Skip to navigation Skip to main content
Winter Female Author 4

"Oostenrijk is mijn tweede thuis..."

Nog geen 3 jaar oud was ik, toen ik voor het eerst tussen de benen van mijn vader van de berg af mocht. Al gauw ging ik op skiles, maar dat ging niet zo goed. Ik wilde helemaal geen pizzapunt maken, maar gewoon lekker hard van de berg af. Dus werden de punten van mijn kleine ski'tjes met klittenband aan elkaar vastgemaakt en moest ik wel in ‘Pflug’ van de berg. Sindsdien is de liefde voor wintersport nooit meer weggegaan. Samen met mijn familie gaan we ieder jaar een week op wintersport en daarnaast probeer ik nog minimaal één keer zelf de bergen in te gaan.

De hele dag buiten zijn

Wat ik ontzettend fijn vind aan wintersport, is dat je hele dag buiten bent. De frisse, koude berglucht die je ’s ochtends de adem ontneemt en het zonnetje op je gezicht; ik kan er geen genoeg van krijgen. Geef mij het liefst lange afdalingen door de bossen, lekker steil mag absoluut! Al vanaf mijn 12e ben ik van ski’s overgestapt naar snowboard en eigenlijk niet meer teruggegaan. Heel af en toe ski ik een dagje, maar op mijn snowboard voel ik me helemaal in mijn element.

Skilerares in Oostenrijk

Na ruim vijf maanden in Oostenrijk te hebben gewoond voor mijn studie, heb ik twee maanden snowboard les gegeven in het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Naar bed gaan én wakker worden met uitzicht op de bergen was voor mij een onbetaalbare ervaring en nog ieder jaar kriebelt het weer om voor langere tijd naar de bergen te gaan. Stiekem noem ik Oostenrijk ook altijd mijn tweede thuis, omdat ik er bijna zeven maanden heb gewoond. Daarom ga ik er het liefst zo vaak mogelijk naar toe!