20 oktober 2019 door Thijs in LijstjeAlgemeen

Kun jij ook niet wachten om op wintersport te gaan? Het wintersportseizoen komt steeds dichterbij en iedere vezel in mijn lichaam schreeuwt om skiën, Kaiserschmarrn en après-ski. Er zijn van die momenten waarbij dit gevoel nog eens extra aangewakkerd wordt. In dit weblog 10 momenten waarvan je zin wintersport krijgt.

#1. Wanneer de webcams weer wit kleuren

Al in augustus konden we melden dat de eerste sneeuw in de Alpen was gevallen. Sindsdien heeft het geregeld gesneeuwd en langzaam maar zeker gaat de sneeuwgrens naar beneden. De webcams kleuren steeds vaker wit en ook onder de 2000 meter begint het er stilaan uit te zien als winter. Sneeuwhoogtes in de Alpen >

Webcam Arolla
Flink pak verse sneeuw in Arolla (16-10-2019)


#2. Wanneer de eerste skigebieden open gaan

Alle gletsjerskigebieden hebben hun pistes geopend en gister ging ook het skiseizoen in Kitzbühel van start. Ook de seizoensopeningen van tal van andere skigebieden komen dichterbij. Wil jij in november al skiën? Start je winter samen met ons tijdens de Snowplaza Ski Opening in Gurgl. Boek nu en win je verblijf >

#3. Wanneer het ijskoud is, maar de zon schijnt

Het is volop herfst in Nederland. Volgend weekend gaat de wintertijd in en is het ’s avonds weer vroeg donker. Hoe verder de temperaturen dalen, des te meer zin krijg je in wintersport. Op van die dagen dat het buiten ijskoud is, maar de zon wel volop schijnt, zou je al helemaal op de piste willen staan.

IJskoud, maar oh zo prachtig wintersportweer!

#4. Wanneer de accommodatie weer geboekt is

Eenmaal terug van zomervakantie kan de blik op de wintersport. Er worden plannen gesmeed, keuzes gemaakt en knopen doorgehakt. Wanneer de bestemming is bepaald en de accommodatie is geboekt kan de voorpret beginnen. Iedere voltooide dag brengt je weer 24 uur dichterbij de wintersport! Wintersport 2019/2020: plan je perfecte skivakantie >

#5. Wanneer de après-ski hits 2020 bekend zijn

Op de redactie van Snowplaza kunnen we niet ontkennen dat de après-ski hits ieder jaar veel losmaken. Zodra onze helden van de après-ski hun nieuwe singles hebben gelanceerd, weten wij dat het skiseizoen nadert. Er wordt gediscussieerd over de après-ski hits van 2020 en iedereen heeft zijn of haar persoonlijke favoriet.

#6. Wanneer je je wintersportkleding van zolder haalt

Na de zomer check je toch altijd even de nieuwe wintersportcollectie van je favoriete merk. Wordt het toch niet eens tijd voor een nieuwe skibroek of skihelm? Je haalt je wintersportkleding van zolder en besluit dat er best wat vernieuwd mag worden. In gedachten zie je jezelf al afdalen op nieuwe ski’s in een trendy outfit.

#7. Wanneer je wintersportgerecht X klaarmaakt

Van wegdromen naar de wintersport krijg je honger. En die honger kan je met niets beter stillen dan met wintersportgerechten. Apfelstrudel bij de koffie, Wiener Schnitzel als avondeten en Kaiserschmarrn als lunch. Wanneer je je ogen dichtdoet zie je jezelf al zitten op dat fijne terras van een berghut.

Pannetje Kaiserschmarrn
Daar krijg je toch trek... uhh zin van in wintersport!

#8. Wanneer je een Anton, Rudi of Heidi ontmoet

Op je werk of tijdens een feestje word je aan iemand voorgesteld. Normaal ben je namen altijd direct weer vergeten, maar deze keer niet. Door deze ontmoeting met Anton, Rudi of Heidi waan je je direct in de Alpen. 

#9. Wanneer je de foto’s van vorig jaar terugkijkt

Eens in de zoveel tijd blader je door de foto’s in je telefoon. Bij het zien van de wintersportfoto’s van afgelopen jaar begint je wintersporthart sneller te kloppen. Zo veel sneeuw, zo veel gezelligheid, zulke fijne pistes! Je kunt niet wachten om nieuwe foto’s en herinneringen te maken!

#10. Wanneer de winterbanden weer onder de auto gaan

Nu de temperatuur richting de 10 graden kruipt, wordt het langzamerhand tijd om de winterbanden te monteren. En is het niet voor de winter in Nederland, dan wel voor de wintersport! Doe ook weer antivries bij je ruitensproeiervloeistof, controleer de accu en smeer de rubbers van de deuren in. Zo, de auto is weer klaar voor de winter en de wintersport! Zo overleeft je auto de wintersport > 

auto wintersport
Is de auto al klaar voor de winter(sport)?Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen