Skip to navigation Skip to main content

Tauernrunde: prachtige skitocht rond Obertauern

Tauernrunde 2

De Tauernrunde een prachtige skitocht om het skigebied van Obertauern te verkennen. Perfect voor als je hier voor het eerst komt. Deze skitocht is 12 kilometer lang en neemt je mee langs de mooiste plekjes in Obertauern. Iedereen kan de tocht zo lang of kort maken als hij of zij zelf wilt en dat maakt de Tauernrunde geschikt voor iedere skiër. In dit artikel lees je alles over de Tauernrunde skitocht in Obertauern.

Tauernrunde skitocht rond Obertauern

De Tauernrunde is een skitocht van 12 kilometer lang door het skigebied van Obertauern. Je kunt de skironde op twee verschillende manieren te skiën, namelijk met de klok mee en tegen de klok in. Afhankelijk van welke van de twee je kiest, wordt het de rode of de groene route. Beide kleuren zijn gelijk aan elkaar qua moeilijkheidsgraad en bestaan uit blauwe- en rode afdalingen. Dat maakt de tocht ook ontzettend leuk voor families met kinderen. Is 12 kilometer iets te kort? Je kunt de skitocht gemakkelijk verlengen door er hier en daar een paar extra pistes aan vast te plakken. Er is geen vaste start- en eindplaats, dus daar waar je begint eindig je ook.

Feiten & cijfers: Tauernrunde

Land: Oostenrijk Lengte: 12 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër Tijdsduur: Halve tot hele dag
Opstapplaatsen: Lift 1 tot en met 16 Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00 uur

Groene Tauernrunde (4612 hoogtemeters)

Met de groene Tauernrunde overbrug je nog net iets meer hoogtemeters. 4612 om precies te zijn. Je stapt in de volgende liften.

 • Schaidbergbahn
 • Plattenkarbahn
 • Hundskogelbahn
 • Seekarspitzbahn
 • Monte Flu
 • Kehrkopfbahn
 • Zehnerkarbahn

Rode Tauernrunde (4111 hoogtemeters) 

De rode Tauernrunde overbrugt 4111 hoogtemeters in totaal. Om de tocht te skiën, neem je de volgende liften:

 • Achenrainbahn
 • Gamsleiten 1
 • Sonnenlift 1
 • Zentralbahn
 • Grünwaldkopfbahn
 • Seekareckbahn
 • Panoramabahn
 • Schönalmbahn
 • Angerbahn
Skitocht Tauernrunde in Obertauern

Skigebied van Obertauern

Het skigebied van Obertauern start op een hoogte van 1665 meter en is mede hierdoor zeer sneeuwzeker. De hoge ligging garandeert een lang skiseizoen en een gebrek aan sneeuw heb je hier eigenlijk nooit. Obertauern hoort zelfs tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk! De pistes liggen aan weerszijden van het dorp, waardoor de meeste accommodaties per ski bereikbaar zijn. De ruim 100 pistekilometers bieden voor ieder wat wils. Het zijn voornamelijk rode- en blauwe pistes, waardoor families en minder geoefende skiërs zich hier absoluut thuis zullen voelen. Toch vindt de gevorderde skiër hier ook genoeg uitdaging. Bijvoorbeeld op de steile Gamsleiten II afdaling, maar ook op de zwarte pistes en off-piste afdalingen. In Obertauern zijn veel gezellige burghutten en voor de après-ski ben je hier zeker aan het goede adres.

Super 7: leuke uitdaging na de Tauernrunde

Heb je inmiddels de rode én de groene Tauernrunde geskied en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ga dan voor de ‘Super 7’, en bezoek alle zeven hoogstgelegen bergstations van het skigebied. Tijdens de Tauernrunde kom je een aantal van deze toppen tegen, maar het is natuurlijk extra leuk om alle zeven te hebben gezien. De laagste van de zeven is te bereiken met de Schaidbergbahn en ligt op 1970 meter hoogte. De hoogste ligt op 2313 meter hoogte en is te bereiken met de Gamsleitenbahn. De pistes zijn rood, zwart of blauw, maar ook voor de gemiddelde skiër is deze uitdaging goed te doen. Je herkent de ‘Super 7’ aan het logo en de gemarkeerde borden op de piste. Vergeet uiteraard tussendoor geen foto’s te maken, want de uitzichten zijn fantastisch!

Super 7 in Obertauern

Glaasje 'Gamsmilch'

Tijdens de skitocht heb je onderweg voldoende tijd om pauze te houden in een van de gezellige berghutten. Een aanrader is de Gamsmilchbar op een hoogte van 2200 meter bij het bergstation van de Zehnerkarbahn. Hier heb je niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook de kans om een glaasje 'Gamsmilch' te proeven (opgeschuimde melk, cacao en zoete schnaps).

Après-ski in Obertauern

Na het skiën van deze prachtige skitocht is het tijd voor een paar koude biertjes in de après-ski. Omdat je niet afhankelijk bent van de auto of skibus, kun je gewoon de après-skibar induiken en daarna lopend terug naar je hotel of appartement. Obertauern is een gezellig wintersportdorp met veel mogelijkheden voor après-ski. Populaire plekken onder wintersporters zijn de Edelweissalm, Hochalm en Gruber Stadl. Later op de avond ben je aan het goede adres bij People.

Meer over wintersport in Obertauern

Wil je deze mooie skitocht ook graag afleggen? Of wil je meer weten over een wintersport in Obertauern? Bekijk hieronder dan deze linkjes. 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.