Skip to navigation Skip to main content

7 gave funparks in de Alpen

Door: Lianne van Heeswijk. Ben jij op wintersport vooral op zoek naar uitdaging en avontuur? En is een vet funpark voor jou minstens zo belangrijk bij de keuze van een skigebied als het aantal pistekilometers of de hoeveelheid après-ski bars? Dan moet je zeker dit artikel even lezen. Wij zetten 7 uitdagende funparks voor je op een rij waar zowel beginners als ervaren freestylers uit de voeten kunnen. Van het maken van je eerste sprong tot het perfectioneren van je tricks, deze funparks kennen geen grenzen. Metershoge kickers, halfpipes, rails; het is allemaal in deze funparks te vinden.

#1. Boarders playground, Westendorf

In het hart van Tirol, in Westendorf, ligt Boarders Playground Snowpark. Dit funpark biedt zowel snowboaders als freeskiërs de mogelijkheid om te oefenen op hun freestyle-vaardigheden en gewoon heel veel lol te hebben. Je vindt de Boarders Playground bij de Gampenkogellift en het is eigenlijk een reusachtige speeltuin vol afwisselende kickers en hindernissen. Het funpark heeft een ‘Public park’ voor beginners tot lichtgevorderden en een ‘Pro park’ met onder andere 15m en 20-25m tables.

#2. Absolut Park, Flachauwinkl

Het wordt wel hét freestylepark van Oostenrijk genoemd en in deze lijst met gave funparks mag het Absolut Park in Flachauwinkel absoluut (ha!) niet ontbreken. Ruim anderhalve kilometer lang en geschikt voor ieder niveau, het Asbsolut Park biedt voor ieder wat wils. Kickerslines, raillines, een jibpark en zelfs een chillhouse, waar je met je kop in de zon van een welverdiende pauze kunt genieten. En ben je een halfpipe-expert? De superpipe in het Absolut Park is 7m hoog en voldoet helemaal aan de X-games norm. Grote kans dat er een paar pro’s aan het trainen zijn als je er bent!

Absolut Park, Flachauwinkl

#3. Snowpark, Gstaad

Het Snowpark in Gstaad is bekend in binnen- en buitenland en tijdens het winterseizoen is het een ontmoetingsplek voor veel freeskiërs en snowboarders. Ieder winterseizoen verandert de lay-out van het funpark, maar afgelopen seizoen vond je er onder andere een Wallride, Down rail en een 9m Curved box. Er zijn vier verschillende areas. Beginners kunnen de sprong wagen op kleinere kickers en oefenen met slides, terwijl de wat meer-geoefende freestylers hun gang gaan in de Medium en Jib areas. Hier vind je kickers van 5m en 9m en pipeslides van verschillende lengtes. In de Advanced area laten de pro’s hun skills zien op tables tot 16m.

#4. Snowparks, Serfaus-Fiss-Ladis

In het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis vind je in totaal 7 snowparks, die zowel voor beginners als gevorderden heel veel te bieden hebben. Aan de Noordzijde in Fiss alleen al kun je losgaan in het Sun Park, Shred Park en Snowpark, met in totaal 43 obstacles, kickers en een big airbag. Extra relaxed: je hebt slechts één lift nodig om het park steeds opnieuw te rijden en als de zon schijnt zit je in de Planseggbahn heerlijk in het zonnetje. De echte grote tables vind je in het Progression Circus in Serfaus, met kickers tot 17m. Alleen voor gevorderden!

Snowpark, Serfaus

#5. Smart Park & Cross, Ischgl

Misschien wel een van de grootste aaneengesloten snowparks van de Alpen; het Smark Park & Cross in Ischgl. Met een totale lengte van 1100 meter kun je hier als freerider de hele dag je gang gaan. Je kunt kiezen uit 6 lijnen, variërend van rookie tot pro, met gemiddeld 24 elementen per track. Pipeslides, pole jam, oil can en 15m kickers; je vindt het allemaal in de twee vette funpark areas Velill en Idalp.

#6. Snowparks, Laax

In het Zwitserse Laax vind je maar liefst vier funparks. En als je hoort dat het Burton European Open jaarlijks in dit funpark wordt gehouden, weet je eigenlijk al genoeg toch? De nieuwe Superpipe die hier ligt, met een lengte van 200 meter, is de langste halfpipe in de wereld. Ideaal als je wilt oefenen. Je hoeft geen expert te zijn in freestylen om het in Laax naar je zin te hebben. Ook voor beginners zijn er verschillende lines met kickers en boxen, waar je aan je skills kunt werken.

Snowpark, Laax

#7. 2 Alpes Snowpark, Les Deux Alpes

Dit snowpark op ruim 2.600 meter hoogte in het Franse Les Deux Alpes is super sneeuwzeker en zelfs in de zomer geopend. Ook hier vind je een goede halfpipe van 140m. Wil je juist oefenen op een kleiner model halfpipe voordat je meedoet met de ‘big guys’? In Lex Deux Alpes staat een medium-sized halfpipe, speciaal om je halfpipe skills te verbeteren. Er is een speciale area met rails en er zijn verschillende lijnen met kickers waar half-gevorderden tot pro’s uit kunnen kiezen, met ‘XXL jumps’.

Overige snowparks in de Alpen

Wat is jouw favoriete snowpark in de Alpen? Laat een reactie achter!

2 Alpes Snowpark, Les Deux Alpes

180 - Winter - Lianne

Over Lianne

Oostenrijk is Lianne’s tweede thuis. Als klein meisje werd ze er op de ski’s gezet, waarna ze op haar 12e overstapte op het snowboard. Na haar studie gaf ze snowboardles in Serfaus-Fiss-Ladis en ze komt nog heel regelmatig in de Alpen.