13 oktober 2019 door Thijs in Après-ski

Nog een paar maanden wachten en we mogen met z’n allen weer de après-ski in! Kan jij ook al niet wachten op al die gezelligheid? Het is wel zaak om straks goed voorbereid in de après-ski bar te verschijnen. Om avond na avond in de après-ski te kunnen doorhalen is een lichaam van staal en een hoofd van graniet noodzakelijk. In dit weblog 7 tips om in vorm te raken voor de après-ski.

#1. Après-ski oefeningen doen

Zo’n weekje après-ski kan er zonder voorbereiding flink inhakken. Bereid je daarom goed voor en begin op tijd met après-ski oefeningen. Zorg dat je weer dienbladen met bier kunt dragen, op je skischoenen kunt dansen en je evenwicht kunt bewaren. Houd er ook rekening mee dat het hoe dan ook gaat gebeuren dat je weer iemand moet ondersteunen richting de accommodatie. Fit in de après-ski: 7 oefeningen voor thuis of op het werk >


#2. Après-ski hits 2020 oefenen

Ook de stembanden dienen weer getraind te worden. En daarnaast moet je straks natuurlijk wel alle hits van dit seizoen kunnen meezingen. Begin daarom op tijd met het oefenen van de après-ski hits 2020. Dan sta jij straks in de Cin Cin, Kuhstall of Hofstadl de nieuwste hits van Peter Wackel en Mickie Krause uit volle borst mee te blèren. Beluister de après-ski hits 2020 >

stembanden trainen après-ski

#3. Drink thuis al de nodige après-ski drankjes

De stembanden dienen niet alleen getraind te worden, maar ook gesmeerd. Tijdens de après-ski zal er weer het nodige Schnaps en bier door de keel glijden. Dan kun je thuis maar beter al die rommel weer een keer geproefd hebben. Maak een lekker pannetje Glühwein, trakteer jezelf op een Bombardino of ontwikkel je eigen après-ski drankje. De lekkerste alcoholische versnaperingen op wintersport > 

#4. Leer de juiste woorden uit je hoofd

Ieder jaar sta je weer met je mond vol tanden. Wanneer je niet meer weet wat je vrienden nou wilde drinken of op het moment dat je eindelijk die skileraar durft aan te spreken. Doe thuis alvast wat hersengymnastiek, zodat je straks aan de bar niet vergeten bent wat je moest bestellen. Ook het uit je hoofd leren van enkele onmisbare Duitse woorden is een goede zet. Dit zijn 16 Duitse woorden die je moet weten voor je wintersport en deze 10 Duitse woorden betekenen iets anders dan je zou verwachten.

Brück'n Stadl Mayrhofen

#5. Organiseer een après-ski feestje thuis

De beste manier om in vorm te raken voor de après-ski is vlieguren maken. Door thuis een après-ski feestje te organiseren kun je alle tips in dit weblog perfect in de praktijk brengen. Iedereen de après-ski kleding weer aan, de après-ski hits 2020 uit de speakers en dansen maar op die skischoenen! Ongetwijfeld heb je zo weer de juiste schwung te pakken!

#6. Ga naar een Oktoberfest

Een feest dat misschien nog wel het dichtst in de buurt komt bij après-ski is het Oktoberfest. Dit jaarlijkse volksfeest in München zit er helaas net op, maar ook op andere plekken worden bierfeesten als deze georganiseerd. Trek je Lederhosen aan, neem plaats aan een biertafel en laat de gezelligheid maar beginnen!

Lederhosen skiën

#7. Trek je après-ski outfit weer een keer aan

Om in vorm te raken voor de après-ski is het essentieel dat je je outfit weer even aantrekt. Zo kom je er achter dat je je muts vorig jaar toch echt in de Moskito, Mooserwirt of Goasstall hebt laten liggen. Ook moet er natuurlijk weer een nieuw t-shirt ontworpen worden voor de vriendengroep. Met je skischoenen aan je voeten kruip je weer helemaal in de rol van ‘Der Rudi’.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.