Skip to navigation Skip to main content

De beste openingszinnen voor in de skilift

In De Skilift

In de skilift zit je vaak minutenlang met volstrekt vreemden in een klein hokje gepropt. Het liefst zit je samen met je wintersportmaatjes in de lift, maar dat komt niet altijd voor. Je kunt natuurlijk je mond dichthouden en stug naar buiten kijken, maar het is veel gezelliger om een praatje te maken. Zo kom je nog eens aan goede tips, een grap of leuke ideeën. Alleen... Hoe begin je? Vaak leidt een openingszin tot een leuk gesprek en kom je met een glimlach uit de lift. En die rottige openingszin ben je dan al vergeten…

Een hele goedemorgennnnnn!

Een goed begin is het halve werk. Als je binnenkomt in de lift tover je een grote grijns op je gezicht. Je schuift gezellig tegen je buurman aan en roept keihard ‘een hele goedemorgennnn' in de taal van het land naar voorkeur. Is iedereen in ieder geval wakker.

Openingszinnen in de skilift

Zijn jullie ook aan het skiën?

Een beetje een open deur, maar deze zin is dan ook voor de fijnproever. Er gaat altijd wel iemand gniffelen. Dat is diegene die een grapje kan waarderen. En dat is dus ook degene met wie je een leuk gesprek kunt hebben. En die zuurpruimen die niet reageren? Daar wil je toch niet mee kletsen.

Wat heb jij mooie ski’s!

Een complimentje over iemand zijn of haar materiaal of outfit maken is natuurlijk een prima binnenkomer. Wie vindt het nou niet leuk als iemand iets aardigs zegt? Je moet het natuurlijk wel menen. Als het ironisch is, pikt iemand dat direct op. Complimentjes strooi je natuurlijk ook als je wilt flirten. Let wel op dat er geen beschermende ouders, vriendje of vriendinnetjes in de buurt zijn!

Waar ga jij vandaag skiën?

Je kunt de mensen in de lift natuurlijk ook gebruiken om wat meer van het gebied te weten te komen. Op die manier krijg je zomaar de geheimtips over de beste après-ski of dat ene leuke hutje aan de piste verderop. Misschien heb je zelf de kans om jouw informatie te delen. Hoe dan ook, een goede opening om te praten over het gebied.

Pistekaart bekijken in de skilift

Heerlijk die zon! Wat een sneeuw he! Pfff... Zou het nog opklaren?

Als je het echt niet meer weet, dan begin je gewoon over het weer. Het weer is natuurlijk een oldtimer en levert meestal niet echt goede gesprekken op. Maar je weet het niet, soms is je gesprekspartner in staat om het weer om te buigen tot een fascinerende verhandeling over geschiedenis, après-ski of foute kleding.

Heb jij de piste hierboven al geskied?

Boven staat jullie een heerlijke afdaling te wachten. Heb jij 'm al geskied? Het levert sowieso ervaringen op. En wie weet wel de beste pistetip van de dag!

Wat is het hier mooi!

Natuurlijk is het hier mooi! Dat kan je buurman of buurvrouw vast beamen. Maar wie weet kunnen jullie daarna samen wel even kletsen over alle andere mooie plekken in het skigebied.

Uitzicht vanuit de skilift

Biertje?

De fameuze entree van Rudi aus Tirol kun je natuurlijk ook gebruiken in de skilift. Waarschijnlijk werkt 'ie vooral bij Nederlanders… en later op de dag. Maar met deze grol heb je de lachers op je hand en is de sfeer in de lift in ieder geval beregezellig.

182 - Winter - Joanne

Over Joanne

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.