Skip to navigation Skip to main content
Lech Sneeuw Huisje

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk bieden het hele winterseizoen voldoende sneeuw. Hier hoef je je geen zorgen te maken om bruine plekken, maar geniet je van fijne afdalingen in een besneeuwde bergwereld. Of een skigebied sneeuwzeker is hangt af van verschillende factoren. De natuurlijke ligging speelt een rol, maar ook de hoogte en of er wel of geen gletsjer aanwezig is. Op deze pagina een overzicht met sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk.

Op wintersport in sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Sneeuw maakt of breekt de wintersport. Niemand zit te wachten op smalle witte stroken in een groen/bruin landschap, maar helaas wil dit bij milde condities of in het voor- en na seizoen nog weleens voorkomen. Voor fijne pistes moet je dan de hoogte in of een wintersport boeken naar een van de sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Dan ben je het hele winterseizoen gegarandeerd van fijne afdalingen. Benieuwd welke skigebieden in Oostenrijk sneeuwzeker zijn en waarom? Lees dan snel verder.

Wat maakt een skigebied in Oostenrijk sneeuwzeker?

Verschillende factoren bepalen of een skigebied in Oostenrijk sneeuwzeker is. Is er een gletsjer aanwezig? Dan kun je zeker zijn van voldoende sneeuw van vroeg in de herfst tot ver in het voorjaar. De Hintertuxer Gletscher is zelfs het hele jaar door geopend voor wintersporters. Heeft het skigebied veel hoge pistes? Bijvoorbeeld zoals Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, waar ruim 90% van alle afdalingen boven 2000 meter hoogte ligt? Sneeuw genoeg! Hooggelegen skigebieden kunnen vaak al vroeg in het seizoen openen, zelfs als er geen gletsjer aanwezig is. Ook zijn er skibestemmingen in Oostenrijk die vanwege de natuurlijke ligging in een zogeheten schneeloch zeer sneeuwzeker zijn. Ski Arlberg en het Pillerseetal zijn daar een goed voorbeeld van. Tot slot kunnen skigebieden ook veel met sneeuwkanonnen. Zijn de temperaturen laag, dan draaien die volop om bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen een mooie basis laag voor de rest van de winter te vormen.

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk bieden heerlijk skiplezier

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk (zonder gletsjer)

Geen gebrek aan sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Zo zijn er maar liefst acht gletsjerskigebieden waar je je over de sneeuw geen zorgen hoeft te maken, maar ook zijn er genoeg skibestemmingen die tot grote hoogtes reiken of in een zogeheten schneeloch liggen. Nu beslaan de gletsjerskigebieden vrijwel de hele top 10, daarom hieronder een top 10 met sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk zonder gletsjer.

 1. Obertauern
 2. Gurgl
 3. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun
 4. Damüls Mellau Faschina
 5. Ski Arlberg
 6. Kühtai
 7. Serfaus-Fiss-Ladis
 8. Zillertal Arena
 9. Turracher Höhe
 10. Nauders
Veel sneeuw in een sneeuwzeker skigebied

Skigebieden in Oostenrijk met veel pistes boven 2000 meter hoogte

Wil je verzekerd zijn van fijne pistes met voldoende sneeuw tijdens je wintersport? Dan is het verstandig om te kijken naar een hooggelegen skigebied. Bijvoorbeeld met veel pistes boven de 2000 meter hoogte. Zeker in het voor- en naseizoen is het gunstig om voor zo’n skibestemming te kiezen, aangezien de condities dan nog weleens wisselend kunnen zijn. Onderstaande skigebieden in Oostenrijk hebben veel pistes boven de 2000 meter hoogte.

Ischgl is een skigebied met veel pistes hoger dan 2000 meter

Ischgl (Silvretta Arena)

De Silvretta Arena telt 239 km aan pistes en daarvan ligt maar liefst 90% hoger dan 2000 meter. Dat maakt dit skigebied in Oostenrijk super sneeuwzeker. In de vele berghutten en restaurants kun je genieten van culinaire hoogstandjes, de après-ski van Ischgl is feestelijk en de Schmuggler Runde is een skitocht die je hier echt geskied wilt hebben.

Sneeuwzeker skiën in Nauders

Nauders

Vlak bij het drielandenpunt met Zwitserland en Italië ligt Nauders. Een knus bergdorpje met een fijn en sneeuwzeker skigebied. Als je de pistekaart van Nauders Bergkastel bekijkt, zie je al snel dat het merendeel van de afdalingen hoger dan 2000 meter ligt. Het skigebied telt ruim 75 km aan pistes en reikt tot 2750 meter hoogte.

Sneeuzeker skigebied in Oostenrijk Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis

Wintersport met kinderen in een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk? Zet Serfaus-Fiss-Ladis maar op je lijstje. De 214 km aan pistes reiken tot 2828 meter hoogte en veel afdalingen liggen hoger dan 2000 meter. Voor kinderen is dit een absoluut paradijs met uitgebreide kinderlanden, vrolijke mascottes en Nederlandssprekende skileraren.

Skigebied Gurgl in Oostenrijk
© Spalder Media Group

Gurgl

Obergurgl ligt op 1930 meter hoogte en Hochgurgl op 2150 meter hoogte. Vrijwel alle pistes van het skigebied Gurgl liggen hoger dan 2000 meter. Vroeg in de herfst is dit een van de eerste skigebieden waar je weer kunt skiën zonder gletsjer. Gurgl telt ruim 100 km aan pistes en ook aan knusse hutten is hier geen gebrek.

Gletsjerskigebieden in Oostenrijk

Wie zich geen zorgen wil maken om de sneeuw, kan kiezen voor een wintersport in een van de gletsjerskigebieden van Oostenrijk. Het Alpenland telt acht gletsjers waarop geskied kan worden. Vroeger waren dat er negen, maar op de Dachstein Gletscher zijn sinds 2023 geen reguliere ski-activiteiten meer mogelijk vanwege het terugtrekken van het gletsjerijs. Je kunt hier nu alleen nog winterwandelen, langlaufen en toerskiën. De gletsjerskigebieden behoren tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in december in Oostenrijk

December is de maand waarin het skiseizoen en de winter officieel van start gaan. Toch kunnen de sneeuwcondities nog weleens wisselend zijn. Wil je verzekerd zijn van voldoende sneeuw in de Oostenrijkse Alpen? Begin december of tijdens de kerstvakantie? Bekijk hieronder een aantal tips met sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in december in Oostenrijk.

 • Alle hierboven genoemde gletsjerskigebieden
 • Ski Arlberg
 • Gurgl
 • Silvretta Arena Ischgl - Samnaun
 • Zillertal Arena
 • Obertauern
 • Damüls Mellau Faschina
Sneeuzekere skigebieden december Oostenrijk met Kerst

Sneeuwzekere skigebieden in maart en april

Het voorjaar is een heerlijke periode voor een skivakantie. Langzaam kruipen de temperaturen weer iets omhoog, het is langer licht en de kans op een stralend zonnetje is groter. Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in maart of een skivakantie in april? Het is verstandig om te kijken naar hooggelegen skigebieden. Bijvoorbeeld een skibestemming met veel pistes boven de 2000 meter of zelfs met veel pistes boven de 2500 meter. De hele winter valt er meer dan genoeg sneeuw om vooral op hoogte nog lekker te kunnen skiën. Doet het dal al aan voorjaar denken, dan kun je in hooggelegen skigebieden de latten onderbinden en genieten van fijne pistes.

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in maart in Oostenrijk

Na de voorjaarsvakantie keert de rust in maart weer terug in de skigebieden. Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk voor een skivakantie in maart? Dit zijn een aantal tips:

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in april in Oostenrijk

Veel skigebieden beëindigen het skiseizoen in april, vaak na Pasen. Afhankelijk van hoe de paasdagen en sneeuwcondities zijn, kan dat vroeg of laat in de maand zijn. Toch zijn er genoeg skigebieden waar je heel april nog terecht kunt. In een handjevol skibestemmingen kun je zelfs in mei in de latten klikken. Hieronder een aantal skigebieden waar je sneeuwzeker kunt skiën in april.

 • Alle hierboven genoemde gletsjerskigebieden
 • Ski Arlberg
 • Silvretta Arena Ischgl - Samnaun
 • Turracher Höhe
 • Obertauern