Skip to navigation Skip to main content

Saalbach-Hinterglemm: overtuigende kennismaking

Saalbach-Hinterglemm, daar moet je geweest zijn! Deze opmerking kreeg Snowplaza gastblogger André regelmatig te horen. Tot voor kort wisten zijn vrienden hem nog niet te overtuigen, totdat hij eenmaal zelf in het Skicircus was geweest. 270 km piste, 60 skihutten en moderne liften zorgen voor oneindig skiplezier. Daarnaast kun je in het Skicircus skiën van dal naar dal en onderweg verschillende dorpen aandoen. Met de aansluiting op Fieberbrunn is het Skicircus in 2015 een van de grootste skigebieden van Oostenrijk geworden. Na afloop van een paar dagen skiën in deze prachtige omgeving heeft Saalbach-Hinterglemm er een nieuwe fan bij. Waarom? Dat lees je in André's reisverslag.

Eerste indruk van Saalbach-Hinterglemm

Wanneer je iets krijgt aanbevolen, ben je van tevoren vaak nog wat sceptisch. Zo was mijn gevoel ook lange tijd ten opzichte van een wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Ik was, ondanks alle positieve verhalen van mijn vrienden, nog niet overtuigd. Een van mijn twijfels was de sneeuwzekerheid, aangezien het hoogste punt van het skigebied op ‘slechts’ 2096 meter ligt. Terwijl ik voor aanvang hier sceptisch over was, bleek dit na afloop zelfs een voordeel van deze bestemming. Hoe dan ook, mijn eerste wintersport in Saalbach-Hinterglemm staat op het punt van beginnen en ik ben zeer nieuwsgierig.

20 heerlijke dalafdalingen

Onderweg werp ik een blik op de harde feiten: 270 km piste en 60 skihutten klinkt indrukwekkend, de weersverwachting ziet er veelbelovend uit. Wanneer ik mensen in het dorp spreek hoor ik dat de sneeuw hier nooit een probleem is. In sommige delen van het skigebied valt zelfs bovengemiddeld veel sneeuw! En de geringe hoogte van de bergen is zelfs een voordeel, aangezien er op deze manier maar liefst 20 afdalingen richting het dal gaan.

Vier skidorpen, 2 deelstaten, 270 km piste

We starten in Vorderglemm en gaan met de Schönleitenbahn omhoog. Deze lift is onlangs vernieuwd en heeft geen moeite om grote hoeveelheden wintersporters te transporteren. Eenmaal boven werken we de ene piste na de andere af en skiën we van het ene dal naar het andere dal. In het Skicirus komen kilometervreters volledig aan hun trekken! Toe aan een pauze? Overal in het skigebied bevinden zich authentieke hutten met heerlijke zonnige terrassen. Wij gaan via Hinterglemm en de Reiterkogel richting de TirolS-Bahn. De lift die een paar jaar geleden is gebouwd en het Salzburger Land met Tirol verbindt.

Après-ski, après-ski en nog eens après-ski

Aan het einde van de dag beginnend de spieren langzaam tegen te stribbelen. Gaan we richting Hinterglemm en de Goaßstall? Of kiezen we voor de Walleggalm? De Hinterhag Alm in Saalbach is ook nog een mogelijkheid! Al laatste optie kunnen we ook direct naar het dorp skiën om daar in een van de vele bars nog een drankje te doen. We besluiten om via de 7 km lange Jausernafdaling terug naar het dal te gaan en dan een punt achter de skidag te zetten.

Saalbach Hinterglemm heeft een nieuwe fan

Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn: vier dorpen en een veelzijdig skigebied, dat ook mij wist te overtuigen. Iedereen had gelijk! De combinatie tussen pistes van ieder niveau, gezellige skihutten en bruisende après-ski is onovertroffen. Kilometerslange dalafdalingen, de Skicircus Challenge, de WK-piste op de Zwölferkogel, het Skicircus biedt het allemaal. Je zal mij nooit meer een kritische noot horen plaatsen bij het Skicircus. Ik ben overtuigd en fan van Saalbach-Hinterglemm!

Meer informatie over Saalbach-Hinterglemm

Winter Male Author 2

Over André

Wintersport is de grote hobby van André. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.