Skip to navigation Skip to main content
14777 - Gamsleiten 2 in Obertauern: uitdagend & steil! (1)
© Tourismusverband Obertauern

De Gamsleiten 2 in Obertauern behoort tot de steilste en meest uitdagende pistes van de Alpen. Wanneer je vanaf de tegenoverliggende berg naar de piste kijkt, krijg je al een rilling over je rug. Zo steil ligt de Gamsleiten 2 erbij! Met een tweepersoons stoeltjeslift zonder weerkap moet je naar boven. Constant heb je zicht op de afdaling en zie je andere wintersporters aanmodderen om heelhuids beneden te komen. Metershoge buckels en steile stroken liggen in het vooruitzicht. In dit weblog lees je alles over de Gamsleiten 2 in Obertauern en waarom deze piste alleen geschikt is voor gevorderde wintersporters.

Gamsleiten 2: één van de uitdagendste afdalingen in Oostenrijk

De Gamsleiten 2 heeft een hellingsgraad van 100% en behoort hiermee tot de steilste afdalingen van Oostenrijk. Wanneer je in Obertauern met de gelijknamige tweepersoons stoeltjeslift naar de top van de Gamsleitenspitz gaat, moet je je niet instellen op een geprepareerde piste. De afdaling is niet alleen steil, maar bestaat ook uit zeer hoge buckels. Bij slechte omstandigheden of lawinegevaar is de Gamsleiten 2 gesloten. Ook de lift draait dan niet. Verwacht ook geen berghut of restaurant waar je je nog wat moed in kunt drinken. Eenmaal boven zit er niets anders op dan direct aan de afdaling te beginnen.

14777 -  (1)
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

Zo kom je zonder valpartijen beneden op de Gamsleiten 2

Je zal al je moed bijeen moeten rapen voor het draaien van je eerste bocht op deze diepzwarte afdaling. Ben je de uitdaging eenmaal aangegaan, dan moet je door naar beneden. Het eerste stuk is nog relatief vlak en ligt onder de stoeltjeslift. Halverwege wordt de afdaling steeds steiler. Op deze stroken is het een kwestie van korte bochten maken. Wie er minder vertrouwen in heeft kan er ook voor kiezen om dit stuk links te laten liggen. Er is ook een minder steile strook aan de rechterzijde. Desondanks raden wij het alleen ervaren wintersporters aan om zich aan de Gamsleiten 2 te wagen.

Cijfers & feiten van de Gamsleiten II

Bergstation: Gamsleitenbahn II Lengte: 1300 m
Hoogste punt: 2313 m Hoogteverschil: 362 m
Max. hellingsgraad: 100% Moeilijkheidsgraad: Zeer moeilijk
Tip: Gamsleiten Kriterium Preparering:Ongeprepareerd
Skigebied: Obertauern Beoordeling:4 sterren

Tip: Gamsleiten Kriterium

De Gamsleiten II stelt niet alleen skiërs en snowboarders voor een uitdaging, maar ook schatzoekers. In het voorjaar vindt op deze legendarische afdaling het zogenaamde Gamsleiten Kriterium plaats. Honderden wintersporters komen samen op de flanken van de Gamsleitenspitz om in de sneeuw naar prijzen te graven. Overal zijn kleine én grote prijzen verstopt, van reischeques tot zelfs een nieuwe BMW! Het Gamsleiten Kriterium wordt van 24 tot 24 april 2022 georganiseerd

Meer informatie over skigebied Obertauern

Naast de uitdagende Gamsleiten 2 beschikt Obertauern ook over 99 kilometer aan eenvoudigere pistes. Een groot deel van het skigebied is ideaal voor beginners en families. Wie het hele skigebied wil ontdekken kan zich wagen aan de Tauernrunde, een skironde waarbij je op alle bergen skiet. Kinderen hebben hun eigen versie van de Tauernrunde. In het dorp zelf hangt een gezellige sfeer en is sprake van gemoedelijke après-ski. Veel accommodaties (hotels) zijn direct per ski’s bereikbaar. Het dorp ligt op 1665 meter dus over de sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.