24 september 2018 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Skigebieden met (gratis) kinderopvang op de piste

Wanneer je op wintersport gaat met een kleintje die nog niet skiet, is het altijd even zoeken naar de beste oplossing. Om de beurt skiën terwijl de ander bij de kleine blijft, opa’s en oma’s mee op vakantie of een hotel met kinderopvang. Er is van alles mogelijk. Daar neem je je baby of peuter gewoon mee in de gondellift naar boven waar je hem of haar achterlaat bij de kinderopvang of er is opvang bij het dalstation. Tijdens het skiën kun je altijd even kijken of alles nog goed gaat. Zo ben je in de buurt, maar kun je toch lekker de piste op. In dit artikel een lijstje met skigebieden waar op de piste kinderopvang geregeld is.

Vlag AT Mellau

In het Oostenrijkse Mellau is de kinderopvang goed geregeld en bovendien doordeweeks ook nog eens gratis! Je vind de opvang direct bij het bergstation van de gondellift in Mellau. Kinderen van 1 tot en met 6 jaar (niet skiërs dus) zijn hier welkom, 7 dagen per week. In het weekend en op feestdagen betaal je € 7,50 voor een hele dag en € 5,- voor een halve dag. Het skigebied dat Mellau met het sneeuwrijkste dorp ter wereld, Damüls , deelt, telt ruim 100 km aan pistes.

Vlag AT Golm

Het skigebied Golm ligt in het dal Montafon en is bereikbaar vanuit de dorpen Vadans en Tschagguns. Dit zeer familievriendelijk skigebied beschikt over ruim 40 km aan pistes die vooral rood en blauw zijn. Bij het bergstation van de gondelbanen ligt Golmi Kindergarten. Hier zijn de kleine niet-skiërtjes tussen de 3 en 6 jaar welkom van zondag t/m vrijdag tussen 09.30 uur en 15.30 uur. De opvang is gratis, maar wil je gebruik maken van de lunchmogelijkheid en opvang, dan betaal je € 11,- per dag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tussen de middag samen met je kindje te eten.

Vlag AT Fieberbrunn

Direct bij het dalstation van de gondellift in Fieberbrunn ligt het kinderland, waar de allerkleinsten skiles krijgen. Direct hiernaast ligt de ‘Krabbelstube’, de ideale indoor-speeltuin waar kinderen vanaf 5 maanden welkom zijn. Hier kunnen ze naar hartelust spelen, maar ook rustig slapen of naar buiten kijken, waar hun grote broer of zus skiles krijgt. De Krabbelstube is van zondag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt hier per uur betalen of voor een complete dag inclusief lunch. Prijs vanaf € 10,45. Fieberbrunn zelf telt zo'n 35 km aan pistes, maar is aangesloten tot het Skicircus dat in totaal ruim 250 km aan pistes telt.
Een wintersport in Fieberbrunn incl. skipas boek je v.a. € 386,- p.p. >

Kinderland bij de S4 Alm in Fieberbrunn

Het Kinderland in Fieberbrunn ligt direct bij de Krabbelstube

Vlag AT Alta Badia

In het Italiaanse Alta Badia is het goed geregeld voor de kids vanaf 6 maanden. Zij kunnen terecht bij de Asilo in neve, waar ze liefdevol en goed verzorgd worden. De crêche is, behalve zaterdag, dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt per uur (€ 10,-) betalen en oppas regelen, maar ook per dag (€ 59,-) betalen. Tussen de middag krijgen de kleintjes, indien ze natuurlijk al ‘vast voedsel’ eten, een heerlijke Italiaanse pasta. Vanuit Alta Badia heb je toegang tot zo'n 500 km aaneengesloten pistes van de Dolomiti Superski. Alta Badia zelf telt 130 pistekilometers.

