Skip to navigation Skip to main content

De meest herkenbare 'leugens' van wintersporters

Ligstoel Relaxen

We vertellen allemaal weleens een leugentje om eigen bestwil. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook tijdens de wintersport. We doen het vaak niet eens bewust en daarom nemen de meeste mensen het maar voor lief. Helemaal op wintersport. Veel uitspraken met betrekking tot après-ski, eten en op tijd naar bed gaan, worden vaak toch niet waargemaakt. Ach wat maakt het ook uit! Het is tenslotte vakantie! In dit artikel hebben we de meest herkenbare 'leugents' van wintersporters op een rijtje gezet. Waarin herken jij jezelf en je vrienden?

1. Vandaag ga ik gezond eten

Totdat je een paar uur hebt geskied en zonder pardon een Apfelstrudel met vanillesaus naar binnen werkt. En ook de gezonde salade bij de lunch wordt vervangen door een XXL Wiener Schnitzel met patat, mayo en ketchup. Veel lekkerder!

2. Vanavond ga ik vroeg naar bed

Maar het is nog zooooo gezellig in de après-ski! Nog een laatste rondje dan? Oké, eentje toe... Morgen maar opnieuw proberen dus!

3. Geen alcohol voor mij vandaag

Een warme choco met rum bij de Apfelstrudel rond een uur of 11, een halve liter witbier tijdens de lunch, nog een paar biertjes in de après-ski en uiteraard een flesje wijn bij het diner. Je lijkt op wintersport wel een alcoholist. Daarom besluit je vandaag een dagje niet te drinken. Helaas verdwijnt dat voornemen als sneeuw voor de zon wanneer een van je vrienden tijdens de lunch een biertje voor je neerzet. Ach, het is tenslotte vakantie!

Bier en schnaps
© Spalder Media Group

4. Ik drink twee drankjes in de après-ski en dan ga ik naar huis

Voordat je de après-ski instapt zeg je tegen je vrienden dat je twee drankjes doet en daarna teruggaat naar het hotel. Als het derde drankje voor je neus wordt neergezet, sla je die natuurlijk niet af. Zonde en het is zo gezellig! 

5. Ik ga echt nooit meer van zwart!

Na een pittige zwarte afdaling ben je er helemaal klaar mee. ‘Ik ga echt nooit meer van zwart!’ roep je naar je vrienden. De volgende dag herhaalt dit tafereel zich.

6. Even snel een kopje koffie en dan door?

Snel een kopje koffie? Echt niet! Het is heerlijk op het terras en eigenlijk lusten jullie ook nog wel een Apfelstrudel. Een paar uur later zit je nog steeds in de zon. Zonde van de skidag? 

Berghut blauwe lucht mooi weer
© Zillertal Arena

7. Morgen ga ik met de eerste lift omhoog

Voordat je naar bed gaat deel je iedereen mee dat jullie morgen vroeg beginnen. Je zet de wekker op tijd, zodat jullie als eerste bij de lift kunnen staan. Maar als de wekker na een veel te gezellige avond afgaat, besluit je om je toch nog even om te draaien.

8. Vanmiddag gaan we spelletjes doen in plaats van naar de kroeg

Het is natuurlijk erg gezellig om elke avond in de après-ski te belanden, maar daar zit ook een prijskaartje aan. Daarom besluiten jullie om vanmiddag niet de après-ski in te duiken en lekker een spelletje te doen in het appartement. Maar als het einde van de skidag steeds dichterbij komt, begint het toch te kriebelen. Drie keer raden waar jullie toch weer belanden...

9. Vanavond koken we zelf

Iedere avond uiteten gaan is duur. Daarnaast ben je na een paar avonden pizza en Schnitzel ook best wel eens toe aan een bordje macaroni of salade. Daarom besluiten jullie om vanavond zelf te koken. Maar na een fanatieke dag op de latten en een uurtje in de après-ski heeft niemand nog puf en belanden jullie ook de 4e avond in het restaurant.

Luxe Diner in restaurant

10. Ik ben niet zo snel omdat m’n ski’s niet goed gewaxt zijn

Ik langzaam? Nee dat komt echt niet door mij hoor, dat komt omdat m’n ski’s niet goed gewaxt zijn. Ja, ja, wij weten wel beter…

11. Ik heb het niet koud hoor…

Je staat bekend als koukleum en daarom heb je je warm aangekleed. Helaas niet warm genoeg, want het is hartstikke koud. En omdat je niet wilt zeuren of alweer wilt stoppen voor een warme choco, besluit je maar gewoon te zeggen dat je het niet koud hebt. Morgen nog maar een extra laagje mee! 

Koud in de skilift

12. Oh daar kom ik makkelijk van af

Je staat bovenaan een zwarte piste. Je knieën knikken en het zweet breekt je uit. Vreselijk, je houdt niet van steile pistes, maar je wilt ook niet afdoen bij je vrienden. Heel dapper zeg je dat je daar makkelijk vanaf komt, maar eigenlijk weet je wel beter…

13. Ik heb bijna niks gedronken

Je hebt zeker 10 biertjes gedronken en er zijn ook flink wat shotjes ingegaan. Met een dubbele tong deel je je vrienden of je ouders mee dat het allemaal best meevalt. Je hebt “bijna niks” gedronken vandaag! Vergeleken met gisteren misschien! ;-)

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.