27 mei 2015 door Miranda in 'Nieuws', Aankondigingen''

Verbinding Saalbach-Hinterglemm met Fieberbrunn

De verbinding van Saalbach-Hinterglemm met Fieberbrunn zal waarschijnlijk de grootste vernieuwing in ‘skigebiedenland’ zijn in de winter van 2015/2016. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt de nieuwe naam. Een hele mond vol. Je zal ook flink je best moeten doen om straks in één dag in alle plaatsen te skiën. Een lang gekoesterde wens van beide gebieden om samen verder te gaan, gaat eindelijk in vervulling. En niet alleen de skigebieden worden met elkaar verbonden. Door de bouw van de nieuwe TirolS gondel worden ook de regio’s Salzburgerland en Tirol aan elkaar gekoppeld.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn: een lang gekoesterde wens

Al decennia lang droomde Fieberbrunn ervan om zich aan te sluiten bij het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Voor de meeste wintersporters is de grootte van een skigebied de belangrijkste graadmeter om te kiezen voor een bepaalde vakantiebestemming. Met 35 km aan pistes is Fieberbrunn een klein, maar bijzonder fijn skigebied. Door de verbinding met ‘grote buur’ Skicircus, komen daar nu ineens ruim 200 km aan pistes bij. Met 270 km aan pistes is Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn vanaf deze winter het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.

Verbinding Saalbach-Hinterglemm met Fieberbrunn

Start van de bouw van de nieuwe lift: de liftmaatschappijen van Fieberbrunn, Hinterglemm, Saalbach en Leogang zetten de schop in de grond

Fieberbrunn betaalt 20 miljoen

De liftmaatschappij Fieberbrunn betaalt de 20 miljoen die geïnvesteerd moet worden in de nieuwe verbindingslift. Hiervan is 40% betaald door eigen financiers en de rest door banken. Een flinke investering die het toerisme in de hele regio waartoe Fieberbrunn behoort, het Pillerseetal, een behoorlijke impuls zal geven. De verbinding wordt gerealiseerd door de bouw van een nieuwe 10-persoons gondellift TirolS. Het dalstation van de lift wordt gebouwd bij Reckmoos-Süd. Via een middenstation bij Hörndlingergraben, vlakbij de Pulvermacheralm, kom je op de top van de Reiterkogel. Hier sta je middenin het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Een nieuwe 3,5 km lange piste zal vanaf de Reiterkogel terug leiden naar het dalstation.

TirolS lift

De nieuwe TirolS gondel en de afdaling vanaf de Reiterkogel

Nog meer nieuws in het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

De TirolS gondellift is niet de enige nieuwe lift die in de winter van 2015/2016 geopend wordt. De oude Bernkogel sleeplift wordt vervangen door een snelle 6-persoons verwarmde stoeltjeslift met overkapping. Ook is er geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de sneeuwkanonnen. Er is 2 jaar gebouwd en ruim 10 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe reservoir voor het maken van kunstsneeuw. Verder kun je komend winterseizoen gebruik maken van een nieuw app voor je smartphone en komen er 30 gratis WIFI punten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Nieuwe Bernkogelbahn in Saalbach-Hinterglemm

Ook nieuw komend winterseizoen: de Bernkogelbahn

De volgende stap: verbinding met Zell am See?

Mocht je nou denken dat met de verbinding tussen Saalbach-Hinterglemm en Fieberbrunn de dromen vervuld zijn, dan heb je het mis. Er wordt deze zomer een lift gebouwd die vanuit het dorpje Viehofen naar de Schmittenhöhe (skigebied van Zell am See) leidt. Tevens wordt een piste terug naar het dorp Viehofen gerealiseerd. En dit dorpje ligt op zo’n 5 km van de plaats Vorderglemm, waar de liften omhoog gaan naar het Skicircus. Het lijkt dus nog een ‘kleine stap’ om ook dit laatste stuk te verbinden, waardoor het grootste skigebied van Oostenrijk kan ontstaan met ruim 300 km aan pistes. Echter is deze verbinding met Zell am See nog niet definitief gepland.

TirolS Gondelbahn

Zo zal het uitzicht ongeveer zijn vanuit de nieuwe TirolS gondellift tussen Saalbach-Hinterglemm en Fieberbrunn

Maar aankomende winter kun je in ieder geval alvast genieten van een nog groter Skicircus!

Heb jij je skivakantie al geboekt? Plan nu je wintersport >>

Pistekaart Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

De nieuwe pistekaart van Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.