Vlag AT Grächen

Dat het Zwitserse Grächen bijzonder kindvriendelijk is, blijkt wel uit het feit dat je, wanneer je in het bezit bent van een skipas, je je kleintje 2 uur per dag gratis kan onderbrengen bij Kinderhort SiSu Spiel- und Schlafnest. Deze opvang vind je op de Hannigalp, middenin het skigebied direct onder het bergrestaurant Hannigalp. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn hier welkom, maar in overleg wijken ze nog wel eens van deze leeftijdsgrens af. Wil je kindje langer dan 2 uur blijven dan betaal je CHF 20,- per uur en voor de lunch betaal je CHF 15,- en dit is inclusief drinken. Ouders kunnen zich vermaken op ruim 40 km aan pistes.

Vlag AT Fulpmes

Middenin in het Stubaital ligt het familievriendelijke dorpje Fulpmes. Het skigebied Schlick 2000 met 26 km aan pistes ligt direct boven het dorp. Bij het middenstation van de Gondel Froneben is een groot kinderland en tevens BIG Ron‘s Spiel- und Aufwärmstube. Hier worden kleintjes vanaf 3 maanden opgevangen en verzorgd. Ze kunnen hier tevens blijven lunchen en slapen. De creche is geopend van zondag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 15.30 uur. De kosten bedragen € 22,- voor een halve dag, € 32,- voor een hele dag en € 8,- voor een lunch.
Wintersport in Fulpmes boek je v.a. € 540,- inl. hotel halfpension en skipas >

Kinderopvang in Stubai

In het Stubaital vermaken de kids zich prima (© Tourismusverband Stubai - Andre Schönherr)

Vlag AT Kronplatz

Direct bij het dalstation van de gondellift in Reischach in het skigebied van Kronplatz ligt het nieuwe kinderland Croniworld. In deze gave kinderruimte met klimwand, trampolines en veel speelgoed worden kinderen van 6 maanden tot en met 11 jaar opgevangen, terwijl de ouders rustig kunnen gaan skiën. De opvang is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 15.30 uur (zaterdag tot 14.00 uur) en ook is er de mogelijkheid om een lunch te boeken. Je betaalt voor kinderen tot 2 jaar € 15,- per uur en voor kinderen vanaf 2 jaar € 12,- per uur. De lunch kost € 20,-. Kronplatz heeft zo'n 120 km aan afdalingen. Hotel in Kronplatz incl. halfpension en skipas al v.a. € 279,-

Vlag AT Fiss

Wanneer je vanuit Fiss of Serfaus de Sonnenbahn omhoog neemt, vind je direct bij het middenstation Berta’s Kinderland. Dit is zonder twijfel een van de grootste en meest leuke plekken voor kinderen om te leren skiën in de Alpen. Ook is hier Berta’s Kindergarten waar ukkies vanaf 3 maanden worden opgevangen. Bij mooi weer spelen de kleintjes ook buiten in Berta’s Miniland. De opvang is van zondag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Een hele dag opvang kost € 61,-, een halve dag € 32,- en opvang inclusief eten tussen de middag kost € 17,-. Terwijl je kleintje goed opgevangen wordt, kun je genieten van ruim 200 km aan pistes. Appartement incl. skipas in Serfaus boek je v.a. € 189,- p.p. >

Vlag AT Scheffau

Scheffau ligt centraal in de populaire SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Bij het bergstation van de Brandsadlbahn ligt op 1650 meter hoogte de Schneepiraten KidsClub waar kids van 0 tot 4 jaar worden opgevangen. De crèche is geopend van zondag tot en met vrijdag en je kunt je kindje hier flexibel onderbrengen: je betaalt per uur € 9,50 en middageten kost € 5,-. Boek je een dag inclusief eten dan betaal je € 52,- (€ 46,50 met Gästekart) en voor 5 hele dagen inclusief eten moet je hier € 260,- (€ 220,- met Gästekart) afrekenen. Komt er ook een broertje of zusje mee, dan ontvang je 50% korting voor de tweede. Met zo'n 280 km aan pistes behoort de SkiWelt tot de grootste skigebieden in Oostenrijk. Boek een hotel incl. halfpension en skipas in Scheffau voor € 544,- >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen