25 januari 2018 door Joanne in 'Lijstje''

openingszinnen skilift

In de skilift zit je vaak minutenlang met volstrekt vreemden in een klein hokje gepropt. Daarom probeer je om zo uit te komen dat je de lift voor je zelf hebt. Als dat niet lukt kun je natuurlijk je mond dichthouden en stug naar buiten kijken. Maar het is veel gezelliger om een praatje te maken. Zo kom je nog eens aan goede tips, een grap of leuke ideeën. Maar poeh, hoe begin je zo’n gesprek? Vaak leidt een openingszin tot een leuk gesprek en kom je met een glimlach uit de lift. En die rottige openingszin ben je dan al vergeten…

Goeiemaorguh!

Een goed begin is het halve werk. Als je binnenkomt in de lift tover je een grote grijns op je gezicht. Je schuift gezellig tegen je buurman aan en roept keihard ‘goeeeedemorgeeeeuuuh’ in de taal van het land naar voorkeur. Is iedereen in ieder geval wakker.

Zijn jullie ook aan het skiën?

Een beetje open deur, deze is dan ook voor de fijnproever. Er gaat altijd wel iemand gniffelen. Dat is diegene die een grapje kan waarderen. En dat is dus ook degene met wie je een leuk gesprek kunt hebben. En die zuurpruimen die niet reageren? Daar wil je toch niet mee kletsen.

Wat heb jij mooie ski’s!

Een complimentje over iemand zijn materiaal of outfit is natuurlijk een prima binnenkomer. Wie vindt het nou niet leuk als iemand iets aardigs zegt? Je moet het natuurlijk wel menen. Als het ironisch is, pikt iemand dat direct op. Complimentjes strooi je natuurlijk ook als je wilt flirten. Let wel op dat er geen beschermende ouders of vriendjes/vriendinnetjes in de buurt zijn!

openingszinnen skilift

Waar ga jij vandaag skiën?

Je kunt de mensen in de lift natuurlijk ook gebruiken om wat meer van het gebied te weten te komen. Op die manier krijg je zomaar de geheimtips over de beste après-ski of dat leuke hutje aan de piste verderop. Of heb je zelf de kans om jouw informatie te delen. Hoe dan ook een goede opening om te praten over het gebied.

Weertje

Als je het echt niet meer weet begin je over het weer. Het weer is natuurlijk een oldtimer en levert meestal niet echt goede gesprekken op. Maar je weet het niet, soms is je gesprekspartner in staat om het weer om te buigen tot een fascinerende verhandeling over geschiedenis, après-ski of foute kleding.

openingszinnen skilift

Kun je hierboven echt alleen die zwarte piste nemen?

Deze is vooral leuk als je boven inderdaad alleen een zwarte piste kan nemen. Er is altijd wel iemand die zich bezorgd over jouw ontfermt. Let wel: het is aan te raden, dat je zelf wel goed de zwarte piste af kan komen.

Biertje?

De fameuze entree van Rudi aus Tirol kun je natuurlijk ook gebruiken in de skilift. Waarschijnlijk werkt ie vooral bij Nederlanders… en later op de dag. Maar met deze grol heb je de lachers op je hand en is de sfeer in de lift in ieder geval beregezellig.

Wat is de meeste ellendige openingszin die jij hebt gehoord?

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen