Skip to navigation Skip to main content
Pistebord Les Portes Du Soleil

Beginners en families voelen zich meteen thuis in de skigebieden met veel blauwe pistes in Frankrijk. Rood en zwart is er ook voor wie op zoek is naar meer uitdaging, maar daartussen ligt voldoende blauw. Het liefst lekker breed, waar je volop kunt oefenen op je skitechniek of waar je lekker op kunt carven. Op zoek naar skigebieden met veel blauwe pistes in Frankrijk? In dit blog geven we je acht tips.

Wintersport in skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes

Is blauw jouw favoriete pistekleur? In Frankrijk vind je meer dan genoeg skigebieden met mooie blauwe pistes. Van heerlijk breed tot smallere paden door de bossen. Bovendien bieden de Franse skigebieden nog een makkelijker niveau, namelijk groen. Deze afdalingen hebben een minimale helling en zijn perfect voor beginners om lekker op te oefenen. Blauwe pistes zijn geliefd bij een breed publiek. Niet alleen families en wintersporters die net starten met skiën maak je er blij mee, maar ook veel gevorderde skiërs weten blauwe hellingen te waarderen.

1. Les Trois Vallées

Op zoek naar een skigebied in Frankrijk met veel makkelijke blauwe pistes en voldoende pistekilometers? Les Trois Vallées voldoet aan al die criteria. Met ruim 600 km aan pistes is dit niet alleen het grootste skigebied dat volledig in Frankrijk ligt, maar ook een van de grootste skibestemmingen ter wereld. Van alle afdalingen is 96 km groen, 240 km blauw, 204 km rood en 60 km zwart. In welke lift je ook stapt, er is altijd wel een blauw of groen alternatief dat je kunt kiezen om weer beneden te komen. Vooral rondom Val Thorens en Les Menuires vind je een aantal mooie blauwe afdalingen.

Les Trois Vallées is een van de skigebieden met veel blauwe pistes in Frankrijk

2. Paradiski

In Paradiski is het aantal blauwe (170 km) en rode (166 km) afdalingen vrijwel eerlijk verdeeld. Het skigebied telt in totaal 425 km aan pistes en wordt gevormd door de wintersportplaatsen La Plagne, Les Arcs en Peisey-Vallandry. Bij voldoende ski-ervaring kun je van de ene naar de andere kant van het skigebied skiën en anders bieden de pistes rondom de dorpen meer dan voldoende vermaak. Paradiski is zeer sneeuwzeker. Ruim 70% van alle afdalingen ligt hoger dan 2000 meter en ook zijn er nog eens meer dan 300 sneeuwkanonnen om een eventueel gat van moeder natuur op te vangen.

3. Le Dévoluy

Le Dévoluy is het skigebied dat wordt gevormd door de 100 pistekilometers boven de dorpen Superdévoluy en La Joue du Loup. Met 60 km aan makkelijke blauwe pistes kunnen beginners alle kanten op. Boven de dorpen liggen mooie oefenhellingen, maar ook de verbinding tussen beide is volledig blauw en goed te doen voor de minder geoefende skiër. Rode pistes vind je hier ook, maar daarvoor moet je wat meer de hoogte in. Voor meer uitdaging is de Draille een tip. Dit is de langste rode piste in het skigebied.

Veel blauwe pistes in skigebied Le Dévoluy

4. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes spreekt eigenlijk alle skiërs aan. Het skigebied ligt tussen 1300 en 3600 meter hoogte en is zo sneeuwzeker dat je er zelfs een aantal weken in de zomer kunt skiën. Ski je vanaf de gletsjer terug naar het dal (via blauwe pistes), dan heb je eenmaal beneden ruim 2300 hoogtemeters in de benen! Van de ruim 200 km aan pistes is bijna 120 km blauw en 46 km groen. Dat maakt Les Deux Alpes een ideale bestemming voor minder geoefende wintersporters. Er zijn tal van mooie brede oefenhellingen en de allerkleinsten kunnen terecht in de kinderlanden Club Piou Piou en ESI Saint Christophe.

5. Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil biedt het beste van twee landen. Dit gigantische skigebied, met ook nog eens veel blauwe pistes, ligt niet alleen in Frankrijk, maar ook in Zwitserland. Van de ruim 600 pistekilometers is maar liefst 320 km blauw, gevolgd door 210 km rood en 70 km zwart. Overnachten kan in twaalf verschillende dorpen en vanuit allemaal kun je mooie blauwe afdalingen skiën. Je kunt zelfs dagtochten uitstippelen in die pistekleur! Let wel op de tijden van de skiliften. Niemand zit te wachten op een dure taxirit.

Makkelijk skigebied voor beginners in Frankrijk Les Portes du Soleil

6. Gérardmer

Op zoek naar een skigebied in Frankrijk dicht bij Nederland met veel blauwe pistes? Dan is Gérardmer een goede optie. Het dorp ligt op zo’n 600 km rijden vanaf Utrecht. Skigebied Gérardmer Stations - La Mauselaine staat ook wel bekend als de parel van de Vogezen en telt zo’n 40 km aan pistes. Daarvan is 23 km groen, 8 km blauw, 7 km rood en 2 km zwart. Een makkelijk skigebied dus, ideaal voor beginners en families. Het skigebied reikt tot 1150 meter hoogte, waardoor de sneeuwcondities nog weleens wisselend kunnen zijn. Leuk weetje: je kunt hier de langste afdaling van de Vogezen skiën (2900 m).

Veel groene en blauwe pistes in Frans skigebied Gérardmer
© Office de Tourisme communautaire Gérardmer Hautes-Vosges

7. Tignes - Val d’Isère

Een sneeuwzeker skigebied én voldoende blauwe pistes? In Tignes - Val d’Iserè ben je voor beide aan het juiste adres. Het skigebied telt ruim 300 km aan pistes en daarvan is 53 km groen, 147 km blauw, 72 km rood en 28 km zwart. Dankzij de hoge ligging tot 3456 meter en de aanwezigheid van twee gletsjers is dit skigebied ontzettend sneeuwzeker. Echt druk is het hier nooit, je kunt dus in alle rust je bochtjes draaien en genieten van het prachtige uitzicht. Val d’Isère ligt op 1850 meter en biedt vooral op hoogte mooie blauwe pistes. Tignes bestaat uit meerdere dorpskernen, gelegen op verschillende hoogtes. Vanaf allemaal heb je direct toegang tot mooie blauwe pistes.

Wintersport in Tignes

8. Grand Tourmalet (Barèges - la Mongie)

We sluiten deze lijst met makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes in Frankrijk af met een prachtige bestemming in de Pyreneeën. Je moet er iets langer voor reizen dan naar de Franse Alpen, maar dan heb je ook wel wat. Grand Tourmalet (Barèges - la Mongie) is met 100 km aan pistes een van de skigebieden in de Pyreneeën. Het merendeel daarvan is niet al te moeilijk (25 km groen en 40 km blauw). Je vindt hier zowel afdalingen in het bos als door het hooggebergte. Er zijn twee zones speciaal voor beginnende wintersporters en ook zijn er speciaal voor kinderen twee familiezones.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.