"Oostenrijk is mijn tweede thuis..."

Lianne van HeeswijkNog geen 3 jaar oud was ik, toen ik voor het eerst tussen de benen van mijn vader van de berg af mocht. Al gauw ging ik op skiles, maar dat ging niet zo goed. Ik wilde helemaal geen pizzapunt maken, maar gewoon lekker hard van de berg af. Dus werden de punten van mijn kleine ski’tjes met klittenband aan elkaar vastgemaakt en moest ik wel in ‘Pflug’ van de berg. Sindsdien is de liefde voor wintersport nooit meer weggegaan. Samen met mijn familie gaan we ieder jaar een week op wintersport en daarnaast probeer ik nog minimaal één keer zelf de bergen in te gaan.

De hele dag buiten zijn

Wat ik ontzettend fijn vind aan wintersport, is dat je hele dag buiten bent. De frisse, koude berglucht die je ’s ochtends de adem ontneemt en het zonnetje op je gezicht; ik kan er geen genoeg van krijgen. Geef mij het liefst lange afdalingen door de bossen, lekker steil mag absoluut! Al vanaf mijn 12e ben ik van ski’s overgestapt naar snowboard en eigenlijk niet meer teruggegaan. Heel af en toe ski ik een dagje, maar op mijn snowboard voel ik me helemaal in mijn element.

Skilerares in Oostenrijk

Na ruim 5 maanden in Oostenrijk te hebben gewoond voor mijn studie, heb ik twee maanden snowboard les gegeven in het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Naar bed gaan én wakker worden met uitzicht op de bergen was voor mij een onbetaalbare ervaring en nog ieder jaar kriebelt het weer om voor langere tijd naar de bergen te gaan. Stiekem noem ik Oostenrijk ook altijd mijn tweede thuis, omdat ik er bijna 7 maanden heb gewoond. Daarom ga ik er het liefst zo vaak mogelijk naar toe! Lianne van Heeswijk

De laatste 5 artikelen van Lianne

10 februari door Lianne in 'Tips', Familie/kinderen''

Een wintersport met (kleine) kinderen is een prachtig avontuur voor het hele gezin. Veel wintersportdorpen hebben prima voorzieningen voor kids, zoals een crèche bij de piste of speciale skilessen voor de allerkleinsten. Maar vanaf welke leeftijd zijn kinderen er klaar voor? En hoe kun je ze voorbereiden op hun eerste wintersport? Wat kun je doen bij slecht weer? Dat zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Daarom vind je in dit weblog 9 handige tips voor een wintersport met kinderen. Meer ›

22 oktober door Lianne in 'Bestemmingen''

Skiën in Frankrijk: de één houdt ervan, de ander gaat veel liever naar Oostenrijk, Italië of Zwitserland. Frankrijk heeft voor sommige mensen toch het imago van hoogbouw en ongezelligheid en dat terwijl er ook heel veel mooie plekken zijn waar het wel sfeervol is. In dit artikel zetten we 8 authentieke skidorpen in Frankrijk voor je op een rij. Hier vind je wel die sfeervolle bebouwing en geen betonnen appartementencomplexen. Misschien ga jij, na het lezen van dit artikel, volgend jaar wel een keertje niet naar Oostenrijk! Meer ›

22 december door Lianne in 'Algemeen''

5 leuke autospelletjes

Een wintersport met kinderen is ontzettend leuk, maar de autorit richting de bergen kan soms best een beetje lang zijn. ‘Zijn we er bijna?’, klinkt meestal al na een uurtje rijden. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het handig om wat dingen mee te nemen die de kinderen vermaken. Een iPad, DVD-speler of Nintendo DS is natuurlijk leuk, maar je hebt ook genoeg gezellige gratis autospelletjes. Deze spelletjes kun je in alle landen spelen waar je doorheen rijdt en zo kun je jezelf en de kinderen een aantal uur vermaken. We geven je 5 leuke autospelletjes die je met kinderen kunt spelen tijdens een lange autorit. Meer ›

16 september door Lianne in 'Skigebieden onder de loep''

Top 5 beste après-ski bestemmingen: waar vind je het beste feestje?

Voor veel Nederlanders is het aantal pistekilometers, de faciliteiten en de knödels maar bijzaak, want we blijven Nederlanders en dan moet het vooral gezellig zijn! Na afloop van een dag skiën (of van de zon genieten) gaan we graag vol gas door in de après-ski. Aan het einde van de middag is het in de bars rond de liften en op de pistes al afgeladen vol en klinken bekende deuntjes als het ‘Fliegerlied’ en ‘Joanna’ al door de bergen en wordt er geproost op een geslaagde skidag. In dit weblog 5 après-ski bestemmingen waar het iedere middag feest is. Meer ›

23 november door Lianne in 'Tips''

5 tips voor je eerste keer wintersport

Ben je nog nooit op wintersport geweest, maar ga je het nu toch voor het eerst proberen? Wintersport verschilt nogal van een zomervakantie en soms is het vooraf best lastig om je er een voorstelling van te maken. Hieronder geven we 5 tips voor je eerste keer wintersport. En heb je nog vragen? No worries, stel ze onderaan het artikel! Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen