Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden voor gevorderden: 8 tips

Skiërs met rode jassen op de piste

Voldoende rode en zwarte pistes, mooie skitochten en meer dan genoeg pistekilometers, dat is wat skigebieden voor gevorderden zeker te bieden hebben. Als je al van kleins af aan kunt skiën of gewoon in enkele jaren veel ervaring hebt opgedaan, ben je vaak toe aan een skigebied dat wat meer uitdaging biedt. Geldt dat ook voor jou? In dit blog hebben we 8 skigebieden voor gevorderden op een rijtje gezet. 

Skigebieden voor gevorderden

Wanneer je al heel wat ervaring op de latten hebt opgedaan, kies je niet meer zomaar een skigebied uit. Want hoe leuk al die familie-afdalingen ook zijn, soms wil je gewoon echt even van een zwarte piste af knallen of een flinke dagtocht maken. In deze skigebieden voor gevorderden vind je pittige afdalingen, uitdagende skiroutes, bijzonder steile hellingen en uiteraard meer dan genoeg pistekilometers. Hier zullen ervaren skiërs en snowboarders zich helemaal thuis voelen!

1. Les 3 Vallées

Het skigebied Les 3 Vallées is een hooggelegen skigebied in Frankrijk waar veel pistes boven de 2000 meter liggen en de sneeuw vaak top is. Lange tochten, veel pistekilometers en genoeg uitdaging, je vindt het hier allemaal. Les 3 Vallées bestaat uit drie valleien, Val Thorens-Les Menuires, Méribel en La Tania en Courchevel. Dit maakt het gebied een van de grootste aaneengesloten skigebieden in Europa én de wereld. Met meer dan 600 kilometer aan pistes kom je ook als gevorderde skiër of snowboarder zeker aan je trekken. Vooral in Val Torens en Les Menuires vind je veel ruige afdalingen. Zet dit skigebied voor gevorderden dus maar snel op je lijstje!

Skigebieden voor gevorderden Les Trois Vallées

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Als we het hebben over skigebieden voor gevorderden, mag deze zeker niet in het rijtje ontbreken. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een ontzettend divers gebied en biedt mogelijkheden voor beginners, gevorderden en experts. Het is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk en daarom een drukbezochte wintersportbestemming. Je vindt hier zo'n 270 kilometer aan pistes, waarvan ongeveer 100 kilometer rood en 20 kilometer zwart. De vier kilometer lange zwarte afdaling van de Schattberg is zelfs voor gevorderden een uitdaging en ook de nummer 13 en 15 op de Zwölferkogel mag je zeker niet overslaan. De meest uitdagende skitocht van het Skicircus is The Challenge, een 65 kilometer lange tocht waar je ongeveer zeven uur over doet, zonder pauze. Begin dus op tijd! Niet genoeg aan het Skicircus? Dankzij de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress zijn ook de pistes van Zell am See-Kaprun toegankelijk. Ruim 400 km aan skiplezier in totaal!

Genoeg uitdaging in het Skicircus voor gevorderden

3. Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een geliefd skigebied onder Nederlanders. Ruim 150 pistekilometers, moderne liften en gezellige bergrestaurants maken van de Zillertal Arena een fijne bestemming voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus. Gevorderden weten de pittige afdalingen hier te waarderen en kunnen mooie tochten skiën. Een uitdaging is de Höhenfresser Tour, een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk qua hoogtemeters, met een behoorlijk steil einde. Boven Zell am Ziller en Königsleiten vind je vele uitdagende pistes en het gebied kent ook vele extra's, zoals funparks met verschillende mogelijkheden.

Rode piste nummer 38 voor gevorderden in de Zillertal Arena
© Spalder Media Group

4. Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Ook Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental in Oostenrijk is een ontzettend groot skigebied. Met bijna 300 kilometer aan piste is er voor ieder wat wils, ook voor de gevorderden onder ons. Ongeveer 35 pistekilometers zijn zwart en de rode pistes zijn goed voor bijna de helft van het totaalaantal kilometers. De pistes lopen geleidelijk over qua moeilijkheid en skiërs die op zoek zijn naar uitdaging in de vorm van mooie dagtochten en lange (dal)afdalingen zijn hier zeker op de juiste plek. Ook leuk: er zijn in Skiwelt Kaiser - Brixental maar liefst vier funparks te vinden, waar je al je spectaculaire trucs kunt showen. Skitochten die gevorderden hier niet mogen overslaan zijn de SkiWelt Tour en KitzSkiWelt Tour.

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

5. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Skigebieden voor gevorderden zijn vaak groot en beschikken over vele pistekilometers. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is met zijn bijna 240 kilometer aan pistes precies zo'n gebied. Door de hoge ligging is het gebied erg sneeuwzeker (ruim 90% van de pistes boven de 2000 meter) en je vindt er veel rode en zwarte pistes. Door de enorme omvang van het gebied wordt het veel bezocht door echte sportievelingen en gevorderden. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk pistekilometers mee kunnen pakken! Vooral op de Palinkopf en de Greitspitze ben je als gevorderde op de juiste plek. Op zoek naar een uitdagende skitocht in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun? Dan is de Schmugglerrunde een echte aanrader.

Genoeg pistes voor gevorderden in Ischgl
© Spalder Media Group

6. Ski Arlberg

Ook Ski Arlberg, een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk, mag niet in deze lijst met skigebieden voor gevorderden ontbreken. Het skigebied verbindt de dorpen St. Anton am Arlberg, St. Christoph, Stuben, Lech, Zürs, Warth en Schröcken met elkaar en is goed voor ruim 300 kilometer aan pistes en zo'n 200 kilometer aan off-piste mogelijkheden. Ongeveer 120 kilometer van de pistes is rood en 50 kilometer zwart: genoeg te doen dus voor de gevorderden onder ons. Je kunt hier elke dag prachtige tochten skiën, zoals de befaamde Run of Fame.

Skigebied voor gevorderden Ski Arlberg
© Spalder Media Group

7. Les Portes du Soleil

Skiën in Zwitserland én Frankrijk? Op ruim 600 km aan pistes? In een skigebied waar je een van de steilste zwarte pistes van de Alpen vindt? Zet dit skigebieden voor gevorderden dan maar snel op je lijstje. Voor wintersporters met ervaring is Les Portes du Soleil een ware droom. Je kunt verblijven in een van de Franse dorpen of in een van de Zwitserse dorpen en vanaf daar alle uithoeken van het skigebied ontdekken. Let wel op dat je 's middags op tijd de laatste lift terug neemt, anders kun je rekenen op een duur ritje met de taxi!

Skigebied in Frankrijk en Zwitserland voor gevorderden
© Spalder Media Group

8. Val Gardena

De laatste in dit lijstje met skigebieden voor gevorderden is Val Gardena. Een schitterende skibestemming in Zuid-Tirol, omringd door de machtige bergwereld van de Dolomieten. Vanuit de drie dorpen Ortisei, Santa Christina en Selva heb je toegang tot ruim 175 km aan pistes aan weerszijden van het dal. Met de Dolomiti Superski skipas is dit aantal eenvoudig uit te breiden naar meer dan 500 en zijn ook bestemmingen als Alta Badia en Val di Fassa toegankelijk. Een paradijs voor kilometervreters! Zet deze pistes zeker op je lijstje en ski uiteraard de prachtige Sellaronda.

  • Boek je accommodatie in Val Gardena hier inclusief skipas
Val Gardena is een skigebied voor gevorderden in Italië
2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.