Skip to navigation Skip to main content

7 redenen waarom snowboarden beter is dan skiën

7781 - 7 redenen waarom snowboarden beter is dan skiën (1)

De spanning tussen skiërs en snowboarders is niet meer wat het is geweest, want ondertussen zijn er genoeg ‘hybrids’ die zowel graag skiën als snowboarden. Toch blijven snowboarders stoerder dan skiërs en is het leven als snowboarder net een stukje leuker. Gisteren schreef Thijs een artikel waarom skiën beter is dan snowboarden, en hij heeft er duidelijk helemaal niks van begrepen: snowboarden is écht beter! Hieronder vind je 7 redenen waarom snowboarden leuker is dan skiën.

#1. Je hebt niet van die achterlijke skistokken

Skistokken. Waar skistokken nu voor dienen, behalve om er lekker mee in de sneeuw te prikken op de achterkant van een snowboard bij de lift, is een raadsel. Soms zie je weleens een skistok liggen vanuit een stoeltjeslift, in the middle of nowhere, en op zulke momenten gaat de snowboarder nog even lekker met zijn armen over elkaar zitten. Heerlijk ontspannen, zonder skistokken, in de stoeltjeslift. Even een hapje eten.

#2. Je snowboard is lekker makkelijk te dragen

Je hebt één hand nodig om je snowboard te dragen. Je pakt je snowboard tussen de bindingen en moeiteloos loop jij van je appartement of hotel naar de skilift. Ieder jaar weer zie je de skiërs klungelen; schoenen om hun nek, skistokken in de ene hand en ski’s in de andere hand. Of nog erger; mensen die op hun skischoenen dat laatste stukje naar beneden proberen te lopen. Gegarandeerd dat er dan eentje op z’n giechel gaat. Met snowboardschoenen heb je daar natuurlijk geen last van.

#3. Snowboard schoenen zitten als pantoffels

Niet alleen lopen snowboardschoenen een stuk fijner in de sneeuw (je hebt veel meer grip dan met skischoenen), ze zitten over het algemeen een stuk lekkerder. Trek maar eens een paar skischoenen aan; alsof je je voeten in een te kleine kluis probeert te duwen. ’s Ochtends krijg je ze bijna niet aan en ’s middags weer bijna niet uit. Weleens naar die snowboarder naast je gekeken? Die trekt zijn schoenen ’s ochtends aan met een lach op zijn gezicht.

#4. Snowboarders zien er cool uit

Snowboardkleding is wel écht een stuk vetter dan skikleding. Snowboarders zien er gewoon cooler uit dan skiërs, met baggy kleding en felle kleuren. Daarnaast zit zo’n baggy snowboardbroek ook echt een stuk lekkerder dan zo’n strak skipak.

#5. Snowboarden is moeilijker om te leren; elke idioot kan skiën

Het duurt misschien iets langer voordat je snowboarden écht onder de knie hebt, maar dat geeft niet. Iedere idioot die een pizzapunt kan maken, kan in principe skiën. Een beetje kunnen snowboarden vergt toewijding!

#6. Even lekker zitten

Ben je moe? Dan ga je als snowboarder even lekker zitten. Tijd om even een praatje te maken en uit te rusten. Een slokje te drinken of snel een hapje te eten. Weer klaar om te gaan? Dan sta je gewoon weer op en snowboard je verder. Skiërs kunnen alleen awkward op hun zij zitten en het valt niet mee om dan weer omhoog te komen. Het maakt snowboarden ook een stuk relaxter

#7. Je raakt je snowboard niet kwijt als je valt

Heb je skiërs weleens de halve piste terug zien lopen? Met maar liefst twee skistokken én twee ski’s die je kwijt kunt raken ben je wel even bezig om weer startklaar te zijn. Je snowboard zit vast en sowieso ziet het er daardoor veel cooler uit áls je valt, maar je staat daarna ook gewoon weer op. Dat bedoelen ze dus met vallen en weer opstaan. Oh, weleens een skiër zijn ski’s zien aandoen op een steile piste? Dat bedoelen we.

Je snapt dat het moeilijk was om slechts 7 redenen te noemen, maar vul jouw redenen vooral aan in de comments!

180 - Winter - Lianne

Over Lianne

Oostenrijk is Lianne’s tweede thuis. Als klein meisje werd ze er op de ski’s gezet, waarna ze op haar 12e overstapte op het snowboard. Na haar studie gaf ze snowboardles in Serfaus-Fiss-Ladis en ze komt nog heel regelmatig in de Alpen.