21 november 2009 door Yvonne in 'Recepten'' | 4 Reactie(s)

In Oostenrijk maakte men het gerecht oorspronkelijk zonder spek, maar dat spek is juist een passende smaakmaker in het geheel. Officieel wordt het gerecht gemaakt met spätzle, een soort pasta, maar dat wordt niet verkocht in Nederland. Een goed alternatief is elleboogjes macaroni.

Ingrediënten (4p):

  • 500 gram spätzle of macaroni
  • 250 gram magere spekreepjes of dobbelsteentjes spek
  • 3 grote uien
  • 200 gram geraspte gruyere kaas of belegen kaas
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing
  • Snij de uien in halve maantjes
  • Fruit de uitjes (licht aanbakken zonder dat de uitjes van kleur veranderen
  • Bak de spekjes in een pan tot ze lekker bruin en knapperig zijn
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Doe alle ingredienten in een ovenschaal (bewaar wat kaas voor er op)en meng het door elkaar
  • Laat de ovenschaal ongeveer 20 minuten bakken in de oven tot er een lekker bruin korstje op zit

In de Alpen wordt dit gerecht vaak met Kartoffelsalat geserveerd. Dit smaakt er goed bij en is lekker fris. Een groene salade past er ook bij. Variaties, tips en aanvullingen zijn altijd welkom!

Eet smakelijk!

Andere wintersportrecepten op Snowplaza.nl:

Reactie(s)

door Elles op 25 november

Ik heb ooit een spatzleapparaat gekocht in Duitsland, het deeg maak je van bloem, eieren en water, het deeg moet behoorlijk dik zijn. Slierten uit laten lekken en nog even in de boter in de koekepan een beetje opbakken.



door sipke op 10 augustus

wij hebben dit bij canyoningen in oostenrijk gegeten en hebben het net als de andere reactie in een koekenpan gebakken. Was zeer lekker



door Gerard van der Leeuw op 18 maart

Lekker: Käsespätzle. Leuk recept ook, maar raar Nederlands.... 'Die' spek? Het is toch 'dat' spek? En 'dat' pasta? Maar lekker is het. En als je in de grensstreek met Duitsland woont: iedere supermarkt verkoopt daar 'gemaks-spätzle'.



door Thijs - Webredactie Snowplaza op 19 maart

Bedankt voor je reactie Gerard... We hebben het aangepast in het weblog!



Laat een reactie achter

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen