Skip to navigation Skip to main content
Noel Val Cenis

Van plan om in de kerstvakantie te gaan skiën en op zoek naar sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst? Hoewel de winter officieel van start is gegaan, kunnen de sneeuwcondities nog weleens wisselend zijn en een witte kerstperiode is helaas niet overal gegarandeerd. Wil je verzekerd zijn van voldoende sneeuw en fijne pistes? In dit blog een overzicht met sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst.

Sneeuwzekere wintersport met Kerst

Niks is romantischer dan een witte Kerst. Hoewel in december de winter officieel van start gaat en alle skigebieden openen, is voldoende sneeuw helaas niet overal gegarandeerd. In de laatste maand van het jaar kunnen de sneeuwcondities nog weleens wisselend zijn. Wil je verzekerd zijn van fijne pistes in de kerstvakantie, dan is het verstandig om af te reizen naar een skigebied dat voldoende sneeuwzeker is met Kerst. Bijvoorbeeld een skigebied met veel pistes boven 2000 meter hoogte, een gletsjerskigebied of een gebied dat sneeuwzeker is dankzij de natuurlijke ligging. Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst zijn er genoeg. We lichten er een aantal aan je uit.

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst

1. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Grensoverschrijdend én sneeuwzeker skiën met Kerst? Het kan op de ruim 239 km aan pistes van Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Het skigebied wordt gevormd door het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun. Ruim 90% van de afdalingen ligt boven 2000 meter hoogte, wat de Silvretta Arena ontzettend sneeuwzeker maakt. Je kunt er mooie tochten skiën zoals de Schmuggler Runde en aan goede restaurants, berghutten en gezellige après-ski bars is geen gebrek.

Sneeuwzeker skigebied met Kerst Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

2. Saas-Fee

Saas-Fee is een prachtig en autovrij dorp in het Zwitserse Saastal, dat wordt omringd door 18 vierduizenders. Het skigebied telt ruim 100 km aan pistes en reikt tot wel 3600 meter hoogte. Je skiet te midden van een indrukwekkend gletsjerlandschap en kunt zelfs een kijkje nemen ín het eeuwenoude gletsjerijs. Wanneer je uit de Metro Alpin stapt op 3500 meter hoogte, kun je een bezoek brengen aan het Eispavillon (ijsgrot). Ook vind je hier het hoogstgelegen draairestaurant van Europa, Drehrestaurant Mittelallalin.

Skiën met Kerst in Saas-Fee

3. Obertauern

Met ‘Snowbertauern’ als bijnaam is het logisch dat Obertauern een plekje verdient in deze lijst met sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst. Skiën kan hier op ruim 100 km aan pistes, gelegen aan weerzijde van het dorp. Vooral families en beginners voelen zich hier thuis, aangezien ruim 60 km van het piste-aanbod blauw is. Voor gevorderden zijn er een aantal mooie rode en zwarte afdalingen, maar ook de ontzettend steile Gamsleiten II. Een tip voor iedereen is de Tauernrunde skitocht, die je meeneemt door het gebied.

Sneeuwzekere skigebieden met Kerst: Obertauern

4. Les Trois Vallées

Met meerdere gletsjers en pistes die tot ruim 3200 meter hoogte reiken, hoort Les Trois Vallées absoluut thuis in deze lijst met sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst. Het skigebied wordt gevormd door dorpen als Val Thorens, Courchevel, Méribel en Les Menuires en biedt de mogelijkheid tot het skiën van allerlei mooie tochten. Met ruim 600 km aan pistes is je vervelen hier absoluut niet mogelijk! Zin in gezelligheid? De après-ski van Val Thorens gaat door tot in de vroege uurtjes.

Wintersport in Val Thorens

5. Tignes - Val d’Isère

Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en pistes die tot ruim 3456 meter hoogte reiken, is Tignes - Val d’Isère een zeer sneeuwzeker skigebied voor een wintersport met Kerst in Frankrijk. Je profiteert hier van een extra lang skiseizoen en zelfs in de zomer kun je een paar weken skiën op de gletsjers. Het skigebied van Tignes - Val d’Isère telt ruim 300 km aan pistes en biedt daarmee voldoende afwisseling voor ieder niveau.  

