Skip to navigation Skip to main content
Gouden Dak Innsbruck

Met de SKI plus CITY Pass Stubai – Innsbruck ben je in één keer klaar. Je kunt met deze skipas niet alleen 13 skigebieden rond Innsbruck bezoeken, maar je hebt ook toegang tot 23 uitstapjes in de omgeving. Ideaal voor wie álles uit z’n wintersport wil halen. Overdag kilometers maken op de piste en na afloop de hoogtepunten van Innsbruck en omgeving bezoeken. Ook gebruik van de skibussen is inclusief. In dit weblog lees je alles over de SKI plus CITY Pass Stubai – Innsbruck en de voordelen die het biedt tijdens een wintersport in Innsbruck.

Hoofdstad van Tirol, hoofdstad van de Alpen

Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol, maar je kunt het ook gerust de hoofdstad van de Alpen noemen. De stad ligt aan de voet van de bergen en kent meerdere prachtige monumenten. Het middeleeuwse centrum biedt tal van bezienswaardigheden en altijd is daar het uitzicht op de besneeuwde toppen. Het Gouden Dak, de Hofburg of kasteel Ambras zijn slechts een paar van de hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Daarnaast zijn er tal van bars en restaurants en kun je hier goed winkelen. Wanneer je de ‘drukte’ van de stad wilt ontvluchten, sta je binnen een halfuur op de piste.

13 skigebieden rond Innsbruck

Vanuit Innsbruck sta je binnen een mum van tijd op de piste. Zo kun je vanuit de stad direct richting de Nordkette, de huisberg van Innsbruck. Ook de Patscherkofel, Axamer Lizum en Muttereralm bevinden zich op korte afstand van de binnenstad. Er zijn 13 skigebieden bij de SKI plus CITY Pass Stubai - Innsbruck aangesloten en daarmee heb je toegang tot een totaal van 296 kilometer piste. Wie richting het Stubaital trekt heeft de keuze uit de eeuwige sneeuw van de Stubaier Gletscher, de Elfer, Serles en Schlick 2000. Ook Kühtai, Oostenrijks hoogstgelegen skidorp, is het bezoeken meer dan waard. Dit zijn de skigebieden die bij de skipas inbegrepen zitten:

Skiën in skigebied Schlick 2000 met SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck
Het rotsachtige uitzicht in het skigebied Schlick 2000

23 uitstapjes in en rond Innsbruck

Maar na afloop van je (halve) skidag kun je nog tal van andere dingen ondernemen. Met de SKI plus CITY Pass Stubai - Innsbruck heb je toegang tot 22 uitstapjes in en rond Innsbruck. Bezoek een van de vele musea, wandel door de Alpenzoo of beklim de 51 meter hoge stadstoren. Wil je alle hoogtepunten van Innsbruck in één keer bekijken dan kun je instappen in de Hop-on-Hop-off Bus Sightseer. Toe aan ontspanning? Ook de zwembaden van Neustift, Axams en de Stubay zijn inbegrepen bij de pas.

Alpenzoo Innsbruck
Wij bezochten de Alpenzoo, een hele leuke dierentuin boven Innsbruck.

10 hoogtepunten van de SKI plus CITY Pass Stubai – Innsbruck

  • Skiën in Oostenrijks grootste gletsjerskigebied (Stubaier Gletscher)
  • Naar Oostenrijks hoogstgelegen skidorp (Kühtai)
  • Een van de vijf zonnigste skigebieden van Oostenrijk (Hochoetz)
  • Uniek intercity-snowpark (Nordkette)
  • Steilste skiroute van Europa, Karrinne (Nordkette)
  • Tirol's meestbezochte bezienswaardigheid (Swarovski Kristalwelten)
  • Eerste skigebied in Oostenrijk met een winter-bikeparcours (Muttereralm)
  • Europa’s hoogstgelegen themadierentuin (Alpenzoo Innsbruck)
  • Oudste museum ter wereld (Schloss Ambras Innsbruck)
  • Eerste muntslag machine van de wereld (Burg Hasegg/Münze Hall)

Innsbruck Welcome Card

Wanneer je je wintersport rond Innsbruck boekt bij een van de aangesloten accommodaties, ontvang je vanaf 2 nachten tevens de Welcome Card. Ook deze kaart levert weer tal van extra voordelen op tijdens je vakantie. Zo is het gebruik van al het openbaar vervoer erbij inbegrepen. Daarnaast heb je onder andere gratis toegang tot de ijsbanen. Ook zijn de loipes gratis toegankelijk en kun je mee met (sneeuwschoen)wandelingen onder begeleiding van een gids. In combinatie met de SKI plus CITY Pass Stubai – Innsbruck biedt de Welcome Card echt heel veel mogelijkheden. Lees meer over de kaart op de website van Innsbruck

Zelf getest

Wij hebben nu meerdere keren zelf gebruikgemaakt van de Innsbruck SKI Plus CITY Card en vinden het echt een aanrader. Met de kaart combineer je een stedentrip met een skivakantie en dat is het beste van beide werelden. En als je even gaat rekenen wat de toegang tot alle bezienswaardigheden en de prijzen voor losse skipassen kosten, heb je echt een goede deal. Plus, je ziet nog eens wat verschillende skigebieden. Aanrader dus!

1220 - Winter - Mike

Over Mike

Mike is al jaren werkzaam in de wintersportbranche. Je kent hem niet alleen van z'n geschreven verhalen, maar ook van de video's die je voorbij zien komen. Hij staat veel voor, achter en naast de camera. Misschien herken je z'n stem van 24 UUR IN en de Snowplaza live-uitzendingen op Facebook of heb je hem voorbij zien komen op beeld.