27 oktober 2019 door Thijs in Après-ski

Voor wintersport heb je een goede conditie nodig en ski-oefeningen kunnen erg handig zijn ter voorbereiding. Wie ook nog tot diep in de nacht in de après-ski wilt staan dient zelfs over een ijzeren conditie te beschikken. Na een lange dag op de ski’s moet er ook nog gedanst worden en bladen vol bier worden gehaald. En dit vraagt om een specifieke voorbereiding! Hoe kun je zo lang mogelijk doorgaan in de après-ski? In dit weblog alles over après-ski oefeningen en de 5 spiergroepen die je moet trainen.

Après-ski: work-out voor het hele lichaam

Het vereist kracht en doorzettingsvermogen om je mannetje te staan in de après-ski. Even een drankje doen na het skiën en vervolgens naar de accommodatie wordt vaak niet geaccepteerd. In plaats daarvan ben je de hele avond op de been, wordt er uitbundig gedanst en krijgt de lever het zwaar te verduren. Wie zich hier niet goed op heeft voorbereid, zal al snel de man met de hamer tegenkomen. Gelukkig kun je diverse spiergroepen thuis alvast prima trainen!

Après-ski work-out
Armspieren, lachspieren, ze moeten allemaal zwaar aan het werk tijdens de après-ski


#1. Lachspieren

Après-ski betekent uitbundig feesten en uitbundig lachen met je vrienden. Bij verhalen over die geweldige valpartij of wintersportblunder in de skilift, maken de lachspieren overuren. Dit kan zulke serieuze vormen aannemen, dat de buik er pijn van doet. Er is maar één ding dat helpt: nu alvast afspreken met wintersportvrienden en terugblikken op de skitrip van vorig jaar. Dat verhaal over die verloren ski die de berg af gleed zal ook nu weer voor lachsalvo’s zorgen. Als alternatief kun je ook naar deze 10 grappige après-ski video’s kijken.

#2. Dansspieren

Wie meerdere uren achter elkaar (op skischoenen) op de dansvloer staat, heeft de volgende morgen hoe dan ook spierpijn. Maar dansen zonder overgave of af en toe een pauze nemen wordt niet geaccepteerd, zeker niet wanneer de après-ski klassiekers worden gedraaid. Daarom is het noodzakelijk om van te voren een goede dansconditie op te bouwen. Dit gaat het beste op (zelfgeorganiseerde) après-ski feesten. En als je je vrienden niet kunt overtuigen om mee te gaan, speel je thuis gewoon de après-ski hits 2020 af en dans je door de woonkamer.

Dansen op tafel après-ski
Dansen op de tafel vereist het nodige zelfvertrouwen en ervaring

#3. Versierspieren

“Ook hier om te skiën?”. We begrijpen dat het met een paar biertjes (maar ook nuchter) niet eenvoudig is om uit het niets een originele openingszin te verzinnen, maar beter dan dit kan het zeker. Wie onzeker is over zijn of haar versierspieren, moet gewoon even oefenen op een goede vriend! Met de beste openingszinnen voor in de skilift kun je alvast vertrouwen opbouwen voor in de après-ski.

#4. Armspieren

Het is geen geheim dat er tijdens de après-ski stevig wordt gedronken. De lever krijgt het flink te verduren, maar ook de armspieren moeten aan de bak. Al die bladen met bier en Schnapps moeten immers van de bar naar de tafel worden gebracht. Maar zoals bij iedere spieropbouwende training geldt: veel herhalingen! 

proost après-ski
Trainen die armspieren! Met veel herhalingen

#5. Thuiskomspieren

De thuiskomspieren hangen nauw samen met het gevoel van evenwicht, dat nodig is om aan het einde van de avond veilig een bed te bereiken. Of je je nu op handen en voeten of in slingerbewegingen verplaatst, er is lichaamsbeheersing nodig. Zowel je romp als benen dienen te worden gebruikt en dat is na een avondje après-ski soms niet makkelijk. Op dit moment realiseer je je weer hoe lastig het eigenlijk is om de ene voet na de andere te zetten. Als je thuis wilt oefenen, kun je een paar cirkels draaien om dan te kijken of je zonder ongelukken de andere kant van de kamer kunt bereiken.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.