Hoogte: 1500 Meter

Superdévoluy in het kort

  • Zonnig, onbezorgd skiën
  • Alles onder één dak: appartement, VVV en café
  • Liften binnen 100 meter

Superdévoluy is het meest extreme voorbeeld van een modern skidorp uit de jaren zeventig. Alles onder één dak was destijds het uitgangspunt van de architecten en dat is hen ook gelukt. Je vindt in de gebouwen onder andere het VVV-kantoor, appartementen, winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden en bent altijd maximaal 100 meter van de liften verwijderd. Erg sfeervol is het allemaal niet, praktisch wel! Het nabijgelegen La Joue du Loup is door de aanwezigheid van chalets en laagbouw een stuk charmanter.

Zo gauw je op de ski’s staat in het skigebied van Le Dévoluy ben je de sfeerloze bebouwing al weer vergeten. Op de brede, glooiende afdalingen is het heerlijk skiën en iedereen kan hier uit de voeten. Diverse stoeltjesliften en (oude) pannenkoekenliften zorgen voor de ontsluiting van 100 kilometer aan pistes. Bij verse sneeuw kan in Superdévoluy ook prima off-piste geskied worden. Wie minder geeft om sfeer en service, maar voor een betaalbaar bedrag wil skien is in Superdévoluy aan het goede adres.

Snowplaza beoordeling
Après-ski/events
Families/kinderen
Langlauf
Prijsniveau
Winterwandelen
6.9

Gemiddelde beoordeling

op basis van 29 beoordeelingen door bezoekers

Heerlijk gebied met alles bij de hand om met gezin te skiien. Lekker rustig en perfecte sneeuw gezien dorp al op 1500 ligt.

Bekijk alle beoordelingen ›

Le Massif du Dévoluy

Het skigebied van Le Dévoluy bestaat voornamelijk uit eenvoudige, blauwe afdalingen. Op de brede pistes kan ieder type skiër in alle rust bochten draaien. Voor beginners de ideale manier om beter te leren skiën, gevorderden kunnen hier werken aan hun techniek. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2500 meter en bestaat uit een totaal van 100 kilometer aan pistes. Uitdagende, steile afdalingen ga je hier niet vinden. Uitdaging moet je zoeken in off-piste skiën wat hier bij verse sneeuw goed mogelijk is. Superdévoluy deelt het skigebied met het nabijgelegen, sfeervollere La Joue du Loup.

Freeriden in Superdévoluy

Midden in het skigebied bevindt zich een klein funpark. In het Mushroom Park liggen enkele kickers maar de ervaren freestyler is hier al snel op uitgekeken. Op het aanwezige luchtkussen kunnen jumps worden geoefend zonder dat je je ook direct zorgen moet maken over de landing. Bij verse sneeuw zijn er voor freeriders onbegrensde mogelijkheden.

Langlaufen op de Col du Festre

Rond Superdévoluy ligt een langlaufnetwerk van maar liefst 35 kilometer. Niet gek voor een plaats van dit kaliber. De loipes lopen grotendeels door de vallei richting La Joue du Loup en de Col du Festre.

Sneeuwschoenwandelen rond Superdévoluy

Superdévoluy is niet de bestemming voor het maken van een mooie wandeling. Op het dorp ben je snel uitgekeken en in de omgeving liggen geen geprepareerde routes. Sneeuwschoenwandelen is hier daarentegen wel goed mogelijk. Wie gaat wandelen met rackets onder de voeten heeft 30 kilometer aan routes tot de beschikking.

Familiebestemming Superdévoluy

Superdévoluy is een bestemming waar kinderen zich vast en zeker thuis voelen. De pistes bevinden zich op loopafstand van de accommodaties en een bescheiden kinderland is aanwezig. Vanaf 3 jaar zijn kinderen welkom bij Club Piou Piou om de eerste meters te maken op ski’s. Mascotte Snowky houdt ondertussen een oogje in het zeil. Daarnaast is het goed om te weten dat de hoger gelegen pistes ook vrij eenvoudig zijn.

Nachtleven komt laat op gang in Superdévoluy

Wie op zoek is naar après-ski, hoeft niet naar Superdévoluy af te reizen. De barretjes en kroegen zijn op één hand te tellen en hebben een niet al te gezellige uitstraling. Het is de term après-ski eigenlijk onwaardig. Het nachtleven komt hier pas rond een uur of 11 op gang wanneer de Franse jeugd naar de discotheken La Fournaise en Le Chalet.

 Après-ski & uitgaan in Superdévoluy

Restaurants 10 Theater -
Bars & cafés 2 Casino -
Discotheken 2 Concertzaal -
Bioscoop 1  

 Skischolen & skilessen in Superdévoluy

Aantal skischolen 2Privé skiles Ja, prijs op aanvraag
Aantal skileraren 50SkilessenJa, prijs op aanvraag
OefenweideSnowboardlesJa, prijs op aanvraag
Skiles in het NederlandsLanglaufenJa, prijs op aanvraag

 Faciliteiten in Superdévoluy

Aantal hotels 4 Supermarkten 2
Aantal hotelbedden - Bank
Aantal toeristenbedden 10000

 Toeristeninformatie voor Superdévoluy

Naam
Office de Tourisme Du Dévoluy
E-mail:
Telefoon
0033 - 0492 - 589191
Website:

 Afstanden naar Superdévoluy

Vanaf Utrechtca. 1074 km
Treinstation
Veynes-Dévoluy ca. 32 km met busdienst
Luchthaven
Marseille Provence ca. 204 km met busdienst
Vanaf de snelwegca. 90 km 1h30 te rijden

 Superdévoluy voor de kinderen

Kinderopvang Lopende bandlift
Kindercrêche Kinderlift
Kindercarrousel -

  Na het skiën in Superdévoluy

Openbare saunaWandelroutes35 km
FitnesscentrumFakkeltochten -
Openbare zonnebank - Indoor ijsbaan -
Massage - Ijsbaan -
Spa & wellness Curling -
Overdekt zwembad - Snowrafting
Ballonvaart - Hondenslee
Paragliding - Sneeuwscooters
Indoor tennis - Rodelbaan
Squashbaan
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Skigebied
Le Dévoluy

Le Dévoluy
Aantal pistes 100 (km)
Blauwe pistes 60 km
Rode pistes 30 km
Zwarte pistes 10 km
Skiroutes 0 km
Aantal liften (20 )
Sleeplift(en) 14
Stoeltjeslift(en) 5
Gondel(s) 1
0 cm
0 cm
hoogten