Top 10 skitochten: waar moet je naar toe? Op wintersport is het leuk om de hele dag mooie tochten te skiën. Steeds meer skigebieden beschikken over officiële skitochten. Geen tochten die je zelf moet uitstippelen, maar die duidelijk worden aangegeven. De skitochten zijn ontstaan door een gebeurtenis uit het verleden, om een bepaald natuurverschijnsel uit te lichten of om op een leuke manier het skigebied te ontdekken. Dit zijn de 10 mooiste skitochten van de Alpen.

In de Alpen vind je allerlei soorten skitochten. Stuk voor stuk variërend in moeilijkheidsgraad en afstand. Onderweg geniet je van heerlijke pistes en mooie uitzichten. Tussendoor is er vaak genoeg tijd voor een lunch in een knusse berghut. Hieronder hebben we de top 10 mooiste skitochten op een rijtje gezet.

Vlag ITDe Sella Ronda: één van de mooiste skitochten van de Alpen

Eén van de meest bekende skitochten in de Alpen is de Sella Ronda. De skitocht heeft een lengte van 40 kilometer en is goed te doen voor de gemiddelde skiër. Je skiet rondom het beroemde Sellamassief en geniet continu van uitzichten op de Dolomieten. Start vanuit één van de vier skigebieden en kies ervoor om de tocht met de klok mee- of tegen de klok in te skiën. De Sella Ronda duurt ongeveer een halve dag en er is genoeg tijd voor een heerlijke Italiaanse lunch.
Lees meer over de Sella Ronda >

Vlag ATDe Skicircus Ronde: de langste skitocht van de Alpen

De langste skitocht van de Alpen vind je in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De Skicircus Ronde, ook wel Skicircus Challenge, is een skitocht voor sportieve en gevorderde skiërs. De tocht is heeft een lengte van 68 km en duurt zonder pauze ongeveer 7 uur. Is dit te lang en te pittig, dan kun je ook kiezen uit vier kortere varianten: de Saalbach ronde (20 km), de Hinterglemm ronde (24 km), de Leogang ronde (26 km) of de Tirol ronde (22 km).
Lees meer over de Skicircus Ronde >

Vlag ATBest of SkiWelt skitochten: 3 skitochten in één skigebied

In één van de grootste skigebieden van Oostenrijk, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, vind je maar liefst drie skitochten. De skitochten nemen je mee op ontdekkingstocht door het skigebied en zijn goed te doen voor de gemiddelde skiër. De Salven ronde is 12,4 km, de Westendorf ronde 29,6 en de Kaiser ronde 19,7 of 17 km (met de klok mee- of tegen de klok in). Tussendoor kun je pauzeren in de gezellige berghutten en na afloop kun je een biertje drinken in de après-ski.
Lees meer over de Best of SkiWelt skitochten >

Vlag ITGiro della Grande Guerra: een skitocht met een bijzonder verhaal

De Giro della Grande Guerra, ook wel First World War Tour is een skitocht met een bijzonder verhaal. De skitocht heeft een lengte van 31 km (82,5 incl. liften) en daar doe je zo’n 7 à 8 uur over. Tijdens het skiën kom je meer te weten over de heftige oorlogstijd in de bergen en kun je enkele overblijfselen bewonderen. Tussendoor wordt je ook een stukje getrokken door een paard en wagen. Geniet van Italiaanse specialiteiten tijdens de lunch en het prachtige landschap.
Lees meer over de Giro della Grande Guerra >

Vlag ATDer Weisse Ring: een leuke skitocht voor iedereen

Lech - Oberlech - Zürs is onderdeel van het grote skigebied Ski Arlberg. Der Weisse Ring is een leuke skitocht die geschikt is voor de gemiddelde skiër. De tocht heeft een lengte van 22 km en is ontstaan door gebeurtenissen uit het verleden. Je start officieel in Lech am Arlberg, maar je kunt ook vanuit de andere dorpen starten.
Lees meer over Der Weisse Ring >

Vlag ATDe Gletscherrunde: de langste skitocht in het Zillertal

Met een lengte van ruim 60 km, behoort de Gletscherrunde tot de langste skitocht van het Zillertal. De skitocht neemt je mee door de verschillende deelskigebieden van skigebied Ski Zillertal 3000. De tocht start op de Penken in Mayrhofen en eindigt daar ook weer. Geniet van adembenemende uitzichten en sluit de dag feestelijk af in de après-ski.
Lees meer over de Gletscherrunde >

Vlag ATBIG 3 Rallye: drie keer boven de 3000 meter

In skigebied Sölden zijn maar liefst drie bergtoppen hoger dan 3000 meter. Alle drie de toppen zijn te bereiken met de BIG 3 Rallye skitocht. De skitocht heeft een lengte van ruim 50 km en is goed te doen voor de gevorderde skiër. Ook leuk: vraag een speciale pas aan bij de kassa en doe mee aan de BIG 3 FotoRallye. Stop tijdens het skiën van de skitocht bij alle fotopoints voor een foto. Leuk als aandenken!
Lees meer over de BIG 3 Rallye >

Vlag ATDe Schmugglerrunde: een skitocht met een bijzonder verhaal

Jarenlang werd er veel gesmokkeld tussen Ischgl en Samnaun. Aan de hand daarvan is de Smugglerrunde ontstaan. De skitocht is er in drie verschillende niveaus: brons, zilver en goud (19,8 tot 35,7 km). Met de iSki Ischgl app kun je de route bijhouden en na afloop leuke prijzen winnen.
Lees meer over de Schmugglerrunde >

Vlag ATDe Tauernrunde: een ronde Obertauern

De Tauernrunde neemt je, zoals de naam al doet vermoeden, mee door het skigebied van Obertauern. De skitocht heeft een lengte van 12 kilometer en daarmee kun je in een paar uur een groot gedeelte van het skigebied ontdekken. Je hebt de mogelijkheid om de skitocht hier en daar te verlengen. Ook leuk: na deze skitocht te hebben geskied, kun je aan de Super 7 beginnen. Hierbij passeer je de 7 hoogstgelegen bergstations van het skigebied.
Lees meer over de Tauernrunde >

Vlag ATDe Run of Fame: een skitocht door heel Ski Arlberg

Ski Arlberg is naast de Weisse Ring nog een bijzondere skitocht rijk. Met ruim 65 kilometer behaalt de Run of Fame een mooie tweede plaats in het rijtje langste skitochten. De tocht leidt door het hele skigebied en daarbij overbrug je meer dan 18.000 hoogtemeters. Je kunt de hele tocht bijhouden met de speciale Ski Arlberg app. De officiële start is in Warth, maar je kunt ook in de andere dorpen opstarten. Lees meer over de Run of Fame >