Sneeuwzeker skiën in Tignes met Kerst

6. Aletsch Arena

Een van de meest bijzondere skigebieden in deze lijst is de Aletsch Arena. Dit skigebied ligt in ‘de achtertuin’ van de langste gletsjer van de Alpen, de Aletsch Gletscher. Niet voor niets staat deze unieke omgeving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Voor een sneeuwzekere wintersport met Kerst ben je aan het juiste adres in het Zwitserse skigebied. De ruim 100 pistekilometers reiken tot ruim 2869 meter hoogte en vanaf meerdere plekken kun je genieten van het uitzicht op de gletsjer. Extra leuk: je kunt hier zowel in het dal als op de berg overnachten.

Veel sneeuw met Kerst in Aletsch Arena

7. Ski Arlberg

Een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk voor een wintersport met Kerst is Ski Arlberg. De pistes reiken tot ruim 2811 meter hoogte, maar liggen ook in een zogeheten ‘Schneeloch’. Elk seizoen valt hier bovengemiddeld veel sneeuw. Een ideale manier om de ruim 300 pistekilometers van Ski Arlberg te verkennen, is middels de 85 km lange Run of Fame skitocht. Je skiet van St. Anton am Arlberg via Stuben, Zürs, Lech en Schröcken naar Warth en weer terug. Zin in gezelligheid na het skiën? De Mooserwirt in St. Anton am Arlberg behoort tot de beste après-ski bars van het land!

Sneeuzeker skigebied Ski Arlberg

8. Livigno

Livigno ligt op 1816 meter hoogte en wordt ook wel ‘klein Tibet’ genoemd. Dat heeft alles te maken met de koude, strenge winters en het feit dat het dorp vroeger ’s winters zelfs compleet geïsoleerd was van de buitenwereld. Gelukkig is daar met de tunnel naar Zwitserland en weg naar Bormio verandering in gekomen. Het skigebied telt ruim 115 km aan pistes en is ideaal voor families met kinderen, freeriders en liefhebbers van lekker eten. Aan goede berghutten geen gebrek en ook in het dorp kom je tal van leuke bars en restaurantjes tegen.

Wintersport in Livigno

9. Sölden

Twee gletsjers, meerdere toppen hoger dan 3000 meter, een extra lang skiseizoen… Sölden hoort absoluut tot de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk, ook met Kerst. Het skigebied telt ruim 140 km aan pistes en reikt tot een maximale hoogte van 3340 meter. Skiën kan hier doorgaans van half/eind september tot begin mei. Wil je alle hoge toppen op één dag aandoen? Ski dan de BIG 3 Rally skitocht. En wil je extra lang afdalen? De dalafdaling vanaf de Schwarze Schneide is ruim 15 km lang!

Gletsjerskigebied Sölden

10. Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher ligt aan het einde van het Zillertal en biedt maar liefst 365 dagen skiplezier. Het hele jaar door kun je hier op de latten staan en dat maakt dit een ontzettend sneeuwzeker skigebied voor een wintersport met Kerst. De ruim 60 pistekilometers reiken tot 3250 meter hoogte en bieden genoeg variatie voor ieder niveau. Naast skiën kun je ook een bezoek aan de Spannagelhöhle brengen. Dit is een van de langste grotten in de Alpen. Zin in gezelligheid na afloop? Hohenhaus Tenne in Tux is een tip.

De Hintertuxer Gletscher is een sneeuwzeker skigebied met Kerst

Ook deze skigebieden zijn sneeuwzeker met Kerst

Met de tien tips hierboven is de lijst met sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport met Kerst niet af. Ook in deze skigebieden ben je rond de kerstperiode verzekerd van voldoende sneeuw.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.