14 augustus 2019 door Thijs in Nieuws

Niet alleen in Nederland is de zomer momenteel ver te zoeken. Ook in de Alpen is het allesbehalve stabiel zomerweer. Zo kwamen er gisteren wederom berichten van noodweer bij het Gardameer. Iets verder naar het noorden, in met name Oostenrijk, viel afgelopen nacht een vers laagje sneeuw. De temperatuur op de hoogste toppen is momenteel laag genoeg en in combinatie met neerslag zorgt dit voor verse sneeuw. 

Verse sneeuw in augustus

Uniek is deze situatie niet. Ook vorig jaar konden we in augustus alweer de eerste witte webcams met jullie delen. Ook een voorbode voor een sneeuwzekere winter is dit allerminst. Ieder jaar valt er aan het einde van de zomer wel sneeuw op de hoogste toppen. Zodra de temperaturen dalen valt de neerslag hoog in de bergen al snel in de vorm van sneeuw. Voor de gletsjers, die het deze zomer weer zwaar te verduren kregen, is het maar al te goed nieuws. Op de lager gelegen bergtoppen zal de sneeuw alweer snel verdwenen zijn. Maar tot die tijd is het toch maar wat fijn om weer verse sneeuw op de webcams te kunnen zien! 

Großglockner Hochalpenstraße

Parkeerplaats Großglockner Hochalpenstraße
De parkeerplaats van de Großglockner Hochalpenstraße moet weer sneeuwvrij gemaakt worden

Sölden

Dit willen we zien! Verse sneeuw in Sölden
Verse sneeuw Gletscherexpress Sölden
Ook lager, bij de Gletscherexpress, is sneeuw gevallen

Kitzsteinhorn

Verse sneeuw Kitzsteinhorn Kaprun
Het begin is er weer, op de Kitzsteinhorn in Kaprun

Pitztaler Gletscher

Verse sneeuw Pitztaler Gletscher
Op het hoogste punt van de Pitztaler Gletscher, ligt al flink wat!

Zugspitze

Prachtig plaatje vanaf de Zugspitze

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.