22 januari 2016 door Kees in 'Wedstrijdsport''

Hahnenkammrennen: legendarische Worldcup in Kitzbühel

De Hahnenkammrennen in Kitzbühel vindt in 2017 al voor de 77e keer plaats. De Streif is met voorsprong de meest spectaculaire afdaling in de Worldcup. Voor de plaats Kitzbühel is dit zonder twijfel het hoogtepunt van het jaar. Meer dan 80.000 mensen bezoeken het evenement jaarlijks en 450 miljoen kijkers volgen de wedstrijden via de TV. De Streiff is een van de meest moeilijke hellingen in het wereldbekercircuit: hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot 80 meter lengte. Buiten de Hahnenkammrennen rennen om heb je zelf de mogelijkheid om op deze piste te skiën.

Die Streif

De afdaling waar het allemaal om draait tijdens de Hahnenkammrennen is 'die Streif'. Een heftige en zeer steile afdaling die vanuit het dorp Kitzbühel niet over het hoofd gezien kan worden. Wil je die Streif zelf een keer skiën? Dat kan! Behalve tijdens en in de voorbereidingstijd van de Hahnenkammrennen natuurlijk. Je kunt de originele afdaling doen, of de gemakkelijkere 'Familie afdaling'.

Informatie over die Streif

Bergstation: Hahnenkamm Lengte: 3.300 m
Hoogste punt: 1.665 m Hoogteverschil: 860 m
Max. hellingshoek: 85 % Moeilijkheidsgraad: zeer moeilijk
Geschikt voor: (ver)gevorderderden Preparering: Wisselend, soms erg ijzig
Skigebied: Kitzbühel Beoordeling:4 sterren

Beleef die Streif zelf in 360 graden! Druk op play, daarna kun je met de pijltjes links bovenin de hoek bepalen vanuit welk oogpunt je de afdaling wilt bekijken. Met je mobiel werkt het nog eenvoudiger: beweeg gewoon je telefoon!

Hahnenkammrennen 2017: het programma

Vrijdag 20 januari 2017
Hahnenkamm Super-G vanaf 11:30 uur op de Streifalm

Zaterdag 21 januari 2017
Hahnenkamm afdaling vanaf 11:30 op de de Streif

Zondag 22 januari 2017
Hahnenkamm Slalom vanaf 10:30 op de Ganslernhang

Het weer moet een beetje meewerken, voorlopig voorspellen de weermannen en –vrouwen zaterdag sneeuw en slecht zicht. In dat geval wordt de start wat meer richting dal verplaatst, waarmee de afdaling nét een tikje minder spectaculair wordt.

Streif-one hell of a ride

Op de Oostenrijkse satellietzender Servus TV was eerder deze week een prachtige documentaire te zien over de geschiedenis van de ‘Streif’. De film ‘Streif-one hell of a ride’ is in 2014 gemaakt en geeft een bijzonder kijkje achter de schermen van de organisatie rond deze afdaling, waarvoor de voorbereidingen al in de zomer starten. Ook volgt de film bekende skiërs tijdens hun trainingen, waarbij ze vrijuit over hun angsten vertellen. Jammer genoeg is de documentaire niet meer te zien op de website van Servus TV dat eigendom is van het Red Bull-concern.

In een andere documentaire krijg je een kijkje achter de schermen van de filmmakers. Zeker ook de moeite van het kijken waard. Deze documentaire is nog wel te zien op Servus TV.

Laat een reactie achter

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen