29 mei 2021 door Thijs in Après-ski

Mis jij de après-ski ook zo? Anders wij wel! Gelukkig kun je het gevoel een beetje verzachten door thuis zomerse après-ski drankjes te schenken. Deze après-ski drankjes smaken ook thuis op het terras in het zonnetje prima! Haal de smaken van de Alpen in huis en proost op het volgende wintersportseizoen! Hopelijk kunnen we deze drankjes gewoon weer in de après-ski bestellen tijdens de winter van 2021/2022.

Aperol Spritz

Aperol Spritz smaakt niet alleen heerlijk in de après-ski, maar ook op een zonnig terras in eigen land. Je komt het drankje veelvuldig tegen in de Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden. Aperol Spritz is een cocktail met Aperol, prosecco, bruiswater en een schijfje sinaasappel. Heel eenvoudig om zelf te maken dus! Recept: Aperol Spritz >

Aperol Spritz Wintersport

Crodino

Een alcoholvrij après-ski drankje voor thuis? Ga voor de Crodino. Crodino is al jaren het meest gedronken alcoholvrije aperitief in Italië. Het is een sprankelend en verfrissend drankje met kruiden, vruchtenextract en zuiver mineraalwater. De bitterzoete smaak komt het beste tot zijn recht in een wijnglas met ijs en een schijfje sinaasappel.

De lekkerste alcoholvrije drankjes op wintersport >

Radler

Bij warm weer doet een Radler het altijd goed! Wat een top idee om bier met limonade te mengen. Tegenwoordig zijn er tal van (alcoholvrije) varianten met diverse smaken, van citroen tot grapefruit. De verhouding tussen bier en limonade is doorgaans 50-50, maar sommige producenten kiezen er voor om net iets meer bier te gebruiken (60%). Het alcoholpercentage van Radler ligt rond de 2%.

De lekkerste alcoholische versnaperingen op wintersport >

Radler Wintersport

Alpenwijn

Wat komen er toch een heerlijke wijnen uit de Alpen! De Grüner Veltliner is één van de lekkerste Oostenrijkse witte wijnen, uit Wallis komt 40% van de Zwitserse wijnproductie en ook uit Zuid-Tirol in Noord-Italië komen schitterende wijnen. Wanneer je een wijntje uit de Alpen wilt schenken, heb je meer dan genoeg keus.

Weißbier

Tijdens de après-ski gaat er niets boven een halve liter Weißbier. En ook niet bij een Schnitzel op het terras van een berghut of na afloop van de wintersportdag in de accommodatie! Kortom, Weißbier is áltijd lekker. Wanneer je thuis op je terras je ogen sluit en een slok van je Weißbier neemt, zal je voor heel even wegdromen naar de wintersport. Hmm, dit smaakt naar een fantastisch wintersportseizoen 2021/2022. Proost!

Weißbier wintersport

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen