Skip to navigation Skip to main content
16846 - Skigebieden met (gratis) kinderopvang op de piste (1)

Skigebieden met kinderopvang op de piste bieden uitkomst als je op wintersport gaat met een kleintje dat nog niet skiet. Daar neem je je baby of peuter gewoon mee in de gondellift naar boven, waar je hem of haar achterlaat bij de kinderopvang. Soms is er een opvang direct bij het dalstation. Ideaal, want tijdens het skiën kun je altijd even kijken of alles nog goed gaat. Zo ben je in de buurt, maar kun je toch lekker de piste op. In dit artikel een lijstje met skigebieden waar op de piste (gratis) kinderopvang geregeld is.

Mellau

In het Oostenrijkse Mellau is de kinderopvang goed geregeld en bovendien doordeweeks ook nog eens gratis. Je vindt de opvang direct bij het bergstation van de gondellift in Mellau. Kinderen van 1 tot en met 6 jaar (niet skiërs dus) zijn hier welkom, 7 dagen per week. In het weekend en op feestdagen betaal je slechts een paar euro voor een halve of een hele dag. Het skigebied dat Mellau deelt samen met Damüls, een van de sneeuwrijkste dorpen ter wereld, telt ruim 100 km aan pistes.

16846 -  (3)
Schneereich Damüls-Mellau-Faschina

Golm

Het skigebied Golm ligt in het dal Montafon en is bereikbaar vanuit de dorpen Vadans en Tschagguns. Dit zeer familievriendelijke skigebied beschikt over ruim 44 km aan pistes die vooral rood en blauw zijn. Het kindvriendelijke karakter wordt onderstreept door het feit dat dit een van de Oostenrijkse skigebieden met gratis kinderopvang is. Bij het bergstation van de gondelbanen ligt Golmi Kindergarten. Hier zijn de kleine niet-skiërtjes tussen de 3 en 6 jaar welkom van zondag t/m vrijdag tussen 09.30 uur en 15.15 uur, ook zonder vooraf geregistreerd te zijn. Terwijl jij afdalingen maakt, zijn de kids aan het schilderen, zingen en spelen. De opvang kost niets, maar wil je gebruik maken van de lunchmogelijkheid bij de opvang, dan betaal je € 12,- per dag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tussen de middag samen met je kind te eten.

Fieberbrunn

Direct bij het dalstation van de gondellift in Fieberbrunn ligt het kinderland, waar de allerkleinsten skiles krijgen. Meteen hiernaast ligt de ‘Krabbelstube’, de ideale indoor-speeltuin waar kinderen vanaf 5 maanden welkom zijn. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen, maar ook rustig slapen of naar buiten kijken, waar hun grote broer of zus skiles krijgt. De Krabbelstube is van zondag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt hier per uur betalen of voor een complete dag inclusief lunch. Fieberbrunn behoort tot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dat in totaal ruim 270 km aan pistes telt.

Knusse familiechalets in het Skicircus
16846 -  (4)
In een aantal skigebieden kun je gebruik maken van gratis kinderopvang

Grächen

Dat het Zwitserse Grächen bijzonder kindvriendelijk is, blijkt onder andere uit het feit dat het een van de skigebieden met gratis kinderopvang is. Wanneer je in het bezit bent van een skipas, kun je je kleintje twee uur per dag kosteloos onderbrengen bij Kinderhort SiSu Spiel- und Schlafnest. Deze opvang vind je op de Hannigalp, midden in het skigebied direct onder het bergrestaurant Hannigalp. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn hier dagelijks welkom, maar in overleg wijken ze nog wel eens van deze leeftijdsgrens af. Wil je kindje langer dan 2 uur blijven dan betaal je CHF 20,- per uur en voor de lunch betaal je CHF 10,-. Ouders kunnen zich vermaken op ruim 40 km aan pistes.

Fulpmes

Midden in het Stubaital ligt het familievriendelijke dorpje Fulpmes. Het skigebied Schlick 2000 met 26 km aan pistes ligt direct boven het dorp. In het skigebied zijn er niet alleen uitstekende mogelijkheden om te leren skiën, ook is er kinderopvang. Bij het middenstation van de Gondel Froneben ligt een groot kinderland en tevens Big Ron‘s Spiel- und Aufwärmstube. Hier worden kleintjes vanaf 3 maanden opgevangen en verzorgd. Ze kunnen hier blijven lunchen en slapen. De crèche is geopend van zondag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 15.30 uur. De kosten bedragen € 30,- voor een halve dag, € 40,- voor een hele dag en € 8,- voor een lunch.

Lees ook: Skigebieden met een gratis skipas voor kinderen

Kronplatz

Ook in Italië zijn er diverse skigebieden met kinderopvang, zoals in Kronplatz. Direct bij het dalstation van de gondellift in Reischach ligt het kinderland Croniworld. In deze gave kinderruimte met klimwand, trampolines en heel veel speelgoed worden kinderen van 6 maanden tot en met 8 jaar opgevangen, terwijl de ouders rustig kunnen gaan skiën. De opvang is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur (zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur) en ook is er de mogelijkheid om een lunch te boeken. Je betaalt voor kinderen tot 2 jaar € 18,- per uur en voor kinderen vanaf 2 jaar € 15,- per uur. De lunch kost € 10,-.

Fiss

Wanneer je vanuit Fiss of Serfaus de Sonnenbahn omhoog neemt, vind je direct bij het middenstation Berta’s Kinderland. Dit is zonder twijfel een van de grootste en leukste plekken voor kinderen om te leren skiën in de Alpen. Ook is hier Berta’s Kindergarten waar ukkies vanaf 3 maanden worden opgevangen. Bij mooi weer spelen de kleintjes ook buiten in Berta’s Miniland. De opvang is van zondag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Een hele dag opvang kost € 63,-, een halve dag € 41,- en opvang inclusief eten tussen de middag kost € 18,-. Terwijl je kleintje lekker aan het spelen is, kun je genieten van ruim 200 km aan pistes.

Op zoek naar leuke appartementen voor de hele familie in Fiss
16846 -  (5)
Berta's Kinderland is geschikt voor kids van alle leeftijden

Scheffau

Scheffau ligt centraal in de populaire SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en is de laatste in het rijtje skigebieden met kinderopvang op de piste. Bij het bergstation van de Brandstadlbahn ligt op 1650 meter hoogte de Schneepiraten KidsClub waar kids van 0 tot 4 jaar worden opgevangen. De crèche is geopend van zondag tot en met donderdag. Voor kinderen tot 1 jaar betaal je € 20,- per uur en ze kunnen maximaal drie uur per dag ondergebracht worden. Voor kindjes ouder dan 12 maanden betaal je € 15,- per uur, waarbij je middageten voor € 6,- bij kunt boeken. Voor wintersporters die over de gastenkaart beschikken zijn er gereduceerde tarieven. Komt er ook een broertje of zusje mee, dan ontvang je 50% korting voor de tweede.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.