Hoogte: 2926-3963 Meter

Breckenridge in het kort

  • Eén van de meest bezochte skigebieden in de USA
  • Van glooiende afdalingen tot double black diamond
  • Andere skigebieden van de Vail Resorts zijn goed bereikbaar
  • Paradijs voor poederskiën

Breckenridge

Breckenridge in Colorado is onderdeel van de 'Vail resorts' en tevens één van de meest bezochte skigebieden van de USA. Het skigebied ligt op anderhalf uur rijden van Denver International Airport. De pistes reiken hier bijna tot 4000 meter, waardoor het geen verrassing zal zijn dat dit het hoogstgelegen skigebied van Noord-Amerikas. De skipas van Breckenridge geeft tevens toegang tot de skigebieden van Vail Mountain, Beaver Creek, Keystone en Arapahoe Basin. Deze skigebieden zijn goed bereikbaar per bus. Maar met ruim 150 kilometer aan piste ben je waarschijnlijk in Breckenridge zelf ook wel even zoet!

Het skigebied van Breckenridge bestaat uit '5 Peaks'. Op Peak 6 en7 kan eigenlijk iedereen terecht, hier vind je pistes van alle niveaus. Wel moet je er rekening mee houden dat hoe hoger je komt, hoe uitdagender de afdalingen worden. Peak 8 biedt – met name rondom de top – gevorderde skiërs de hoognodige uitdaging. Op Peak 9 kunnen beginners en licht gevorderden heerlijk oefenen op groene en blauwe pistes. Op Peak 10 vindt je diverse black diamonds en zelfs double black diamonds. De droge poedersneeuw maakt dat Breckenridge een paradijs is voor off-piste liefhebbers. Voor families zijn er speciale family zones, die op de pistekaart staan aangegeven in het geel.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
9.3

Gemiddelde beoordeling

op basis van 3 beoordeelingen door bezoekers

Vergeet Oostenrijk, Frankrijk, Italië. Beter nog: vergeet Europa. Alle zichzelf respecterende ski-fanaten moeten eenmaal in Breckenridge (of Amerika) zijn gewee...

Schrijf een beoordeling ›

 

Skiën op de '5 Peaks' van Breckenridge

Vanuit het dorp gaan er diverse stoeltjesliften en een 8-persoons gondel richting de pistes van de '5 Peaks'. Gevorderden en experts zoeken direct de afdalingen boven de boomgrens op, terwijl minder ervaren wintersporters de voorkeur geven aan de lager gelegen afdalingen. Het is vrij gemakkelijk om van Peak naar Peak te skiën en in het skigebied zijn diverse restaurants en lodges. Voor freestylers zijn er maar liefst vier snowparks, waarvan Freeway (met een halfpipe) de meest uitdagende is. Aan het eind van de dag kan ieder type skiër via één van de (groene) dalafdalingen terugskiën naar Breckenridge.

Overzicht pistes & liften in Breckenridge

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes74 km Sleepliften14Seizoenstart
Rode pistes32 km Stoeltjeslift(en)16Seizoenseinde
Zwarte pistes47 km Gondels1Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte2926 m
Totaal153 km Capaciteit37880 pers/uurMaximale hoogte3963 m

travelDorpen in het skigebied Breckenridge

Highlight: (off-piste) skiën boven de boomgrens

Ooit wel eens op een hoogte van bijna 4000 meter geweest? In Breckenridge is het mogelijk. De top van Peak 8 ligt op 3958 meter, het hoogste punt dat je per lift (Imperial Express Super Chair) kun bereiken net iets lager. Hier bevind je je boven de boomgrens en heb je een waanzinnig uitzicht op de bergwereld van Colorado. Skiërs die houden van uitdaging en freeriden zitten in deze omgeving helemaal goed. Hier hebben de black diamonds en double black diamonds namen als 'Forget-Me-Not' en 'Sanctuary'. De Imperail bowl, Horseshoe bowl, Peak 7 bowl en Serenity bowl zijn de droom van iedere freerider.

Freestyle & Freeride in Breckenridge

Funparks 5Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Breckenridge USD 492.00 USD 756.00

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Breckenridge USD 678.00 USD 1044.00
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Breckenridge

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Breckenridge. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten