1 augustus 2020 door Thijs in Wedstrijdsport

Van 18 tot 24 januari 2021 staat de 81e editie van de Hahnenkammrennen op de agenda. Van maandag tot zondag strijden in Tirol de beste skiërs ter wereld om de prestigieuze titels. De Streif is met voorsprong de meest spectaculaire afdaling in de World Cup. Voor Kitzbühel is dit zonder twijfel het hoogtepunt van het jaar. Meer dan 80.000 mensen bezoeken het evenement jaarlijks en zo'n 450 miljoen kijkers volgen de wedstrijden via de TV. De Streif is één van de meest uitdagende hellingen in de World Cup: hellingen tot 85%, snelheden van 130 kilometer per uur en sprongen met een afstand van 60 meter lengte. Buiten de Hahnenkammrennen om heb je zelf de mogelijkheid om op deze piste te skiën. Zit jij dit weekend ook voor de buis?

Die Streif

De afdaling waar het allemaal om draait tijdens de Hahnenkammrennen is 'die Streif'. Een heftige en zeer steile afdaling die vanuit het dorp Kitzbühel niet over het hoofd gezien kan worden. De snelste tijd aller tijden staat op naam van de Oostenrijker Fritz Strobl. Hij legde de 3312 meter af in 1:51:58, met een gemiddelde snelheid van 107km/u. Wil je de Streif zelf een keer skiën? Dat kan! Behalve tijdens en in de voorbereidingstijd van de Hahnenkammrennen natuurlijk. Je kunt de originele afdaling doen of de gemakkelijkere 'Familie Streif'.

Informatie over die Streif

Bergstation: Hahnenkamm Lengte: 3312 m
Hoogste punt: 1665 m Hoogteverschil: 860 m
Max. hellingshoek: 85 % Moeilijkheidsgraad: zeer moeilijk
Geschikt voor: (ver)gevorderden Preparering: Wisselend, soms erg ijzig
Skigebied: Kitzbühel Beoordeling:4 sterren

Beleef die Streif zelf in 360 graden! Druk op play, daarna kun je met de pijltjes links bovenin de hoek bepalen vanuit welk oogpunt je de afdaling wilt bekijken. Met je mobiel werkt het nog eenvoudiger: beweeg gewoon je telefoon!

Hahnenkammrennen 2020: programma & uitzendtijden

In Kitzbühel worden er komend weekend diverse Word Cups georganiseerd op Die Streif en de Ganslernhang. Het programma is als volgt:

Vrijdag 22 januari 2021
11:30 uur: Hahnenkamm Super-G  (Streif)

Zaterdag 23 januari 2021
11:30 uur: Hahnenkamm Afdaling (Streif)

Zondag 24 januari 2021
10:30 uur: Hahnenkamm Slalom 1e run (Ganslernhang)
13:30 uur: Hahnenkamm Slalom 2e run (Ganslernhang)

Bekijk hier hoe het weer in Kitzbühel eruitziet de komende dagen. 

Finish Hahnenkammrennen
Finishzone van de Hahnenkammrennen

Skigebied Kitzbühel

Kitzbühel & Kirchberg beschikken over een skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes. Vanuit Kitzbühel kun je aan de ene kant van het dorp richting de pistes van de huisberg, de Kitzbüheler Horn (1996 m). Aan de andere zijde van het dorp vertrekt de Hahnenkammbahn richting het uitgebreide skigebied, waar je prachtige tochten kunt maken. Ski bijvoorbeeld naar Kirchberg of maak via de 3-S Bahn de oversteek naar de Wurzhöhe. Ben je tijdens het skiën van de Streif toe aan een pauze? De Seidlalm ligt direct aan de piste en is de perfecte plek voor een koffiepauze of lunchbreak. 8 must do’s tijdens een wintersport in Kitzbühel >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.