30 september 2010 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Woorden schieten te kort als het over de Dolomiti Superski gaat. Cijfers dan maar: 12 skiregio’s, 450 skiliften, 1200 pistekilometers, en 3000 sneeuwkanonnen. Halleluja! Nergens een 0 te veel? Nee! Dolomiti Superski is de droom van iedere wintersport-liefhebber.

12 skiregio’s

De twaalf skiregio’s bevinden zich aan de zuidoostkant van de Alpen en hebben zich ingesteld op een afwisselende wintersportvakantie voor families en fanatiekelingen. Iedere wintersporter, van beginner tot skicrack, beleeft de wintersport van zijn leven in de Dolomiti Superski. Onder die 12 regio’s zitten klinkende namen als UNESCO werelderfgoed

In Juni 2009 werd deze fantastische regio zelfs toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. De Dolomieten werden genomineerd vanwege hun uitzonderlijke schoonheid. De steile rotswanden, machtige pieken, en het contrast met het witte wintersport-landschap maken de dolomieten een unieke bergketen. De Dolomieten werden ongeveer 90 miljoen jaar geleden gevormd toen de landmassa’s van wat nu Europa en Afrika zijn samenkwamen, en de Alpen vanuit de zee omhoog duwden.

Sella ronda

Uniek in het Dolomiti Superskigebied is de Sella Ronda, de beroemde skitocht rond het Sellamasief dat Kindvriendelijk

Ook voor de kinderen van de fanatieke wintersporter is de Dolomiti Superski een prima bestemming. Het is namelijk een van de meest familievriendelijke wintersportgebieden van de Alpen. Aantrekkelijke skipas tarieven, kindvriendelijk hotels, speciale arrangementen, en andere aanbiedingen maken de Dolomieten ideaal voor een wintersport met de kinderen. Denk er wel om dat het voor kinderen tot en met 14 verplicht is om een helm te dragen tijdens het skiën of snowboarden.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen