Hoogte: 2830 Meter

Keystone in het kort

  • Skien tot 9 uur ’s avonds
  • Zeer prijzig
  • Veelzijdig piste aanbod

Keystone is de verzamelnaam voor de zeven verschillende ‘wijken’ onder Dercum Mountain, North Peak en The Outback. Sommige van die wijken beschikken over een paar winkels en restaurants, andere omvatten niet veel meer dan een hotel en wat appartementen. Een gratis busservice pendelt tussen deze verschillende wijken heen en weer.

Vanuit de wijken Mountain House en River Run vertrekken liften naar de top van Dercum Mountain, waar zich een uitstekend oefengebied bevindt. Iets verder naar beneden worden de pistes lastiger en uitdagender om onderaan weer in oefenterrein over te gaan. Voor de experts is er een uitgebreid off-piste aanbod en zijn er buckelpistes op de North Peak. Alle pistes van Dercum Mountain zijn een aantal dagen per week tot 21 uur ’s avonds verlicht en geopend.

Niet vergeten: ESTA-formulier aanvragen

ESTA aanvragen, niet vergeten wanneer je op wintersport gaat naar Amerika! Dit formulier is verplicht en geeft je toestemming om af te mogen reizen naar Amerika. Een ESTA-formulier aanvragen doe je online, bijvoorbeeld via eVisa. De kosten van het aanvragen van het ESTA-formulier zijn € 25,- per persoon. Na goedkeuring ontvang je het officiële ESTA-formulier per e-mail, vaak al binnen 24 uur. Vraag hier het ESTA-formulier aan >

Snowplaza beoordeling
Après-ski/events
Families/kinderen
Langlauf
Prijsniveau
Winterwandelen
8.5

Gemiddelde beoordeling

op basis van 2 beoordeelingen door bezoekers

Ik ben 3 weken naar Keystone en omliggende gebieden geweest, voornamelijk voor de snowparken en de freeride-afdalingen. Ik heb nog nooit zulke vette parken gezi...

Bekijk alle beoordelingen ›

Skigebied

Het skigebied van Keystone heeft 139 pistes en 20 skiliften, verdeeld over vier bergen. De berg Dercum bestaat voornamelijk uit groene en blauwe pistes en is ideaal voor beginners en om relaxte tochten te maken. Op deze berg bevindt zich ook het A51 park, één van 's werelds beste funparks. Op North Peak zijn meer steile pistes, deze berg is dan ook favoriet bij veel gevorderde wintersporters. In The Outback vindt je veel verschillende poederafdalingen. Deze berg is ideaal om offpiste te skiën. Ten slotte kan je in Keystone 'Cat-skiën'. Je wordt met een soort pistebully naar plekken gebracht waar je anders niet kanl komen, om vervolgens de meest prachtige poederafdalingen van het gebied te maken.

Avondskiën

Eén van de grote voordelen van het skigebied Keystone is de mogelijkheid tot avondskiën. Het verschil met avondskiën in Europa, is dat Keystone niet één verlichtte piste heeft, maar een heel verlicht skigebied dat tot 21:00 uur 's avonds geopend is. Meer dan 10 pistes van verschillende niveaus zijn met je skipas bereikbaar, waaronder ook het A-51 funpark.

Gebieden in de omgeving

Vlakbij Keystone zijn nog 4 andere skigebieden gelegen. Deze gebieden zijn Breckenridge, Vail, Beaver Creek en Araphoe Basin, en zijn met één (uitgebreide) skipas bereikbaar.

Kids op de eerste rang in Keystone

Kinderen worden in Keystone op maat bediend. De programma’s zijn toegespitst op verschillende leeftijdsgroepen en er worden zelfs “kids’ nights out” georganiseerd.

Freestyle en freeride

Het immense A-51 Park biedt uitdagingen aan boarders van alle niveaus. Het park, dat onder meer over een superpipe beschikt, is regelmatig ook ’s avonds geopend. Langlaufers kunnen in deze omgeving kiezen voor het geprepareerde loipenet van 16 kilometer lang. Zij kunnen ook besluiten de begane paden te laten voor wat ze zijn en zich te wagen aan de 56 kilometer ongeprepareerde trajecten door ongerepte natuur.

Wandelen in Keystone

De donkere bossen van Colorado herbergen een schat aan natuurlijke bezienswaardigheden. Verschillende begeleide sneeuwschoentochten worden georganiseerd vanuit het Keystone Nordic Centre.

Geen groot feest in Keystone

In het Summit House is van tijd tot tijd livemuziek te horen, maar feestbeesten zijn in Keystone aan het verkeerde adres. Hier is ’s avonds gewoon erg weinig te doen.

 Après-ski & uitgaan in Keystone

Restaurants 32 Theater -
Bars & cafés 9 Casino -
Discotheken - Concertzaal -
Bioscoop -  

 Skischolen & skilessen in Keystone

Aantal skischolen 1Privé skiles € 71
Aantal skileraren - Skilessen1 dagen, 7 uur, € 90
OefenweideSnowboardles1 dagen, 7 uur, € 90
Skiles in het Nederlands - Langlaufen -

 Faciliteiten in Keystone

Aantal hotels - Supermarkten 2
Aantal hotelbedden - Bank
Aantal toeristenbedden 8000

 Toeristeninformatie voor Keystone

Naam
Keystone Resort Mailing Address
E-mail:
Telefoon
001 - 0970 - 4962316
Website:

 Afstanden naar Keystone

Vanaf Utrecht -
Treinstation
- met busdienst
Luchthaven
Denver ca. 145 km
Vanaf de snelwegca. 12 km 11 minuten te rijden

 Keystone voor de kinderen

Kinderopvang Lopende bandlift -
Kindercrêche Kinderlift -
Kindercarrousel -

  Na het skiën in Keystone

Openbare sauna - Wandelroutes
FitnesscentrumFakkeltochten -
Openbare zonnebank - Indoor ijsbaan -
Massage Ijsbaan
Spa & wellness - Curling -
Overdekt zwembad - Snowrafting -
Ballonvaart - Hondenslee -
Paragliding - Sneeuwscooters -
Indoor tennis - Rodelbaan
Squashbaan -
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Skigebied
Keystone

Keystone
Aantal pistes 139 (km)
Blauwe pistes 28 km
Rode pistes 39 km
Zwarte pistes 72 km
Skiroutes 0 km
Aantal liften (20 )
Sleeplift(en) 6
Stoeltjeslift(en) 12
Gondel(s) 2
145 cm
45 cm
hoogten