Hoogte: 1850-2750 Meter

La Forêt Blanche in het kort

  • Aantrekkelijk gebied met meer dan 180 km piste
  • Prachtig off-pistegebied
  • Bekend van het snelheidsrecord op ski's

La Forêt Blanche

Het skigebied La Forêt Blanche bestaat uit de wintersportdorpen Vars en Risoul, en is één van de grootste skigebieden in de zuidelijke Alpen. Met zo'n 180 km aan pistes variërend van groen tot zwart, zeven funparken en een uitgebreid off-piste-aanbod is La Forêt Blanche een supergebied voor elk niveau. La Forêt Blanche is in 1990 ontstaan toen de pistes van Vars en Risoul met elkaar werden verbonden. Vanaf toen werd het mogelijk om vanaf de Pic de Chabrieres (2750 m), Col des Saluses (2435 m) en Pointe de Razis (2550 m) naar beide dorpen te skiën én weer terug te keren. Het gebied is vooral bekend door het snelheidsrecord op ski's, namelijk 254.958 km/u door de Italiaan Ivan Origone in 2016. De 'Ski de Vitesse' is een jaarlijks terugkerend evenement op 'La piste de Chabrières'.

In La Forêt Blanche zijn de mogelijkheden onbeperkt. Dit gebied is geschikt voor iedereen, van beginners die voor het eerst op de ski's staan tot aan doorgewinterde off-piste-fanatiekelingen. Het gebied is volop aan het moderniseren, en er zijn in de laatste jaren steeds meer sleepliften vervangen door stoeltjesliften. Ondanks de zuidelijke ligging hoef je je over de sneeuwzekerheid geen zorgen te maken. De pistes reiken tot een hoogte van 2750 meter en meer dan 80% van het pisteaanbod ligt boven de 2000 meter. Alsof dat nog niet genoeg is, kan meer dan de helft van het aantal pistekilometers ook nog eens kunstmatig worden besneeuwd.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.6

Gemiddelde beoordeling

op basis van 17 beoordeelingen door bezoekers

Sfeervol met veel studenten. Goedkoop, alleen après-ski niet. Bij grote complexen oppassen dat je niet niet wordt ingehouden!

Schrijf een beoordeling ›

 

Overzicht pistes & liften in La Forêt Blanche

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes95 km Sleepliften50Seizoenstart
Rode pistes67 km Stoeltjeslift(en)17Seizoenseinde
Zwarte pistes18 km Gondels2Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte1850 m
Totaal180 km Capaciteit57000 pers/uurMaximale hoogte2750 m

travelDorpen in het skigebied La Forêt Blanche

Highlight: snelheidspiste 'La piste de Chabrières'

La piste de Chabrières is een begrip in Vars en in de wintersportwereld. Het is de piste waar het snelheidsrecord op ski's is gevestigd. In 2016 behaalde de Italiaan Ivan Origone een duizelingwekkende snelheid van maar liefst 254.958 km/u. De piste ligt op de Pic de Chabrieres (2750 m), is 1400 meter lang, kent een hoogteverschil van 435 meter en heeft een maximaal hellingspercentage van 98%. Op de Chabrières worden regelmatig nationale en internationale wedstrijden georganiseerd, maar ook jij hebt de mogelijkheid om van deze legendarische piste af te dalen. Van donderdag tot zondag kun je hier zelf je snelheid laten meten.

Freestyle & Freeride in La Forêt Blanche

Funparks 2Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
La Forêt Blanche EUR 167.50 EUR 209.50

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
La Forêt Blanche EUR 167.50 EUR 209.50
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
La Forêt Blanche

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Risoul und Vars - Forêt Blanche. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten