Skip to navigation Skip to main content
6355 - Top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk (1)

De top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk: dat is wat je nodig hebt als het koud is, je midden in het wintersportseizoen zit en zin hebt om eindelijk weer in de sfeer te komen. Als het om de traditionele Schlagernummers gaat doen de 'usual suspects' het nog steeds goed. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor en daarvoor… Dat is heel geruststellend, want dit betekent dat er je er in elk geval niet aan kunt ontsnappen tijdens je wintersport in Oostenrijk. Of après-ski nou mogelijk is of niet! Elke bar zal deze toppers wederom stuk draaien, en aangezien het inmiddels alweer een poosje geleden is voor ons allemaal, is het tijd om het geheugen op te frissen. Pak er een koud biertje bij, zet je volume op standje max en zing luidkeels mee met deze top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk. Hoch die Hände Wochenende!

Après-ski hits

Of je nu goed gaat op dit genre of totaal niet, je kunt er niet omheen dat deze kaskrakers jaar in jaar grijsgedraaid worden op wintersport. Van Das Fliegerlied tot de melodieën uit de gouden strot van mevrouw Fischer, wedden dat jij deze top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk van voor naar achter en andersom mee kunt zingen? En voor wie toe is aan iets nieuws uit dit heerlijk foute après-ski repertoire, de tophits voor skiseizoen 2021/2022 zijn ook bekend. Zet deze Spotify-lijst in je favorieten om weer helemaal up to date te zijn. Maar voordat je je aan de nieuwe hits waagt, is het natuurlijk eerst even tijd voor een trip down memory lane. Deze top 10 is toch gewoon onderdeel van het meubilair in Oostenrijk, niet dan?

Luister hier alvast al je favorieten. Sla 'm op, zet het aan onderweg en kom helemaal in de stemming al voordat de wintersport begonnen is.

Top 10

Wat ons betreft is dit de absolute top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk aller tijden. In willekeurige volgorde, dat dan weer wel. Geniet trouwens ook van de bijbehorende videoclips, want sommige zijn pareltjes om niet te missen. Welke is jouw favoriet?

#1. Anton Aus Tirol - DJ Ötzi

#2. Hey! Wir woll'n die Eisbären sehen - Jürgen Drews

#3. So ein Schöner Tag ( Fliegerlied ) - Tim Toupet

#4. Atemlos - Helene Fischer

#5. Ein Stern der deinen Namen trägt - DJ Ötzi & Nik P.

#6. Sweet Caroline - Neil Diamond

#7. Das Rote Pferd - Markus Becker

#8. Joana ( du geile Sau ) - Peter Wackel

#9. Cowboy und Indianer - Olaf Henning

#10. Schatzi Schenk Mir ein Foto - Mickie Krause


Er zijn zoveel klassiekers te noemen die in deze top 10 beste après-ski hits in Oostenrijk zouden kunnen staan... Wat dacht je van Live is Life, Nur Noch Schuhe An of Johnny Däpp? Zoveel knallers, zoveel meezingers! Welke had hier volgens jou écht nog bij moeten staan?

Marlous Winter

Over Marlous

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.