16 januari 2020 door Florien in Skigebieden onder de loep

Turracher Höhe is een skigebied dat nog niet bekend is bij de grote menigte. Ideaal omdat het er nooit echt druk is, maar ook zonde. Dit prachtige pareltje is meer dan de moeite waard om ontdekt te worden! Eén van de hoogtepunten van een wintersport in Turracher Höhe is toch wel de pistebutler én butlerservice. Alles daarover lees je in dit weblog.

Onbekend wintersportparadijs

Allereerst meer over Turracher Höhe. Je vindt dit skigebied op de grens van Steiermark en Karinthië, in Biosferenpark Nockberge. Vanaf Utrecht is het 1068 km rijden. Vooral de laatste 50 km zijn prachtig. De route neemt je mee langs kleurrijke dorpjes, een schitterende natuur en over prachtige bergwegen. Bij aankomst zal het je vooral opvallen dat dit meer een soort skiresort is, dan een echt wintersportdorp. Je vindt er tal van accommodaties, vrijwel allemaal aan de piste. Aan sfeer geen gebrek!

Turracher Höhe

Skiën in het grootste dennenbos van Europa

Turracher Höhe is een sneeuwzeker skigebied met 42 km aan pistes. Deze reiken tot maximaal 2205 meter hoogte, zijn heerlijk breed en moeilijk wordt het niet snel. De pistes liggen aan weerszijde van de Turracher See, in het grootste Zirbenwald (dennenbos) van Europa. Tijdens het skiën snuif je continu de heerlijke dennengeur op en hotel- en restauranteigenaren bieden je graag een glaasje Zirbenschnaps aan. Wil je het meer oversteken? Dat kan te voet, maar ook op de ski's. Daarvoor neem je gewoon plaats achter de speciale Seetaxi. Deze tractor trekt je met behulp van een speciale constructie over het meer. 

Gratis pistebutler en butlerservice

Het meest unieke aan een wintersport in Turracher Höhe is toch wel de pistebutler en bijbehorende butlerservice. De pistebutler zorgt er al 14 jaar voor dat het de wintersporters aan niets ontbreekt. Dagelijks is de pistebutler op de piste te vinden. Als je hem tegenkomt biedt hij je graag een glas prosecco of een snoepje aan. Schijnt de zon? Zakdoekje nodig? Vragen over het skigebied? Ook daarvoor ben je bij de pistebutler aan het juiste adres. En het mooie van alles: het is helemaal gratis!

Pistenbutlers Turracher Höhe met prosecco
(Foto: © Turracher Höhe, Attisani)

Met de pistebutler op stap

Wanneer je overnacht in één van de partneraccommodaties, kun je ook aan extra activiteiten met de pistebutler deelnemen. Bijvoorbeeld 'Early Bird' skiën, sneeuwschoenwandelen of een 'Genußsafari'. Wil je exclusief met de pistebutler op stap? Je kunt hem/haar ook inhuren. Daar zijn wel kosten aan verbonden, maar die zijn afhankelijk van het programma en de duur ervan. Meer informatie vind je hier >

Tips voor je wintersport in Turracher Höhe

Zelf hebben we al meerdere keren een bezoek gebracht aan het skigebied. Ben jij van plan om Turracher Höhe met eigen ogen te gaan ontdekken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Sneeuwscooter rijden. De omgeving van Turracher Höhe vraagt om ontdekt te worden. Een ideale manier om dat te doen is op een sneeuwscooter. Je huurt er voor 2 uur eentje voor € 180,-. Een gids neemt je mee de prachtig witte omgeving in. Lees hier meer >
  • Ski de Seerunde. Je verkent niet alleen het skigebied, maar je maakt ook een oversteek over het meer met de Seetaxi.
  • De Nocky Flitzer Alpencoaster. Een leuk ritje voor jong en oud!
  • Geniet van een traditionele lunch bij gasthof Almstube.
  • Een bezoekje aan de grootste fun mountain van Oostenrijk. Op de Kornock vind je tal van funslopes, waaronder de langste ter wereld.

Lees hier meer over een wintersport in Turracher Höhe >

Skiërs met pistenbutler
(Foto: © Turracher Höhe, Attisani)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen