Skip to navigation Skip to main content

10 bijzondere plekken om te overnachten in de sneeuw

9717 - 10 bijzondere plekken om te overnachten in de sneeuw (1)

Is overnachten in een skihut al te gewoon geworden voor jou? In dit weblog hebben we 10 bijzondere plekken op een rijtje gezet om te overnachten in de sneeuw. Van een iglo tot een verbouwde bunker, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een nachtje spenderen. Niet alle accommodaties liggen in een skigebied, maar speciaal zijn ze wel! Door de vormgeving, door de plek waar je wakker wordt en door de manier hoe je deze accommodaties bereikt. Stuk voor stuk accommodaties die garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

#1. Whitepod Hotel, Les Giettes (Wallis)

Het Whitepod Hotel ligt te midden van een prachtige omgeving en kijkt uit op de beroemde Dent du Midi, de Rhône vallei en het meer van Genève. Het hotel bestaat uit 18 pods en 4 eco-chalets die elk onder meer beschikken over een luxe badkamer, keuken en traditionele kachel. Het is echter niet alleen maar luxe wat hier de klok slaat. Wanneer je bij het hotel incheckt krijg je een backpack, kaart, zaklamp en sneeuwschoenen om je over het terrein en door de omgeving te verplaatsen. Je hebt bovendien een eigen (gratis) skigebied tot je beschikking met 7 kilometer aan pistes die worden ontsloten door 2 skiliften.

#2. Finse ton, Saint Jacques des Blats (Auvergne)

Camping des Blats ligt op 5 minuten afstand van skigebied Super Lioran in de Franse Auvergne. En dit is niet zomaar een camping! Hier heb je de mogelijkheid om in een 4,5 meter lange Finse ton te overnachten. En dit is niet de enige bijzondere accommodatie op deze camping. Je kunt ook slapen in een traditionele kota of in een houten lodge. Op de camping bevindt zich ook een camping en een ‘Kota grill’ waar je op reservering kunt dineren.

#3. Alpen Iglu Village, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Naast het bergstation van Hochbrixen in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt het Alpen Iglu Village. Een verzameling van 18 iglo’s waarin je kunt overnachten op basis van diverse arrangementen. De iglo’s zijn voorzien van warme slaapzakken en er is een restaurant met tafeltjes die uit het ijs zijn uitgehakt. Een bijzondere locatie voor een romantisch tripje of een onvergetelijke ervaring met de hele familie.

9717 -  (1)







#4. Bivacco Gervassuti, Courmayeur

Hoog boven Courmayeur, 2835 meter om precies te zijn, op een zuidelijke flank van de Mont Blanc ligt de Bivacco Gervassuti refuge. De cilindervormige accommodatie kijkt uit over het Val Ferrat en is alleen bereikbaar voor ervaren alpinisten. Al sinds 1949 kan hier overnacht worden, maar in 2011 is de oude houten hut met behulp van helikopters ingeruild voor dit nieuwe exemplaar. De futuristische ‘berghut’ is van alle gemakken voorzien en er kunnen maximaal 12 mensen slapen. Verwarming, licht, kookapparatuur en zelfs internet, het is allemaal aanwezig.

#5. Boomhut Nids des Vosges, Champdray (Vogezen)

De boomhutten van Nids des Vosges (nesten van de Vogezen) bevinden zich op 10 km afstand van Gerardmer. Hier ligt een klein skigebiedje en heb je de mogelijkheid om te langlaufen. Iedere boomhut is individueel vormgegeven en de grootste accommodatie biedt plaats aan maximaal 8 personen. Heb je na afloop van een enerverende wintersportdag in de Vogezen wel wat ontspanning verdiend, dan kun je je laten verwennen met een ‘massage in de bomen’.

#6. Felsenhotel La Claustra, Airolo

Je moet niet claustrofobisch zijn aangelegd wanneer je overnacht in Felsenhotel La Claustra. Het hotel gaat schuil in een 2050 meter hoge berg en deed vroeger dienst als militaire bunker. Nu is deze bijzondere plek omgetoverd tot een luxe ondergronds hotel dat plaats biedt aan 30 personen. De kamers zijn eenvoudig, maar modern en sanitaire faciliteiten dienen gedeeld te worden. In een aparte ‘grot’ bevindt zich een jacuzzi en ’s avonds kun je je tegoed doen aan een 6-gangen diner. Het skigebied van Andermatt bevindt zich op 10 kilometer afstand.

#7. Arctic Resort Kakslauttanen, Finland

Overnachten in een warme, glazen iglo met uitzicht op het Noorderlicht. In het Arctic Resort Kakslauttanen in het noorden van Finland is het mogelijk. De cabines staan verspreid door het bos en worden omgeven door besneeuwde bomen. Veel idyllischer en romantischer wordt het niet! Na een dagje langlaufen of een huskysafari kom je terug in je iglo en kom je volledig tot ontspanning in je privésauna.

#8. Starlight Room, Cortina d’Ampezzo

Overnachten in de bergen is al bijzonder genoeg! De Starlight Room vlakbij Cortina d'Ampezzo is niets meer en niet minder dan een bed in een glazen kubus. Je bevindt je op een hoogte van 2055 meter en het uitzicht op de Dolomieten is vanzelfsprekend adembenemend. De Starlight room is vanaf de Rifugio Col Gallina, waar ook het ontbijt en het diner wordt geserveerd, bereikbaar via sneeuwscooter. Het skigebied maakt onderdeel uit van de Dolomiti Superski, een verbond van 12 skigebieden met in totaal 1200 km piste.

#9. Hotel Ješted, Tsjechië

Hotel Ješted zie je van verre al liggen gezien het feit dat het hotel een bijzondere vorm heeft en bovenop een 1012 meer hoge berg is gesitueerd. De puntvorm is echter niet alleen voor de uitstraling, maar dient ook voor het uitstralen van televisiesignalen. Onder de punt gaat een modern hotel schuil dat beschikt over 59 bedden. Het hotel is letterlijk het hoogste punt van het Jested skigebied en kan bereik worden via de gondel.

#10. Sneeuwkasteel, Finland

Een sneeuwkasteel gemaakt met muren van sneeuw en ijs gemaakt van zeewater. Dit bijzondere hotel ligt vlakbij het centrum van Kemi aan de oevers van de zee. Het is het grootste sneeuwhotel ter wereld en ook vind je hier het grootste sneeuwrestaurant ter wereld, 200 mensen kunnen hier iedere avond dineren. De hoogste toren van het kasteel is meer dan 20 meter, de langste muur 1000 meter en er zijn drie verdiepingen. Hoewel het kasteel er ieder jaar iets anders uitziet, is er altijd een hotel, restaurant en trouwlocatie met bruidssuite.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.