Skip to navigation Skip to main content

TIP: Hotel Bergwiesenglück, een onvergetelijke ervaring

51356 - TIP: Hotel Bergwiesenglück, een onvergetelijke ervaring (3)

Soms kom je zo'n plek tegen waarvan je weet dat je die nooit meer gaat vergeten. Of het nou een uitzichtpunt, een piste, een restaurant of een accommodatie is. Voor mij geldt dit voor Hotel Bergwiesenglück, waar ik samen met collega Miranda een nacht verbleef. Bij het schrijven voor Snowplaza hoort reizen naar verschillende skigebieden en uiteraard overnachten we dan ergens. Deze keer in zo'n bijzondere accommodatie, dat het een blijvende indruk heeft achtergelaten. Op het moment van schrijven zit ik op een heerlijk bankje in chalet #9 van Hotel Bergwiesenglück , met uitzicht op Paznaun en het dorpje See im Paznaun.

Hotel Bergwiesenglück in vier woorden

Uiteraard weten we van tevoren al waar we overnachten en verdiepen we ons in het hotel. Het gebeurt dan ook niet vaak dat onze verwachtingen worden overtroffen. We zijn inmiddels behoorlijk verwend ;-). In het geval van Hotel Bergwiesengluck is dit al vanaf het begin het geval (ja, echt waar). Via een redelijk smalle en steile weg reden we gisteren in See im Paznaun omhoog naar het hotel. Zo vroeg in november vinden er nog wegwerkzaamheden plaats, waardoor de weg ernaartoe er wat rommelig en grauw uitziet. Met een 'waar-zijn-we-nu-weer-beland-gevoel' kwamen we aan bij Hotel Bergwiesenglück. Al meteen waren we zwaar onder de indruk van wat we hier aantroffen: een hoofdgebouw met daaromheen 12 prachtige chalets en een waanzinnig uitzicht. Bij de receptie werden we ontvangen door Frank, een zeer vriendelijke en warme gastheer, die ons met veel plezier en trots naar ons chalet bracht. Uiteraard kregen we ook een rondleiding door het hoofdgebouw en langs het zwembad. Al snel werd ons duidelijk dat Hotel Bergwiesenglück samengevat kan worden in vier woorden: ongedwongen, warm, puur en buitengewoon (luxe).

12 chalets en 2 suites

Thomas Schönauer, architect en bergliefhebber in hart en nieren, was al jaren fan van Tirol voor hij besloot het Duitse Sauerland in te verruilen voor het Oostenrijkse Paznaun. In 2017 vond hij geluk op de bergweide: Hotel Bergwiesenglück. Frisse berglucht, bonte almweiden en rust, omgeven door de imposante Alpen, inspireerde hem tot het ontwikkelen van 13 prachtige gebouwen. Deze gebouwen zijn 12 chalets en één hoofdgebouw met twee suites en een restaurant. De prachtige architectuur van de gebouwen is geïnspireerd op de omgeving en het thema 'less is more'. Rust, overzicht en eenvoud, maar ook hoogwaardige materialen en top kwaliteit. Nou klinkt dit uiteraard allemaal prachtig, maar uit ervaring kan ik je zegen dat Hotel Bergwiesenglück het ook echt waarmaakt.

51356 -  (12)

Chalet #9

Ik raad het je aan: overnacht in één van de chalets die er vanaf de buitenkant uit zien als kleine stalletjes. Wat kun je hier van verwachten? Ons chalet (#9.) bestaat uit drie verdiepingen. De hoofdingang komt uit op de middelste verdieping, met keuken, wc, slaapkamer met stapelbed, riante eettafel, twee zithoeken en een balkon. De keuken is het eenvoudigst van het hele chalet, maar toch voorziet het in alle gemakken: fornuis, koffiezetapparaat, waterkoker, verse thee, vaatwasser en zelfs een kleine klimaatkast. Tussen de eettafel en zithoek bevindt zich een klassieke speksteenkachel. Zoals je deze vaker in Oostenrijk tegenkomt, maar dan eenvoudig, modern vormgegeven en bovendien niet hout gestookt; lekker makkelijk. Om de hele kachel loopt een bankje, en boven de kachel hangen metalen buizen waar je bijvoorbeeld je handschoenen aan kunt hangen om te drogen (hoe handig!). Op de bovenste verdieping vinden we twee slaapkamers, met beide een inloopkast en eigen badkamer. Als kers op te taart worden we blij verrast op de onderste verdieping, dankzij een privé-sauna en hottub op een balkon, wauw! Onderstaande foto's laat ik de rest vertellen.

51356 -  (13)

Doe een aanvraag voor Hotel Bergwiesenglück >

Wijds uitzicht vanuit de infinity pool

Nadat we onze spullen hebben uitgepakt, een aantal uurtjes achter de computer hebben gewerkt (we staan niet alleen maar op de piste ;-) ) en even in onze eigen hottub hebben gezeten (deze had van ons wel warmer gemogen), is het tijd voor het zwembad. Verbonden aan het hoofdgebouw, tussen de chalets, ligt een prachtig infinity pool. Het zwembad was nu ruim 30 graden, warm genoeg om een redelijke tijd van het waanzinnige uitzicht te genieten. De stilte, rust en het uitzicht zorgden bij ons beiden voor totale ontspanning.

51356 -  (14)

Ook culinair genieten kan in Hotel Bergwiesenglück

Waarschijnlijk klinkt het allemaal heel erg luxe, en dat is het ook. Bij Hotel Bergwiesenglück betaal je voor hoogwaardige kwaliteit, rust, ruimte en zorg. Geen glitter en glamour, magnums champagne en bruisende feesten. Dit is wat voor ons het hele concept zo fijn maakt. Ook komt dit terug in het restaurant. Het restaurant is puur en laagdrempelig, precies op de goede manier. De gerechten op de kaart hebben een 'normale' prijs en ook kun je hier een Schnitzel of hamburger eten. Wij genoten van een heerlijk 3-gangenmenu, bestaande uit een tartaar van tonijn vooraf, daarna een heerlijke steak met gebakken groenten en friet en Kaiserschmarrn toe. Toegankelijke en bekende gerechten, maar wat zijn ze hier fijn uitgevoerd. Gerechten met zoveel smaak komen we niet overal tegen. De avond was compleet dankzij een heerlijk glas wijn en zeer vriendelijke bediening, die ons geen betere avond had kunnen bezorgen. Vol(daan) gingen we terug naar ons chalet, voor een heerlijke nachtrust.

51356 -  (15)

Leuke feitjes en weetjes:

  • Dankzij 350.000 bijen produceert Hotel Bergwiesenglück eigen honing, waarvan je bij aankomst ook een potje krijgt.
  • In de winter gaat er een privé-shuttle in de ochtend en avond naar de skiliften.
  • In het hoofdgebouw vind je twee prachtige suites, ideaal voor bijvoorbeeld een huwelijksreis.
  • Boek je een chalet met ontbijt? Dan staat deze in de ochtend voor je klaar op de eettafel.

Doe een aanvraag voor Hotel Bergwiesenglück >

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.