Skip to navigation Skip to main content

Top 5 beste après-ski bestemmingen: waar vind je het beste feestje?

Apres Ski In Gerlos Cin Cin

Voor veel Nederlanders is het aantal pistekilometers, de faciliteiten en de knödels maar bijzaak, want we blijven Nederlanders en dan moet het vooral gezellig zijn! Na afloop van een dag skiën (of van de zon genieten) gaan we graag vol gas door in de après-ski. Aan het einde van de middag is het in de bars rond de liften en op de pistes al afgeladen vol en klinken bekende après-ski hits als het ‘Fliegerlied’ en ‘Joanna’ al door de bergen en wordt er geproost op een geslaagde skidag. In dit blog 5 après-ski bestemmingen waar het iedere middag feest is.

Korte dagen, lange nachten

Als de zon langzaam achter de bergen zakt, verplaatst het feestgedruis zich richting de bars en discotheken in het centrum van het dorp. De halve liters en Schnapps vliegen over de toonbank en de ski-jassen gaan uit. Pas in de ochtend is de rust wedergekeerd en wanneer de eerste fanatiekelingen alweer bij de lift staan te wachten, liggen de feestgangers pas net in bed. Korte dagen, lange nachten en Oostenrijkse gezelligheid. Vooral Oostenrijk staat bekend om zijn fantastische après-ski mogelijkheden, maar ook in de Franse Alpen kun je steeds beter een feestje bouwen, zoals in Val Thorens. We hebben de 5 beste après-ski bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

1. Ischgl

Als jouw skidag een gouden randje krijgt door een fijn feestje is Ischgl de bestemming voor jou. Naast veel après-ski mogelijkheden in het dorp, worden er ieder jaar aan het begin én eind van het skiseizoen liveconcerten georganiseerd met wereldartiesten. Ischgl biedt een fijne mix van bijna ongelimiteerde mogelijkheden op de piste en de voetjes van de vloer na afloop. In de middag geniet je in Ischgl van een Schnapps of een Aperol Spritz bij de Schatzi Bar, de Kuhstall en de Trofana Alm. Mag het feest ’s avonds nog wel even doorgaan? Diverse nachtclubs, waaronder de bekende Pacha, openen ’s avonds hun deuren. Dansen en flirten tot de ochtendstond!

Trofana Alm Ischgl beste après-ski bestemmingen
© Spalder Media Group

2. Kirchberg

Heb je flink wat kilometers afgelegd op je ski’s, of juist de hele dag relaxed in een ligstoel van de zon genoten? In beide gevallen sluit je in Kirchberg je dag af met een dansje en een drankje, in één van de vele bars die het skidorp rijk is. Vanaf een uur of 4 gaan de ski’s uit en barst het feest los. In bars als de oer-Hollandse Eisbar is het iedere avond één grote party. Elke dag gaat het hier helemaal los en kun je flink uit je dak.

3. Val Thorens

In het Franse ‘ValTho’ weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Niet alleen in het dorp zelf, maar ook op de pistes, valt het hele seizoen wat te beleven. Dansen op je skischoenen in het zonnetje doe je bij 360 Bar. Hier geen Hollandse meezingers, maar (deep)house en techno. Ook op het gigantische outdoor-partyterras bij La Folie Douce staat de dj klaar om je dag tot een succes te maken. Voor wie het liefst meeblèrt met de hits van artiesten uit het vaderland, is Le Monde ’s winters dé plek. De bediening spreekt er Nederlands, dus geen geklungel bij het bestellen van je drankjes.

Voor wie ’s avonds nog lekker door wil feesten is er Le Malaysia, één van de grootste clubs van de Alpen, waar ieder skiseizoen verschillende DJ’s platen draaien. En als hoogtepunt organiseert Val Thorens jaarlijks de Dutchweek. Ieder jaar wordt het skiseizoen op feestelijke wijze afgesloten en na de lunch geniet je van de eerste beats bij de 360 Bar. Voor veel Nederlanders is Val Thorens tijdens Dutchweek al jaren ‘The place to be!’.

4. Westendorf

In de winter verandert het kleinschalige Westendorf in een walhalla voor met name Nederlandse wintersporters. Overdag kun je heerlijk skiën op de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en ’s middags ga je los in de après-ski. De Gerry's Inn ligt onderaan de piste en is al jaren een hotspot in Westendorf. In Westendorf is het feest vanaf de après-ski tot in de vroege uurtjes.

5. Mayrhofen

Voor wie wel van een feestje houdt, is de Nederlandse enclave Mayrhofen een hele goede optie. De après-ski begint hier al op de berg bij de Pilzbar. En als je dan eenmaal beneden bent, kun je gelijk door naar de Ice Bar, direct naast de lift. Het is hier altijd gezellig druk en de meest recente après-ski hits knallen door de boxen. In Brück’n Stadl zorgen de live-bands voor een fantastische sfeer en niets is hier te gek. Hoogtepunt: ‘snowbombing’: een week lang party met de beste DJ’s!

Aperol Spritz op het terras

Ook in deze dorpen vind je gezellige après-ski:

180 - Winter - Lianne

Over Lianne

Oostenrijk is Lianne’s tweede thuis. Als klein meisje werd ze er op de ski’s gezet, waarna ze op haar 12e overstapte op het snowboard. Na haar studie gaf ze snowboardles in Serfaus-Fiss-Ladis en ze komt nog heel regelmatig in de Alpen.