12 december 2020 door Florien in Lijstje

Sommige zinnen of opmerkingen kunnen echt alleen door wintersporters gemaakt worden. Ben je op wintersport, dan weet ik zeker dat je minstens één van deze opmerkingen een keer voorbij hoort komen. Van ´Ik ga echt niet van zwart!´ tot ´Biertje!´ en ga zo maar even door. Of je nou op de piste staat, in de après-ski, of onderaan de skilift. In hoe veel van deze opmerkingen kun jij jezelf of iemand anders herkennen?

#1. Maar jij zou m’n stokken toch meenemen?

's Ochtends sta je in de rij te wachten voor de skibus. Het is of iemand uit jouw wintersportgroep, of het is één van de andere wachtenden, maar er zit er sowieso iemand tussen waarbij de skistokken nog in het skiruim liggen. Snel terug naar het hotel, bus gemist.

#2. Wel even wachten he!

Er zijn altijd mensen in de groep die iets minder snel skiën. Hartstikke leuk met z’n allen, maar ook jij wil zo nu en dan even op adem komen.

Wachten op elkaar op de piste


#3. Selfie! Selfie!

De selfiesticks en GoPro's vliegen je om de oren. Om de 10 meter staat weer iemand met een camera in de hand. 'Selfie! Selfie!', wordt er geroepen. Tip: pas op voor stilstaande skiërs op de piste, het zou zo maar kunnen gebeuren dat jij die mooie selfie verpest met een botsing.

#4. Die piste is echt veel te steil hoor!

Het hoeft niet eens perse bij een zwarte piste te gebeuren, ook de rode- en soms zelfs de blauwe piste roepen best wel wat angstgevoelens op. Heb je hoogtevrees, of sta je nog maar net op de latten, dan kan dat eerste stukje best wel spannend zijn. Gewoon rustig blijven!

#5. Schat, wil jij m’n ski’s dragen?

Iets dat waarschijnlijk iedere man op wintersport wel eens heeft gehoord. Tja mannen, die ski's zijn ook zo zwaar! Ondanks al die handige trucjes om het allemaal iets lichter te maken, blijft het toch een zware klus. Dus mannen, dat doe je gewoon voor je vrouw/

Ski

#6. Hier naar links! (of rechts)

Als je met een groep gaat skiën, dan komt het vaak voor dat een aantal snelheidsduivels al ver vooruit skiën. Bij het eerstvolgende bord wordt de route besproken. Ondanks dat iedereen ‘ja‘ zegt, gaan er toch 3 rechtdoor in plaats van linksaf. Dat wordt of 5 meter omhoog klimmen, of nog een keer een kwartier in die ellendige tweepersoons stoeltjeslift.

#7. Hier moet je snelheid maken, anders wordt het prikken!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch? Niet dus. De waarschuwingen vliegen je om de oren, maar er zijn genoeg personen die gewoon op het vlakste punt stil gaan staan. Ik zei toch snelheid maken? Dat wordt prikken...

#8. Eén drankje dan

Aan het eind van de wintersportdag komt deze opmerking regelmatig voorbij. Laten we één drankje doen en vervolgens teruggaan naar de accommodatie. Toen de après-ski nog après-ski was, kwam het maar al te vaak voor dat het ondanks deze opmerking tóch weer nachtwerk werd. 

#9. Huh, mijn ski's stonden toch hier?

Na het eten pak je snel je ski's uit het rek om weer verder te kunnen skiën. Gelukkig heb je goed opgelet waar ze stonden, want om je heen is het één grote chaos vol ski's en snowboards. Helaas zijn er genoeg mensen wat minder slim geweest. Dat ene lege tafeltje was toch iets belangrijker dan de locatie van de ski's. Om je heen hoor je wat verbaasde kreten: 'Huh, mijn ski's stonden toch hier?'

Ski

#10. Ik heb zo’n honger, gaan we al eten?

Zit je rond het middaguur in de lift, of sta je even te wachten, dan hoor je deze opmerking ongetwijfeld voorbij komen. Wintersporten is immers ook flink verbranden. In iedere wintersportgroep zit wel een hongerig persoon en dat geklaag houdt pas op als er een maaltijd in zit. Dan maar richting de Schnitzels.

#11. Dat rot ijs ook altijd!

Natuurlijk hebben we het liefst van die prachtig geprepareerde pistes, maar als het einde van de dag nadert, dan ontkom je bijna niet aan ijzige plekken op de piste. Glijdend, schrapend en vloekend hoor je de mensen naar beneden komen: ‘Dat rot ijs ook altijd!‘

#12. Maar dat is zwart, daar ga ik écht niet van af!

Op de een of andere manier zijn de woorden 'zwarte piste' voor bepaalde wintersporters een ware nachtmerrie. Bij het ontbijt wordt het al aangekondigd en wanneer ze tijdens het skien een bordje 'zwarte piste' voorbij zien komen, dan wordt er gelijk geroepen: 'Maar dat is zwart, daar ga ik écht niet van af hoor!'

Bordje dat aangeeft: zwarte piste

#13. Uh jongens, ik ga even terug...

Hoe vaak komt het voor dat mensen per ongelijk iets vergeten zijn. Hoe vaak je iedereen van de groep ook hebt gecheckt, er is zit altijd wel iemand tussen die het toch presteert om iets te vergeten. En ja, daar kom je pas achter als je allemaal bij de lift staat te wachten (of zelfs boven).

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen