij elkaar

Ski je al jaren in dezelfde skibroek en ski jas? Dan is het dit seizoen tijd voor iets nieuws. Bekijk de nieuwe collecties van je favoriete merken en ga op zoek naar winkels met aantrekkelijke aanbiedingen. Hoe eerder je begint, hoe meer keuze er is. Alles over skikleding >

ski-outfit
Hoe sta jij komend seizoen op de piste?

#8. Doe ski-oefeningen

Ieder jaar klaag je over spierpijn en verzuurde benen. Dat is helemaal niet nodig als je op tijd begint met een aantal ski oefeningen. Herhaal deze een paar keer per week en combineer met wandelen, fietsen of hardlopen. Wedden dat jij na je eerste piste niet meteen met brandende bovenbenen bij de lift staat en dat prikken op een vlakke piste eigenlijk prima gaat?

#9. Alternatieve après-ski 

Van de gebruikelijke après-ski zal in 2020/2021 geen sprake zijn. Uit volle borst meezingen met de bekende après-ski hits in de bar zit er helaas niet in. Denk thuis alvast na over alternatieve vormen van après-ski! Selecteer wat leuke spelletjes om mee te nemen, organiseer je eigen Schnappsproeverij en kijk wat er wél mogelijk is in het skigebied waar je naartoe gaat. 

#10. Bezoek iedere dag Snowplaza voor een flinke dosis wintersportinspiratie

Het klinkt cliché, maar het helpt wel! Op Snowplaza lees je dagelijks meer over bestemmingen, leuke weetjes, nieuws en andere wintersport gerelateerde onderwerpen. Een flinke dosis inspiratie dus.Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.