8 september 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Uitzicht Sölden gletscher

Het skigebied van Sölden is in de herfst en het voorjaar net zo populair als tijdens hartje winter. Dankzij de twee gletsjers in Sölden, de Tiefenbachgletscher en de Rettenbachgletscher, is een deel van de pistes al geopend wanneer er in andere skigebieden nog helemaal geen sneeuw ligt. De pistes reiken tot een hoogte van 3250 meter en zijn hierdoor bijzonder sneeuwzeker. Snowplaza neemt de twee gletsjers van Sölden onder de loep. Na het lezen van dit weblog weet je waarom je hier aan het begin én einde van het wintersportseizoen aan het goede adres bent.

Gletsjerskiën in Sölden tijdens herfst, winter & voorjaar

Dankzij de Rettenbachgletscher en de Tiefenbachgletscher is het skigebied van Sölden in de herfst al sneeuwzeker. Voor komend seizoen staat de opening van de pistes gepland voor 9 september 2017. Afhankelijk van de sneeuwhoogte in Sölden kan het voorkomen dat dit iets eerder of later het geval is, of alleen voor een deel van de gletsjer geldt. De weersomstandigheden kunnen in dit deel van het skiseizoen wel wisselvallig zijn. Zo staat er regelmatig een fikse wind bij het bergstation. Webcams Sölden >

Pistekaart Sölden

De twee gletsjers van Sölden op de pistekaart

Gletsjer met 34 kilometer piste

In totaal beschikt de gletsjer van Sölden over 34 kilometer piste, die worden ontsloten door 9 skiliften. De pistes zijn over het algemeen blauw, breed en eenvoudig en hierdoor ook uitstekend voor beginners en families. Meer ervaren wintersporters kunnen hier heerlijk carven en werken aan hun techniek. Op de gletsjer liggen 3 zwarte pistekilometers, die ook ieder jaar worden gebruikt voor de seizoensopening van de World Cup skiën. De twee gletsjers van Sölden zijn overigens met elkaar verbonden door middel van een skitunnel.

Bergrestaurants op de Rettenbachgletscher / Tiefenbachgletscher

Op de Rettenbachgletscher ligt een groot zelfbedieningsrestaurant waar hongerige wintersporters weer op krachten kunnen komen. Het restaurant heeft een groot zonneterras met uitzicht op de piste. Wil je liever feesten, in plaats van relaxen, dan moet je naar de aangrenzende paraplubar. Het selfservice restaurant op de Tiefenbachgletscher heeft een ruime keus aan gerechten en er zijn enkele gezellige Stubes. De gletsjerbar en de twee uitgebreide terrassen zijn de ideale plek voor een drankje aan het einde van de dag.

FIS World Cup opening in Sölden in oktober

Sinds wintersportseizoen 2000/2001 vindt de opening van het wereldbekerseizoen plaats in Sölden. Ook dit jaar komen de beste skiërs van de wereld eind oktober naar Sölden voor hun eerste wedstrijd. Op 27.10.2017 wordt het World Cup seizoen feestelijk geopend. Een dag later staan de vrouwen aan de start voor de reuzenslalom. Op zondag is het de beurt aan de mannen.

BIG-3 Tiefenbach uitkijkpunt

De BIG-3 Tiefenbach uitkijkbrug is een 20 meter lange constructie die in het luchtledige boven de gletsjer hangt. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op de omgeving en aan de overkant kun je zelfs de liften van de Pitztaler Gletscher zien. Ook de 3774 meter hoge Wildspitze is zichtbaar. Wanneer je geen last van hoogtevrees hebt, moet je zeker even op het BIG-3 Tiefenbach uitkijkpunt gaan kijken.

Off-piste skiën in mei op de gletsjer van Sölden

De Rettenbach en Tiefenbach zijn met een tunnel aan elkaar verbonden

Ein Beitrag geteilt von Petra S. (@petiiisss) am

Overzicht liften en pistes in gletsjerskigebied Sölden

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes25 km Sleepliften5Seizoensstart9 september 2017
Rode pistes5,4 km Stoeltjesliften1Seizoenseinde01 mei 2018
Zwarte pistes3,9 km Gondels3Dagkaart43 euro (laagseizoen)
Skiroutesn.b. Andere liftenn.b.Min. hoogte2675 m
Totaal34,9 km Capaciteitn.b.Max. hoogte3250 m

Meer informatie over skigebied Sölden

Door de aanwezigheid van het gletsjerskigebied is Sölden in de herfst en het voorjaar sneeuwzeker. Tijdens de winter, wanneer alle pistes zijn geopend, beschikt het skigebied over 160 pistekilometers. Ook ervaren skiërs kunnen hier uitstekend uit de voeten en moeten zich zeker wagen aan de ‘Mafia-afdaling’ op de Hainbachjoch. Met de geplande verbinding tussen Sölden en het Pitztal belooft dit het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk te worden. In het skigebied zijn tal van gezellige berghutten en aan het eind van de dag kun je je onderdompelen in de bruisende après-ski van Sölden.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.