Skip to navigation Skip to main content
DJ Kristallhuette Opening C Kristallhuette 1024X577
© Kristallhütte

Twee jaar nadat de eerste voorbereidingen in gang zijn gezet, gaat op 31 maart en 1 april 2023 eindelijk gebeuren: het ALPICON house music festival in skigebied Hochzillertal-Hochfügen! Twee dagen opzwepende muziek en opperbeste festivalstemming in de sneeuw. Heb jij nog geen plannen en hou je wel van een goed feestje in de sneeuw? In dit blog vertellen we je meer over het ALPICON house music festival in Hochzillertal-Hochfügen.

ALPICON house music festival in Hochzillertal-Hochfügen

ALPICON laat op 31 maart en 1 april 2023 de bergen in skigebied Hochzillertal-Hochfügen schudden met een breed scala aan housebeats, terwijl er in de berghutten culinaire hoogstandjes worden bereid. ‘Eerst carven, dan grooven’, is het thema. En dat op 2500 meter hoogte. Internationale en lokale DJ’s brengen de skipistes tot leven en maken er één grote dansvloer van.

House, house en nog eens house

De ALPICON festivalprogrammering is zo ingericht, dat het voor alle wintersporters een onvergetelijke ervaring gaat worden. House, discohouse, deephouse, clubhouse en tech house, alles is erbij. De organisatoren Erste Ferienregion in Zillertal en het skigebied Hochzillertal-Hochfügen werken samen met de hutten in het gebied, die als coole podia dienen voor internationale DJ’s en liveacts.

ALPICON laat house en electrobeats klinken in het hele skigebied Hochzillertal
© Kristallhütte

Programma highlights

Overdag kun je genieten van de geweldige pistes in skigebied Hochzillertal-Hochfügen, terwijl er overal bij de hutten ontspannende electro beats klinken. Tijdens je tussenstops staat er allerlei heerlijks op de menukaarten van de hutten om van te genieten. Laat je twee dagen lang culinair verwennen, bijvoorbeeld op het Martini terras van Albergo, het hoogstgelegen terras van het Hochzillertal, op 2400 meter hoogte. Of vraag in de Wedelhütte naar een wijn uit de eigen wijnkelder. Die wijnkelder is namelijk de hoogstgelegen wijnkelder van Europa! Als de liften aan het einde van de middag sluiten, maakt iedereen nog een laatste afdaling en wordt het feest in het dal gewoon voortgezet. Daar zorgen tal van acts ervoor, dat je nog urenlang door kunt dansen en feesten onder het stralende licht van de maan, dat door de discobollen wordt gereflecteerd.

De beste beats en het lekkerste eten bij de berghutten in Hochzillertal
© Beckna Photo

Deelnemende locaties

In de Kristallhütte kun je overdag heerlijk eten onder het genot van house en electro beats. Bij de Wedelhütte geniet je van bijzondere wijnen en chill je bij de electro beats op het lounge terras. Bij de vernieuwde Albergo eet je, ritmisch kauwend op de beats, heerlijke Italiaanse gerechten terwijl je waanzinnig uitzicht hebt. Bij de Platzl Alm, die idyllisch tussen de bossen ligt op 1790 meter, waan je je bijna in de hemel, met het waanzinnige uitzicht op de bergen en de vette beats die je hier hoort. De authentieke Montana Alm verandert van Tiroler hut in één grote house party. In après-ski bar Postalm en de Bawa in Fügen ga je helemaal los voor legendarisch hete dansnachten op housebeats, de sCHIC-bar belooft wilde party-nachten, en Kosis Sports Lifestyle Hotel belooft feest en fun met verschillende acts.

Ben jij erbij?

Ben jij als wintersporter en muziekfan aanwezig bij deze eerste editie van dit unieke house en electro event in Hochzillertal-Hochfügen? Met je skipas kun je genieten van ruim 90 kilometer aan pistes in skigebied Hochzillertal-Hochfügen en heb je bovendien gratis entree tot vrijwel alle locaties die meedoen aan ALPICON. De vele mooi gelegen berghutten bieden keuze te over voor je tussenstops en om te genieten van de beats op de piste. Ben jij erbij om als eerste dit nu al legendarische house event te beleven?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Schultz Gruppe.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.