Skip to navigation Skip to main content

7 tips om in de wintersportstemming te komen

Als mensen je vragen wat er zo geweldig is aan wintersport, dan is het meest voor de hand liggende antwoord natuurlijk dat je gek bent op skiën. Maar voor veel mensen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Après-ski, lunchen in het zonnetje of juist knus in een hut, lekker eten en family time; ieder heeft zo zijn eigen gevoel bij wintersport. Naarmate het seizoen dichterbij komt, begint het hier alweer te kriebelen. Wie is er al in de wintersportstemming? Ook al ga je misschien pas in maart op wintersport, de eerste sneeuw is gevallen in de Alpen en dat is reden voor een feestje!

#1. Maak een playlist met je favoriete après-ski hits

Met behulp van apps als Spotify of iTunes kun je je favoriete après-ski hits bundelen in een eigen playlist. Laat ‘Atemlos durch die Nacht’ lekker door je speakers knallen en wacht samen met ‘Anton aus Tirol’ op de trein. Wedden dat je van een paar goede après-ski knallers alvast in de wintersportstemming komt?

#2. Zet een wintersport-dvd op

Lekker cliché, maar echt wel dat je door Snowfever of Cool Runnings zin krijgt in de wintersport. Heb je zelf een video gemaakt van jullie laatste wintersport? Organiseer dan een avondje met passend eten en drinken en de voorpret kan beginnen. Voor de echte die-hards is er op 4 november het Freeride Film Festival in Tuschinski, Amsterdam. 14 films op één dag, daar gaat je wintersport hart wel sneller van kloppen. Tickets zijn nog verkrijgbaar ;-)!

#3. Zet een week lang typische wintersportgerechten op tafel

Ga jij op wintersport het liefst voor een hartige kaasfondue of voor zoete Kaiserschmarrn? Wacht niet op de eerste sneeuwvlokken, maar zet zelf een week lang typische wintersportgerechten op tafel. Drink er een lekker glaasje Glühwein bij, of een typisch Duits speciaalbier en er is geen ontkomen meer aan: wintersport, here we come!

#4. Screensaver met de mooiste wintersportfoto

Die ene foto van jou, waarop je met een biertje in de hand geniet van een winters zonnetje en de strakblauwe lucht, of juist die foto waarop je in de verse poedersneeuw een sneeuwengel maakt, zorgen gegarandeerd voor een wintersportgevoel. Kies de mooiste foto uit en sla deze op als screensaver. Of beter nog; maak een slideshow, met een hele rits aan winterse foto’s!

#5. Houd een themafeestje!

Oktoberfest, Tiroler party, après-ski hut, winterfeest… Je kunt een eindeloze lijst maken met toffe themafeesten die iets te maken hebben met de wintersport. Zet je ski’s en skischoenen voor de deur, gooi een paar kilo zuurkool in de pan en schenk echt Duits of Oostenrijks bier. Nodig al je wintersportvrienden uit en binnen no-time creëer je je eigen wintersportfeestje om alvast in de stemming te komen. Succes gegarandeerd!

#6. Ga skiën op een indoorbaan

Je wintersportkleding mag eindelijk weer uit de doos, want op de indoorbaan ligt de temperatuur het hele haar jaar door gewoon rond het vriespunt. De pistes zijn dan wel niet net zo lang als in de bergen en je wordt hier niet verrast door een laagje verse poedersneeuw, maar een paar keer naar beneden knallen in de kou op een indoorbaan en het wintersportgevoel is er weer!

#7. Check de webcams in de bergen

En onze laatste tip: open een tabblad in je webbrowser en volg de live webcams van je volgende wintersportbestemming. Het heeft op veel plekken in de Alpen al gesneeuwd, dus dat betekent een wit uitzicht. En wit is toch wel de meest mooie kleur voor de bergen!

Waar gaat jouw wintersport dit jaar heen? En hoe kom jij vast in stemming?

180 - Winter - Lianne

Over Lianne

Oostenrijk is Lianne’s tweede thuis. Als klein meisje werd ze er op de ski’s gezet, waarna ze op haar 12e overstapte op het snowboard. Na haar studie gaf ze snowboardles in Serfaus-Fiss-Ladis en ze komt nog heel regelmatig in de Alpen.