26 oktober 2020 door Thijs in Algemeen

Thermo ondergoed is het geheim om warm te blijven tijdens de wintersport. Bij wintersport is het essentieel dat je de juiste kleding draag om je te beschermen tegen de kou en de sneeuw. De invloed van thermokleding lijkt niet zo groot omdat het ver onder je andere kleding zit verstopt, maar dit is wel degelijk het geval. Thermo ondergoed zorgt, in tegenstelling tot katoenen ondergoed, dat het zweet wordt afgevoerd en dat je lichaam op temperatuur blijft. Met deze 5 tips voor het kopen van thermokleding heb jij tijdens je volgende wintersport geen last meer van de kou!

#1. Thermo ondergoed moet je droog en warm houden

Het thermo ondergoed dat je draagt tijdens de wintersport moet multifunctioneel zijn. Het moet je lichaam niet alleen warm houden, maar ook het zweet afvoeren naar de volgende kledinglaag. In het artikel, ´10 tips voor je wintersportoutfit`, gaan we dieper in op het 3-lagensysteem. Het dikste wintersport ondergoed kan het zweet niet afvoeren, waardoor je lichaam na de inspanning snel afkoelt. Kies dus voor thermo ondergoed dat niet nat wordt en de temperatuur goed reguleert. Natuurlijk kun je wel naar eigen voorkeur en omstandigheden voor een iets dikker of dunner model kiezen.

Thermoshirt Odlo

 

#2. Thermokleding moet goed aansluiten

Om de eigenschappen van thermokleding tot z’n recht te laten komen is het belangrijk dat het goed aansluit op je lichaam. Zo wordt het zweet getransporteerd en blijf je warm. Thermo ondergoed is rekbaar waardoor je tijdens het skiën niet wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Kies voor thermokleding dat niet te strak en niet te los zit, waardoor je optimaal gebruikt maakt van de functionaliteit.

#3. Kies voor een thermoshirt en thermobroek

Het kopen van thermokleding houdt niet op bij alleen een shirt. Een thermobroek is net zo belangrijk! Vroeger waren skibroeken veel dikker gevoerd, maar tegenwoordig bestaan ze steeds vaker uit een dunne, waterdichte buitenlaag. Wanneer je tijdens koude dagen in een winderige skilift zit, ben je maar al te blij dat je een thermobroek onder je skibroek draagt. Er zijn ook thermomutsen, nekwarmers en sokken verkrijgbaar.

Thermoshirt en thermobroek

#4. Kies voor merinowol of synthetisch

Voor thermo ondergoed wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen en stoffen. Moderne thermokleding is van kunststof gemaakt. Om het draagcomfort zo hoog mogelijk te maken wordt polyester samengedrukt met lycra. Kunststof neemt, in tegenstelling tot katoen, nauwelijks vocht op en voert het zweet perfect af. Merinowol, een wolsoort uit Nieuw-Zeeland, is ook een populaire stof. Merinowol is warm, kriebelt niet, isoleert perfect en blijft fris ruiken. Wel is thermokleding van merinowol duurder in aanschaf. Thermokleding: merinowol of synthethisch?

#5. Staar je niet blind op de prijs

Vraag je van te voren goed af wat je met het thermo ondergoed gaat doen. Er zitten grote prijsverschillen tussen thermokleding, maar die voordeligere prijs komt wel ergens vandaan. Zo kan een goedkopere variant minder functioneel zijn en anders zijn samengesteld. Wanneer je een actieve wintersporter bent die veel kilometers maakt op de piste, kies je voor een hoogwaardige en technischere set dan wanneer je alleen van de zon geniet op het terras van een bergrestaurant. Laat je dus niet leiden door de prijs en kies voor het thermo ondergoed dat bij jou past.

Thermo ondergoed kopen: merken & winkelsTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen