13 april 2019 door Florien in Après-ski

Après-ski betekent niet alleen maar feesten, borrelen en losgaan op de beste après-ski hits. Door de grote hoeveelheden alcohol raken we zo nu en dan ook wel eens onszelf, het besef van tijd en de locatie kwijt. Dat resulteert natuurlijk in de meest gênante blunders. Misschien kun je er op het moment zelf niet om lachen, maar eenmaal aan het ontbijt de volgende ochtend, is de schaamte snel voorbij. Of je nou zonder ski’s naar huis bent gegaan of juist met de jas van een ander. Dit zijn de meest gemaakte blunders.

#1. Je ski’s vergeten mee te nemen

Nadat je de hele dag van de pistes hebt genoten, is het na de laatste afdaling tijd voor een drankje in de après-ski. Je zegt dat je maar een uurtje gaat, dus eerst je ski’s en skischoenen bij het appartement dumpen is niet nodig. Natuurlijk blijft het niet bij dat ene uurtje en rond een uur of 9 ga je vol van de alcohol en zonder ski’s naar huis. Nu maar hopen dat ze er nog staan de volgende dag…

#2. Een blauwtje lopen bij die ene leuke skileraar of skilerares

De hoeveelheid alcohol zorgt voor een flinke boost van je zelfvertrouwen. Je kijkt al een paar dagen verliefd naar die ene leuke skileraar of skilerares. Je raapt al je moed bij elkaar en stapt erop af. Helaas wordt je keihard afgewezen en kijkt iedereen je raar aan. Gênant!

#3. Niet genoeg geld bij je hebben

Ontdekken dat je niet genoeg geld bij je hebt, is nooit leuk. De hoeveelheid shotjes hakt er sneller in dan gepland en voordat je het weet heb je niet meer dan een paar losse euro’s over. Je kunt vaak niet pinnen, dus het wordt lenen van je vrienden of naar huis.

Geld pinnen bij de bank

#4. Te veel drinken op de piste en niet meer naar beneden kunnen skiën

Ieder wintersportseizoen zie je ze weer op social media voorbijkomen: tientallen video’s van dronken wintersporters op de piste. Ze komen niet meer in hun ski’s en als dat eenmaal wel is gelukt, dan is het een lange en zware weg naar beneden. Het is natuurlijk ontzettend gezellig om al op de piste met de après-ski te beginnen, maar denk wel om de hoeveelheid alcohol die je naar binnen werkt. Je moet ook nog naar beneden!

#5. De weg naar je appartement of hotel kwijtraken

Wat lijken die wintersportdorpen toch veel op elkaar als het donker is! Helemaal op de eerste en tweede avond van de vakantie… Door de vele foto’s die je in de après-ski hebt gemaakt is je telefoon leeg, dus ook daar heb je niks meer aan. Hoe ga je dat nou weer oplossen?

#6. Je jas kwijtraken of met die van een ander naar huis gaan

Naast je ski’s is ook je ski-jas een makkelijk te vergeten item. Als het laatste nummer heeft geklonken, stap je zonder jas de deur uit of met de jas van een ander. Alle jassen lijken op elkaar… Helaas kom je er pas de volgende ochtend achter dat dit jouw jas niet is. Dat wordt weer een hoop regelwerk!

Jassen aan de kapstok

#7. Keihard onderuitgaan op je skischoenen

Na het eerste uur in de après-ski wordt het steeds gezelliger. Je skischoenen voel je al niet meer, dus je staat net als iedereen wild te dansen op de bar, barkruk of tafel. Helaas heeft het bier haar sporen al flink achter gelaten en door de natte, gladde ondergrond ga je keihard onderuit.

#8. Een blad vol met bier over iemand heen gooien

Het is jouw beurt om een rondje te halen en dus wurm je jezelf zonder mopperen door de hossende menigte. Heen gaat makkelijk, maar op de terugweg is dat een heel ander verhaal. Iemand stoot per ongelijk tegen je aan, je verliest je evenwicht en het hele blad bier dat je in je handen hebt, vliegt over de persoon voor je. Hoe ga je dat nou weer goedmaken?!

via GIPHY

Wat is jouw grootste blunder in de après-ski?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.