Skip to navigation Skip to main content
Winterfoto Mees

Thuiskomen

“Het is net als thuiskomen”, is wat ik ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte, in de auto op weg naar de wintersport. Het gevoel dat een met sneeuw bekleed skigebied mij geeft, is ongeëvenaard. Dit maakt de rest van het jaar zwaar, maar des te specialer is die ene week per jaar die ik in Oostenrijk mag doorbrengen!

Met de paplepel

Al toen ik vier jaar oud was, stond ik op de latten op de borstelbaan in Bergen. Mijn vader is daar skileraar en door hem kwam ik al vroeg in aanraking met het skiën. Ook mijn moeder is gek op wintersport, en samen hebben ze mij succesvol aangestoken met het skivirus. Ik bewaar heerlijke herinneringen aan de wintersportvakanties met het gezin, niet alleen aan het skiën maar ook aan de ‘wintersportsfeer’ die in een skigebied hangt, en aan de gezelligheid met elkaar. Dit totaalpakket maakt dat ik hoop nog heel lang van wintersport te kunnen genieten.