Skip to navigation Skip to main content

In deze skigebieden start komend weekend het skiseizoen

Penken Park Mayrhofen
© Spalder Media Group

Dit weekend wordt het in Nederland winters koud, maar in de Alpen daalt het kwik helemaal flink. Dan gaan bij menig wintersportliefhebber de alarmbellen al rinkelen. Dat komt goed uit, want dit weekend start in verschillende skigebieden het skiseizoen. In dit artikel lees je in welke gebieden de pistes en liften worden geopend. Wil jij begin december al skiën? Hier kan het snel!

Start skiseizoen 2022/2023

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en dus breekt de tijd aan om te dromen over wintersport. Een aantal skigebieden is al een tijdje open, zoals de Hintertuxer Gletscher, waar het hele jaar door geskied kan worden, en het gletsjergebied Kitzsteinhorn. Door tegenvallend weer werd de afgelopen week echter in een aantal gebieden de seizoensopening uitgesteld. Gelukkig zijn er nog genoeg skigebieden die komend seizoen wel hun deuren openen.

Ski Arlberg - 2 december

Op vrijdag 2 december start het skiseizoen in het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, Ski Arlberg. In haast alle delen van het gebied gaan liften draaien, zoals in St. Anton/St. Christoph, Stuben, Lech/Oberlech en Zürs. In Warth-Schröcken gaan, zoals het er nu naar uitziet, de liften op 8 december draaien. Binnenkort zijn dan de volledige 300 km aan pistes weer open, zodat ook de 85 kilometer lange skitocht Run of Fame Arlberg weer begaanbaar is.

De pistes van Ski Arlberg
© Spalder Media Group

Gastein - 2 december

In skigebied Gastein gaan op vrijdag 2 december enkele liften in het gebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel draaien. Op de Schlossalm worden een aantal pistes tot het middenstation geprepareerd en ook op de Stubnerkogel kan worden geskied. Op zaterdag en zondag volgen dan nog enkele liften op de Schlossalm, waarna in de loop van volgende week ook de andere drie gebieden van Gastein zullen openen. Samen zijn zij goed voor meer dan 200 km aan pistes. Door Gasteins ligging in de Ski amadé, heb je met je skipas bovendien toegang tot nog vier andere skigebieden, waarmee je in totaal 760 km aan pistes tot je beschikking hebt!

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - 2 december

Vanaf vrijdag 2 december is het weer mogelijk de ski’s onder te binden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In Saalbach, Hinterglemm en Leogang worden meerdere liften weer aangezet, waardoor een mooie selectie aan pistes bereikbaar is. De volledige 270 km aan pistes van het Skicircus zullen later stuk voor stuk beschikbaar worden. Dit gebied met overwegend blauwe en rode pistes is perfect voor beginners en licht gevorderden, maar biedt ook uitdaging door onder andere de zwarte dalafdaling van de Schattberg.

Val Gardena - 3 december

Ook in Italië kan vanaf dit weekend weer geskied worden. Skigebied Val Gardena start op zaterdag 3 december het skiseizoen. In verschillende delen van het gebied worden de liften in gebruik genomen, waarna in de loop van de week de rest ook gaat draaien. Vanaf dat moment zijn alle 175 km aan pistes weer toegankelijk. Met de Dolomiti Superski pas kun je zelfs op 500 km aaneengesloten pistes skiën! Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde skitocht Sellaronda maken: 26 km lang skiën rondom het machtige Sellamassief.

Mayrhofen - 3 december

Op de Penkenjoch in het skigebied van Mayrhofen kan vanaf 3 december weer volop geskied worden. Dan kun je met de Penkenbahn en Horbergbahn de berg op, waar de pistes klaarliggen. Volgend weekend gaat ook de Ahornbahn weer open, zodat je ook in het Ahorn-gebied aan de andere kant van Mayrhofen de pistes weer op kunt. De rest van het seizoen is het dan genieten geblazen op de 142 km aan pistes van skigebied Mayrhofen, gelegen in het Zillertal.

Pistes van Mayrhofen
© Spalder Media Group

Turracher Höhe - 3 december

Het sneeuwzekere Turracher Höhe valt ook onder de skigebieden die dit weekend hun deuren openen. Vanaf zaterdag 3 december zijn de pistes rondom de Turracher See weer geopend voor wintersporters. De 43 km aan pistes liggen als een kom rondom het meer, waardoor je een prachtige ronde van 12 km kunt maken. Je gaat dan niet alleen om het meer heen, maar ook eroverheen! Al glijdend op de ski’s word je door de speciale Seetaxi voortgetrokken over het meer. In dit gebied hebben ze zelfs een pistebutler die je voorziet van zonnebrand, een glaasje prosecco of een snoepje.

Turracher Höhe
© Spalder Media Group

Hochzillertal-Hochfügen - 3 december

Vanaf zaterdag 3 december kun je in Hochzillertal-Hochfügen weer de pistes op. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want dit gebied doet qua hoogte zijn naam eer aan. Verschillende toppen in dit gebied liggen rond de 2400 meter, waardoor je hier heerlijk op hoogte kunt skiën. Je hebt de keuze uit een mooie mix van blauwe, rode en zwarte pistes, 91 km in totaal. Met de Zillertal Superskipass kun je gebruikmaken van alle 544 km aan pistes in het Zillertal. Tip voor foodies: het Ski & Food Festival ›

 

Uitzicht over Hochzillertal-Hochfügen
© Spalder Media Group

Nog meer skigebieden openen dit weekend

Naast de al genoemde gebieden zijn er nog een heel aantal skigebieden die dit weekend hun liften en pistes openen voor het wintersportpubliek. Hieronder vind je een overzicht van deze gebieden.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.