Skip to navigation Skip to main content
2022 Ischgl Sundowner Mitteregger 10
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

In het Oostenrijkse skigebied Ischgl staat het voorjaar in het teken van Spring Blanc. Een periode waarin je nog heerlijk kunt skiën op de pistes, die bijna allemaal boven de 2000 meter liggen. En waarin je ook verwend wordt met lange skidagen boordevol zonneschijn, die worden omlijst door tal van geweldige events. Spring Blanc gaat 30 maart van start en loopt tot 1 mei. In dit blog lees je over de events die je echt niet mag missen.

Skiën en lentekriebels

April is een geweldige maand om te skiën in de Silvretta Arena, het skigebied bij de populaire wintersportplaats Ischgl. In totaal zijn er ruim 200 km skipiste en 40 liften. De helderwitte pistes liggen er blakend bij in de zon, 90% ervan ligt boven de 2000 meter. Daardoor heb je tot in mei keuze uit glinsterende poedersneeuw en superzachte firnsneeuw. Tegelijk loopt de temperatuur op de terrassen van de bergrestaurants lekker op, zodat je heerlijk van de zon op je gezicht kunt genieten. En met het eventprogramma zul je je geen moment vervelen!

Voorjaarsskiën in Ischgl tijdens Spring Blanc
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Live concerten van wereldsterren

Goede muziek is een onmisbaar onderdeel van een lekkere skidag. Bij de meeste hutten is deze sfeermaker wel aanwezig. In Ischgl in Tirol doen ze daar tijdens Spring Blanc echter nog een flinke schep bovenop, met live concerten van wereldsterren! Ischgl is zelfs wereldberoemd geworden met deze Top of the Mountain concerten. Wat dacht je van de Britse singer-songwriter George Ezra, die op 30 maart tijdens de opening van Spring Blanc komt optreden? Of Eros Ramazotti, die Spring Blanc op 30 april met een daverend concert afsluit?

Top of the Mountain concerten in Ischgl tijdens Spring Blanc
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Zin in een voorproefje?

Heb je zin gekregen in een skivakantie in de lente? In deze video krijg je alvast een voorproefje van hoe heerlijk het tijdens Spring Blanc in Ischgl is: 

Culinaire events die je niet mag missen

Voor fijnproevers is er tijdens Spring Blanc van alles te beleven in de restaurants.

  • Tijdens de inmiddels populaire Sun.downers, die dit voorjaar op 14 en 21 april zijn, kun je op 2624 meter hoogte vanuit een loungestoel de zonsondergang ervaren, terwijl je geniet van cocktails, lekker eten en chill-out muziek van de DJ.
  • Op 16 april kun je op de Flimjoch culinaire hoogstandjes uit Oostenrijk en Zwitserland verwachten, terwijl regionale muzikanten voor de sfeer zorgen.
  • Gedurende de hele Spring Blanc biedt Dine.around gelegenheid om in 9 gastronomische restaurants in het dal van bijzondere arrangementen te genieten, zoals wijn- en kaas proeverijen als champagne diners.
Loungen en chillen tijdens Spring Blanc in Ischgl
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Paznaun - Ischgl.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.