Skip to navigation Skip to main content
Veel Sneeuw In Livigno

Sneeuwzekere skigebieden in Italië

Sneeuw is het allerbelangrijkste onderdeel van een geslaagde wintersport en daarvan ben je verzekerd in de sneeuwzekere skigebieden in Italië. Zowel in de Dolomieten als in de Italiaanse Alpen vind je meer dan genoeg bestemmingen waar je het hele winterseizoen kunt genieten van fijne pistes met voldoende sneeuw. Zelfs in het voor- en naseizoen! Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden in Italië? Op deze pagina vind je een overzicht.

Op wintersport naar sneeuwzekere skigebieden in Italië

Laten we vooropstellen dat Italianen meester zijn in het prepareren van pistes. Zelfs als er maar weinig winterse neerslag valt, zijn de pistes bijna altijd in zeer goede staat. Dat maakt een wintersport in Italië sowieso al fijn! Wil je helemaal verzekerd zijn van fijne afdalingen in het prachtige Italiaanse landschap? Ga dan op wintersport naar een van de sneeuwzekere skigebieden in Italië. Benieuwd welke Italiaanse skibestemmingen sneeuwzeker zijn en waarom? Lees snel verder!

Wanneer is een skigebied in Italië sneeuwzeker?

De sneeuwzekerheid van een skigebied in Italië is afhankelijk van verschillende factoren. Reikt het skigebied tot grote hoogtes, zoals bijvoorbeeld Sulden am Ortler (3250 meter)? Liggen de meeste pistes boven de 2000 meter, zoals bijvoorbeeld in Livigno het geval is? Is er een gletsjer aanwezig, zoals in Arabba-Marmolada? Dat zijn al drie factoren die bepalen of een skigebied sneeuwzeker is. Tot slot speelt ook de natuurlijke ligging mee. Sommige skigebieden liggen zeer gunstig, waardoor er in de winter genoeg sneeuw valt. Deze skigebieden zijn dan ook erg sneeuwzeker in de skimaanden.

Val Gardena is een van de sneeuwzekere skigebieden in Italië
Matterhorn Ski Paradise in de top 10 sneeuzekere skigebieden in Italië

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Italië

Geen gebrek aan sneeuwzekere skigebieden in Italië. Hieronder volgt de top 10 meest sneeuwzekere skigebieden.

  1. Cervino Ski Paradise
  2. Schnalstaler Gletscher
  3. Passo Tonale
  4. Sulden am Ortler (Ortler regio)
  5. Livigno
  6. Pejo 3000 (Val di Sole)
  7. Arabba-Marmolada
  8. Pontedilegno - Tonale (Adamello Ski)
  9. Val Gardena
  10. Alta Badia

Hooggelegen skigebieden in Italië met veel pistes boven de 2000 meter

In een hooggelegen skigebied zit je wat sneeuw betreft eigenlijk altijd goed. Zeker in het voor- en naseizoen, dan ligt de sneeuwgrens doorgaans wat hoger en profiteert alleen het hooggebergte van sneeuwval. In Italië vind je heel wat hooggelegen skigebieden met veel pistes boven de 2000 meter. Hieronder lichten we er vier aan je uit:

Overzicht met gletsjerskigebieden

Wanneer je kiest voor een skigebied met gletsjer, zit je qua sneeuwzekerheid al snel goed. Italië telt vijf skigebieden met een gletsjer, waarvan eentje alleen in de zomer geopend is. In het Matterhorn Ski Paradise, toegankelijk vanuit Breuil-Cervinia, kun je zelfs het hele jaar door op de latten staan.

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in december in Italië

In december op wintersport naar Italië en op zoek naar een sneeuwzeker skigebied? Bijvoorbeeld voor de kerstvakantie, de weken van Kerst en oud en nieuw? In december gaat de winter officieel van start, toch kunnen de sneeuwcondities nog weleens wisselend zijn in de laatste maand van het jaar. Wil je verzekerd zijn van voldoende sneeuw en fijne pistes? Onder andere de volgende skigebieden zijn sneeuwzeker in december: