4 juli 2020 door Florien in Skitochten

Fan van The Beatles en fan van skiën? Dan ben je in Obertauern aan het juiste adres. Dit gezellige wintersportgebied heeft destijds decor gestaan voor de muziekfilm ‘Help’ van The Beatles en is een populaire wintersportbestemming. Het is een sneeuwzeker skigebied met ruim 100 kilometer aan pistes. Je vindt hier afdalingen voor ieder niveau skiër en een fantastische skitocht. Met de Tauernrunde skitocht kan bijna iedere skiër het hele gebied op twee manieren ontdekken in slechts 12 kilometer. Heb jij de Tauernrunde in Obertauern wel eens geskied?

Wordt het rood, of wordt het groen?

De Tauernrunde is een skitocht van 12 kilometer. Met deze skitocht heb je de mogelijkheid om het hele skigebied van Obertauern in één dag te ontdekken. De Tauernrunde is op twee verschillende manieren te skiën, namelijk met de klok mee of tegen de klok in. Afhankelijk van welke van de twee je kiest, wordt het de rode of de groene route. Beide kleuren zijn gelijk aan elkaar qua moeilijkheidsgraad en bestaat uit mooie blauwe- en rode afdalingen. Is 12 kilometer iets te kort? Je kunt de skitocht gemakkelijk verlengen door er hier en daar een paar extra pistes aan vast te plakken. Er is geen vaste start- en eindplaats, dus daar waar je begint eindig je ook.

 

Rode Tauernrunde (4111 hoogtemeters)
Achenrainbahn - Gamsleiten 1 - Sonnenlift 1 - Zentralbahn - Grünwaldkopfbahn - Seekareckbahn - Panoramabahn - Schönalmbahn - Angerbahn

Groene Tauernrunde (4612 hoogtemeters)
Schaidbergbahn - Plattenkarbahn - Hundskogelbahn - Seekarspitzbahn - Monte Flu - Kehrkopfbahn - Zehnerkarbahn

Feiten & cijfers: Tauernrunde

Land: Oostenrijk Lengte: 12 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër Tijdsduur: Halve tot hele dag
Opstapplaatsen: Lift 1 tot en met 16 Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00 uur

(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

Obertauern, een heerlijke wintersportbestemming

De wintersportbestemming Obertauern staat bij echte Beatles fans bekend om de opnames van de muziekfilm ‘Help’. Obertauern is een skigebied met ruim 100 kilometer aan pistes en erg populair dankzij de sneeuwzekerheid. Het is een veelzijdig gebied met pistes voor ieder niveau skiër. Het gebied bestaat voor het grootste gedeelte uit rode- en blauwe pistes, maar toch vindt de gevorderde skiër hier ook genoeg uitdaging. Aan weerszijden van het dorp worden de pistes ontsloten door diverse skiliften, waardoor de wachttijden ’s morgens niet oplopen. De auto of skibus kun je laten voor wat het is, want aan het einde van de skidag kun je in de meeste gevallen gewoon terug skiën naar je hotel of appartement.

Super 7

Heb je inmiddels de rode én de groene Tauernrunde geskied en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Ga dan voor de ‘Super 7’, oftewel de zeven hoogstgelegen bergstations van het skigebied. Tijdens de Tauernrunde kom je een aantal van deze toppen tegen, maar het is natuurlijk extra leuk om te zeggen dat je ze alle zeven hebt gezien. De Schaidbergbahn (1970 meter) is van alle zeven het laagstgelegen bergstation en de Gamsleitenbahn (2313 meter) de hoogstgelegen. De pistes zijn rood, zwart of blauw, maar ook voor de gemiddelde skiër is deze uitdaging goed te doen. Je herkent de ‘Super 7’ aan het logo en de gemarkeerde borden op de piste. Vergeet uiteraard tussendoor geen foto’s te maken, want de uitzichten zijn fantastisch!

Skigebied Obertauern
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

Glaasje 'Gamsmilch'

De Tauernrunde is 12 kilometer en daardoor heb je voldoende tijd om hier en daar een pauze te houden in de gezellige berghutten. Stop zo nu en dan voor een foto tijdens het skiën en leg de prachtige omgeving vast. Met helder weer heb je zelfs kans om de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, te spotten. Deze tocht staat echt in het teken van relaxed skiën en genieten. Rond een uur of 11 is het tijd om even te stoppen voor een warme choco en een Apfelstrudel met vanillesaus en tijdens de lunch stop je rustig even voor een portie Kaiserschmarrn of Tiroler Gröstl. Een aanrader is de Gamsmilchbar op een hoogte van 2200 meter bij het bergstation van de Zehnerkarbahn. Hier heb je niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook de kans om een glaasje 'Gamsmilch' te proeven (opgeschuimde melk, cacao en zoete schnaps). 

Tijd voor een feestje

Na het skiën van deze prachtige skitocht heb je wel een paar biertjes verdiend. Omdat je niet afhankelijk bent van de auto of skibus, kun je gewoon de après-skibar induiken en daarna lopend terug naar je hotel of appartement. Denk eraan: skischoenen zitten na een avondje hossen echt een stuk minder fijn! Obertauern is een gezellig wintersportdorp met veel mogelijkheden voor après-ski. Populaire plekken zijn de Edelweissalm, Hochalm en Gruber Stadl. Later op de avond ben je aan het goede adres bij People.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen