27 oktober 2017 door Leonie in 'Opmerkelijk''

Genieten van een Stiegl biertje in de zon

Het ski-seizoen staat weer voor de deur; tijd voor de après-ski hits update! Ik kan er heel kort over zijn. Als het om de traditionele Schlagernummers gaat doen de 'usual suspects' het nog steeds goed. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor en daarvoor…Yeah! Dat is heel geruststellend, althans voor degenen die eerder naar Oostenrijk zijn geweest en al jaren bekend zijn met deze knallers in de Duitse taal. In dit blog zet ik de meest bekende 'klassiekers' voor je op een rijtje. Binnenkort volgt een blog waarin we de nieuwe hits van komend seizoen alvast verklappen.

Dem Land Tirol die Treue

Voor de 'nieuwkomers', heb ik de lijst met de 10 beste après-ski hits onder elkaar gezet. Natuurlijk kan je erover discussiëren, want er zijn er nog zoveel meer die in aanmerking kunnen komen, maar dit is mijn persoonlijke lijst op basis van meer dan 15 jaar feesten in de Oostenrijkse bars. Mijn advies aan de nieuwkomers, leer ze allemaal uit je hoofd. Het zal je après-ski feestje alleen maar leuker maken. Mijn persoonlijke favoriet - en de nummer 1 op de lijst - is 'Dem Land Tirol die Treue' van Die Grubertaler. Het is een traditioneel marslied over Tirol, zal je zeker niet overal horen in Oostenrijk, maar bijv. wel in het dorp dat al jarenlang behoort tot de beste après-ski dorpen van Oostenrijk; Ischgl.

#1. Dem Land Tirol die Treue - Die Grubertaler

#2. Atemlos - Helene Fischer

#3. Der alte Dessauer - Mathias Achatz, Oktoberfest 2013

#4. Hey! Wir woll’n die Eisbären sehen - Jürgen Drews

#5. Joanna ( du geile Sau ) - Peter Wackel

#6. So ein Schöner Tag ( Fliegerlied ) - Tim Toupet

#7. Wahnsinn (Hölle Hölle Hölle) - Wolfgang Petry

#8. Das Rote Pferd - Markus Becker

#9. Ein Stern der deinen Namen trägt - DJ ötzi & André Rieu ( Live Vrijthof, Maastricht )

#10. Nur noch Schuhe an - Mickie Krause

Guilty Pleasure

Als je mijn eerdere blog Ludwig's top 5 Après-ski Party Places hebt gelezen, weet je dat après-ski één van de dingen is die ik het allerliefste doe. Het feit dat ik geboren en getogen ben in het zuiden van Nederland - dichtbij de Duitse grens – heeft vast grote invloed gehad bij de ontwikkeling van deze ‘Guilty Pleasure’. Als kind keek ik altijd al naar Duitse televisieprogramma’s en de typische Duitse Schlager muziek werd gedraaid op elk familiefeest. Als ik vandaag de dag een après-ski bar binnenloop en de Schlagers hoor, voelt het meteen als thuiskomen. Ik hou gewoon van dansen, zingen en drinken op grote hoogte in de Oostenrijkse bergen. En natuurlijk voeg ik er altijd wat Schnapps, Grüner Veltliner en Fliegender Hirsch aan toe, zorgt voor nog meer lol!

Het bekijken van alle video’s voor dit artikel heeft mij zoveel plezier gegeven. Hardop lachen en keihard meezingen, kon me niet inhouden. Ik hoop dat jullie net zoveel lol zullen hebben bij het bekijken ervan.

Lees meer over mijn liefde voor Oostenrijk en het heerlijke bergleven op Ludwigs.nl >

Leonie reist zo vaak als ze kan naar Oostenrijk. Naar Hinterglemm met haar gezin, naar Serfaus met vriendinnen of feestvieren tijdens de seizoensluiting in Ischgl; Leonie geniet van elke trip met volle teugen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen